Tanska

Hygge Kööpenhamina – onnelliset tanskalaiset

Eihän se ole ihme, että tanskalaiset ovat maailman onnellisin kansa, onhan ainakin Kööpenhamina näin talvenkin keskellä, tai etenkin juuri nyt, aika hyggelig.

Sanaan hygge törmäsi niin kynttilöissä kuin kodintekstiileissäkin. Hygge kääntynee suomeksi rennoksi tunnelmallisuudeksi, lämpöiseksi kodikkuudeksi. Kaupungilla näkyi oikeita kynttilöitä, terasseilla lämpimiä vilttejä ja pehmoisia tyynyjä ja kaikkialla leijui glögin ja vohvelin tuoksu. Vaikka täällä Barcelonassakin on todella paljon jouluvaloja ja -koristeita, niin joku täältä puuttuu Kööpenhaminaan verrattuna, ehkä juurikin se hygge.

Pääsin tällä reissulla tutustumaan ystävän kotiin ja näkemään, miten ihan tavalliset köpisläiset asuvat. Ullakkoasunnossa oli narisevat puulattiat, lämmin tunnelma, vanha piano, kattoikkunat ja näkymät yli kaupungin. Erittäin hyggelig, sanoisin!

Tässä siis vielä muutamia yleiskuvia reissultamme Kööpenhaminaan. Ehkä lämpöisyys ei näissä korostu, olihan sää aika jäätävä ja harmaat pilvet peittivät taivaan, mutta uskokaa pois, löysimme todellisen joulutunnelman matkan varrelta!

Nyhavn on varmasti Kööpenhaminan kuvauksellisin alue. Värikkäät talot ja erikokoiset veneet ovat hienon näköisiä näin talvipäivänäkin, ja rannan monet kuppilat houkuttelevat sisälle lämmittelemään. Me yövyimme laivassa, Donna Woodissa, ja kävimme aamubrunssilla Skipperkroen -ravintolassa. Alue on kaunis niin kesällä kuin talvellakin.

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

 

Teimme mukavan kävelyretken pienillä tekojärvillä, joiden nimeä en kylläkään tiedä. Siellä rautatieaseman takana ne olivat, Tycho Brahe planetaarion luona (jossa kävimme lämmittelemässä, oli todella kolea sää). Isosisko heitteli leivänmuruja linnuille ja imeskeli lakritsipiippua. Enpä tiennyt, että niitäkin vielä myydään!

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

 

Voi kyllä, hygge Kööpenhamina on vienyt sydämeni. Olen palellut siellä ehkä enemmän kuin missään muualla ja enpä muista reissua, jolla en olisi kastunut vesisateessa. Silti tykkään kaupungista tosi paljon ja tännekin haluan palata vielä monesti!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Hygge Kööpenhamina – onnelliset tanskalaiset

  1. Ihania kuvia vanhoilta kotikulmilta! Hygge on tosiaan Tanskassa iso juttu ja pelasti paljon harmaiden talvikuukausien aikana. Terkuin Yks Aino (eikaitaas.wordpress.com)

  2. Kuvasikin ovat toki hyggejä. Näyttää kivalta! Olen ollut Köpiksessä viimeksi lapsena, mutta onneksi vappuna menossa seuraavan kerran. Ei ole tullut käytyä tässä välissä, koska se on niin lähellä. 🙂 Maailmanmatkaaja etsii seikkailunsa kauempaa. On ihminen hassu.

    1. Me olemme nyt asuneet Espanjassa pian kuusi vuotta ja käyneet kerran Madridissa. Ranskassa lähin iso kaupunki oli Lyon ja kävin siellä seitsemän vuoden aikana kahdesti. Lähelle on muka niin pitkä matka 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.