Barcelona, Bloggaus, Yleinen

Hyvästi syksy, tervetuloa talvi!

Joulukuun ensimmäinen. Tänään kaivan esiin ikivihreän joulukuusemme, laitan Jouluradion soimaan ja heitän hyvästit syksylle.

Syksy 2016 jää mieleen värikkäänä, lähinnä siitä syystä, että pääsin ihailemaan syksyn väriloistoa Englantiin. Täällä Barcelonassa, keskellä kaupunkia asuessa, syksyn tulon huomaa lähinnä kaduille pudonneista ruskeista lehdistä, satunnaisesta tarpeesta sateenvarjolle, paikallisten untuvatakeista ja siitä, että kotona on melkein kylmempi kuin ulkona. Vuodenaikojen vaihtelun nähdäkseen pitää melkeinpä suunnata pois kaupungista, ja niin me toki monesti tänä syksynä teimmekin, tosin ne ruskan värit jäi silti näkemättä. Mutta onneksi oli Englanti ja sen värikäs luonto.

Tämän pienen postauksen myötä toivotan siis talven tervetulleeksi. Ostin yllättäen lennot Helsinkiin, ja jo ensi viikolla pääsen ihan oikeaan Winter Wonderlandiin (sikäli mikäli siellä on lunta, onhan!?). Vaikka reissu rakkaaseen kotimaahan onkin lyhyt, vain kaksi yötä, olen kuitenkin tästä pikareissusta todella innoissani, sillä en ole nähnyt Suomen jouluvaloja moneen vuoteen. Saan ostettua kotiintuomisiksi vihreitä kuulia sekä glögi- ja piparimausteita, ja toivottavasti pääsen joulumarkkinoille, ehkä jopa Tallinnaan asti. Ja saan tietysti viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa, sehän se on Suomenreissuissa parasta!

Tämä postaus on minun panokseni tämän kuun Instagram Travel Thursday -haasteeseen. Kaikki nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa (minut löytää sieltä nimellä anskubcn). Haasteen järjestäjinä toimivat Muru Mou, Rimma + Laura ja Travellover.

Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!

Syksy 2016

Syksy 2016

Syksy 2016

Syksy 2016

Syksy 2016

Syksy 2016

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

28 thoughts on “Hyvästi syksy, tervetuloa talvi!

  1. Kiitos Jenna! Todellakin haluan nähdä oikein lumisen talven, mutta vaikka olisi huonokin sää, niin varmasti keksin tekemistä 😀

 1. Minäkin suunnittelen kovasti Suomeen menoa, ehkäpä parin viikon päästä. Ja mullakin on toiveena, että siellä olisi lunta, ja paljon! Mukavaa reissua sinulle – ja toivottavasti pääset kokemaan Winter Wonderlandin 🙂

 2. Olipas upean värikkäitä syyskuvia! Yksi syy, miksi joskus haluaisin kokeilla ulkomailla asumista, on vuodenaikojen seuraaminen uudenlaisissa olosuhteissa. Toivotaan lunta tänne Etelä-Suomeenkin, mutta tervetuloa Suomeen joka tapauksessa!

 3. Rauhaisaa joulua sinullekin! On sielläkin ruskaa. Tulee mieleeni, että Välimeren maat mieltää aina kesäisiksi, ei usein nää näitä syksyisiä tai talvisia kuvia!

  1. On täälläkin syksy ja talvi, vähän erilaiset tosin kuin Suomessa. Eilen sääennustus varoitti ”äärimmäisestä kylmyydestä”, kun lämpötila tippui vuorokauden aikana -6 asteeseen :D. Kylmyys muuten tuntuu täällä erilailla, kun talot on tehty pahvista. Palelee sisällä ja ulkona!

 4. Mä kaipasin eniten just syksyn väriloistoa Valenciassa. Suomen neljä, oikeasti erilaista vuodenaikaa on oikeasti aika huikea juttu. Nyt road tripillä vähän nähtiin ruskaa Ranskan puolella ja nyt onkin ihan ehta talvi, kun ollaan Puolan Zakopanessa ja lunta sataa vaakatasossa. 😀 Muutaman päivän päästä ollaankin jo Suomessa. Ihanaa Suomi-visiittiä sullekin. 🙂

