Portugal

Hurmaava Porto, Portugal

Pohjoisen Portugalin Porto oli yllättävän ihana!

Porto

 

Lyhyen Portugalin roadtripimme määränpää oli siis Porto. Kaupungissa olimme vain yhden päivän ja kaksi yötä, mutta koska kaupungin keskusta on pieni, ehdimme kiertää sen hyvin. Päätimme heti aamusta, että koska sää on niin hieno, emme edes suunnittele vierailevamme missään museoissa tai muissa, vaan kuljemme kaupungilla ihan miten huvittaa. Kävely tuntui jaloissa illalla, kaupunki on hyvin mäkinen!

Ensimmäiseksi menimme Douro-joen varrelle kävelemään ja katselemaan veneitä. Edellisyönä satoi kovasti ja ilma oli kuulaan raikas. Mukavan merellinen tunnelma kaupungissa oli, vaikka meri ei ihan siinä kaupungin edustalla olekaan. Joella oli veneitä ja soutuporukoita, rannoilla riitti kävelijöitä.

Porto

Porto

Porto

Porto

Porto

 

Maistoimme tietysti portviiniä, sen syntysijoilla kun olimme, ja saimme vatsamme täyteen edelliskuussa avatussa trendikkäässä ravintolassa. Leivoksiakin tytöt maistelivat. Koko Portugalin reissun ajan söimme kyllä hyvin, ei todellakaan voi valittaa.

Reissusta tuntuu olevan jo kauan, enkä oikein enää muista, mitä olin ajatellut tänne kirjoittaa. Pitäisi aina tehdä muistiinpanoja! Kadut olivat sokkeloisia ja näimme paljon hienoja palatseja, kirkkoja, romahtamiskunnossa olevia taloja, kulkukissoja, värikkäitä seinäkaakeleita… Ylipäätään kaupungista jäi värikäs mielikuva, jota kirkas auringonpaiste vain korosti.

Porto

 

Hienoja, vanhoja raitiovaunuja oli täälläkin. Porto ei hävinnyt Lissabonille ollenkaan, enkä pysty sanomaan kummasta kaupungista pidin enemmän. Porton historiallinen keskus Ribeira on Unescon maailmanperintökohde, eli sekin kertonee jotain kaupungin ainutlaatuisuudesta.

Porto

 

Halusin ehdottomasti käydä pyörähtämässä yhdessä maailman kauneimmista kirjakaupoista, Livraria Lellossa. Pieni kauppa olikin todella kaunis, mutta myös melko täynnä ihmisiä. Harva taisi ostaa kirjoja, emme mekään.

Porto

Porto

 

Rautatieasemalla oli kaunista. Emme olisi tännekään osanneet tulla ilman hotellin respan vinkkiä. Kannattaa siis aina höpötellä mukavia ihmisten kanssa.

Porto

 

Porto oli positiivinen yllätys, jossa olisi kulunut enemmänkin aikaa. Ympäröivä luontokin näytti lentokoneesta katsottuna kiinnostavalta. Meri on ihan lähellä ja luonto näytti kovin rehevältä. Mainio kaupunkikohde tämä Porto!

Porto

Porto

Porto

Porto

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

9 thoughts on “Hurmaava Porto, Portugal

  1. Näyttää tosi söpöltä ja idylliseltä paikalta, jostain syystä sellanen kuva mulla on Portosta jäänyt, vaikken ole siellä vielä päässyt käymään 🙂 Ihanan tunnelmallisia kuvia!

  2. Kävimme mieheni kanssa Portossa joitakin vuosia sitten, ja Porto on ehdottomasti yksi mieheni ja minun lempikaupunkeja! Ihanat pikkukadut, Port-viinit, suhteellisen halvat hotellit ja herkullinen ja halpa ruoka. Aivan ihana paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.