Barcelona

Huhtikuu Barcelonassa – En abril, aguas mil!

Täällä sataa. Lämmin, kaunis kevät kävi yhden kokonaisen päivän verran ja sitten taas satoi. Espanjalainen sanonta ”En abril, aguas mil” tuntuu pitävän jälleen paikkansa, tänä huhtikuuna jopa enemmän kuin aiemmin.

Joinakin vuosina on ollut lämpimämpää. Facebookin mukaan olen esimerkiksi tänä päivänä vuonna 2014 syönyt jätskiä paljain säärin, kengätkin olin potkaissut pois jalasta ja kuvankin tuosta lystistä jaoin. Ei tulisi mieleenikään tänään mennä ulos ilman lämmintä takkia ja sateenvarjoa. Jäätelö, hrrr… Vuonna 2010 olen jakanut Facebookissa päivityksen ”Kesän eka piknik sortsit jalassa ilman kenkiä.” Taitaisi maa olla liian märkä tänään piknik-viltin levittämiseen. Vuonna 2009 olen ihmetellyt kummallisia rusketusrajojani. Hah, tänään ihmettelen kalmankalpeaa ihoani ja kulahtaneita talvisaappaitani, joista en voi vieläkään luopua.

Blogin mukaan olimme vuosi sitten Palo Alto -markkinoilla ja kovin lämpöiseltä sää näyttää kuvissa. Palo Alto Market on muuten taas tulevana viikonloppuna. Sen piti olla viime viikonloppuna, mutta sitä siirrettiin viikolla huonon sään takia. Ojasta allikkoon, sääennuste näyttää huonolta ensi viikonloppunakin. Huhtikuussa 2015 kävimme näköjään retkeilemässä jättimäisellä kastanjapuulla, jonka sisässä asui ehkä noita, ja kuvissa meillä on t-paidat päällä. Tänä vuonna olemme joutuneet perumaan useita ulkoiluja ja retkiä, sillä viikonlopuiksi sää näyttää aina huonolta.

Huhtikuu BarcelonassaNäyttökuva 2018-4-11 kello 9.00.40

 

Mutta yritän pysyä positiivisena. Kyllä se kesä joskus vielä alkaa (keväästä en tiedä, ehkä tämä muuttuu suoraan hellesäiksi). Luonto tykkää, kun saa nyt paljon vettä ja voi kukoistaa kesällä. Jokiin riittää vettä, ehkä isoilta metsäpaloilta vältytään. Tämä on ihan normaali huhtikuu Barcelonassa: sataa, paistaa, tuulee… Kesää kohti mennään kuitenkin, hitaasti, mutta varmasti!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.