  1. Sama täällä, kaipaan aivan hirveästi vuodenaikojen vaihtelua. Näkymä meidän olohuoneen ikkunasta on aina ihan sama, oli kesä tai talvi. Samaa harmaata betonia ja naapureiden parvekkeita.
   Ihailinkin jo Instagramissa teidän roadtrip-kuvia, taitaa olla mahtava reissu 🙂

 5. Mä en tiedä mitä ne Brittilässä tekevät, mutta siellä olen nähnyt ehkä kauneimmat ruskapuut (ainakin Suomen ulkopuolella). Se ärhäkän punaisen määrä oli huima. Varsinkin kun taustalla lepäsivät vanhan kirkon rauniot. Huh. Ihan mahtavia kuvia oot ikuistanut! Suomessa ehti onneksi olla värikäs syksy, vaikka se oli myös lyhyt. Tai sitten se vaan tuntui siltä. Mieluummin olisin ihaillut kirjavia puita pidempään kuin vaellellut marraskuun harmaudessa.

  1. En ole mikään hortonomi, mutta haluaisin tietää, mitä puita tuolla Englannissa kasvaa, ne kun ovat tosiaan ihan huiman värisiä syksyllä! Sitten kun minulla on joskus oma puutarha, laita niitä sinne kasvamaan ja vain ihailen 🙂

 6. Värikästä ruskaa – ehkä vielä vähän kuvankäsittelyllä tehostettuna 🙂
  Kohta kait kaikki luonnollisen väriset kuvat ovat historiaa, sillä eiväthän ne enää näytä miltään käsiteltyjen joukossa – ei millään pahalla Sinua kohtaan, sillä kaikkihan tätä nykyisin taitavat tehdä!

  1. Installa tulee kyllä muokkailtua kuvia aika paljon, täytyy tunnustaa :D! Suoristan kuvat aina ja rajaan, jos on tarvetta, ja kyllä mä kirkastan ja säädän kuvia melkein aina. En ole kuitenkaan vielä retkahtanut mihinkään erilaisiin kuvankäsittelyohjelmiin, ihan Instagramin omilla säädöillä kikkailen 🙂

 7. Voi ei! Jos haaveilet lumisesta Suomesta, ainakaan täältä etelästä et sitä löydä. Enpä tiedäkään, kuinka korkealla lumiraja nyt menee. Olen liian katkera katsoakseni moisia karttoja. 🙂 Etelässä on niin mustaa ja märkää, juuri sellainen kuin syksy ankeimmillaan on. Vaikka nythän pitäisi olla talvi! Sinun kuvissasi syksy hohtaa! Miten kaunista!

 8. Aaa, luulin, että osa näistä kuvista on Barcelonasta. 😀 Ruska on kyllä mielettömän kaunis, oon kyllä iloinen että asun maassa, jossa on neljä vuodenaikaa. Tosin tää lumeton pimeys saisi loppua. Mutta nauti Helsinki-ajasta, on kyllä melko kaunis tuo keskusta jouluvaloineen. 🙂

 9. Ihana väriläiskäpostaus! Minulle tämä syksy jäi mieleen yhtenä kiireisimmistä syksyistä, joita on ollut. Paljon positiivisia asioita mutta myös stressiä ja painetta. Onneksi kohta on joulu! Ja minähän tulen sitten joulun jälkeen Espanjaan, Andaluciaan pariksi viikoksi. 🙂

 10. Kauniita syksyn värejä! Toivottavasti oli hyvä Suomen reissu ja toivottavasti siellä sitä luntakin oli! Mulla tämä joulu menee Japanissa ja täällä ei ole kyllä lumesta tietoakaan. Vähän ehkä ikävä sitä talven ihmemaata. Joululauluja tosin on täälläkin. 😀

  1. Suomireissu oli täydellinen, vaikka lunta ei ollutkaan! Tässä yritän nyt viritellä joulutunnelmaa kotiin, enää viikko jouluun, apua!

 11. Iahana ruska siellä. Meillä täällä Kaliforniassa on vähän saman näköistä, eikä tietenkään tule lunta kuin vuorille. Samoin Japanissa oli komea ruska. Siinä on jonkunlainen oma tunnelmansa. Tykkään värikkäistä puista ja lehdistä, ja kirpeästä aamuilmasta.

  1. Kalifornialainen ystäväni, joka asui täällä muutaman vuoden, sanoi, että ilmastot ja maisemat siellä ja täällä ovat yllättävän samanlaiset. Itse en ole vielä päässyt vertailemaan, toivottavasti pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.