Barcelona, Elämän pienet ilot, Nähtävyydet, Tapahtumat

Ilta oopperassa (Don Pasquale – Gran Teatre del Liceu)

Hieman erilaista musiikkitarjontaa eilisen postauksen rokkimeininkien jälkeen! Lasten ollessa kesäleirillä koulun kanssa meillä vanhemmilla oli aikaa tehdä mitä huvittaa, ja tällä kertaa päätimme vihdoinkin käydä Liceussa, Ramblan varrella sijaitsevassa maineikkaassa oopperatalossa.

Gran Teatre del Liceu avattiin huhtikuussa 1847 ja siitä lähtien talossa on nähty oopperoita, konsertteja, baletteja ja monia muita taidetapahtumia. Vuonna 1994 rakennus tuhoutui pahasti tulipalossa, mutta tilat korjattiin entistä ehommiksi, ja nyt sisätilat ovat paitsi kauniit myös akustiikaltaan erinomaiset.

Liceu Barcelona

Liceu Barcelona

Liceu Barcelona

 

Meidän paikkamme olivat hattuhyllyllä neljännessä kerroksessa eli näkyvyys ei ollut täydellinen. Onneksi meillä oli kuitenkin pienet televisioruudut edessämme, joihin saimme paitsi kuvan lavalta myös tekstityksen haluamallamme kielellä. Ja tosiaan ääni kantoi salissa hienosti meille asti, joten halpojen lippujen hankkiminen ei vienyt elämyksestä mitään pois.

Liceu Barcelona

 

Esityksen aikana ei saanut pitää puhelimia päällä, joten kuvia itse oopperasta ei ole. Youtuben uumenista löytyi kuitenkin pieni pätkä, jossa ovat samat näyttelijät kuin meidän iltanamme. Oopperassa oli yllättävän hauskaa, yleisö nauroi moneen kertaa ääneen ja esitys oli oikein viihdyttävä. Don Pasquale kertoo vanhasta höpsöstä miehestä, joka haluaa naimisiin nuoren naisen kanssa ja joutuu huijatuksi. Lopussa toistetaankin moneen kertaan, että tämän tarinan opetus on, että vanhana ei pidä mennä naimisiin. Juuri sopiva ensimmäinen oopperavalinta tällaisille aloittelijoille kuin me: tarttuvat melodiat ja mukavasti huumoria. Tykättiin.

Liceu Barcelona

 

 

Oopperan loputtua halusin kierrellä ympäri rakennusta. Huiman kaunista! Liceun nettisivuilta löytyy virtuaalikierros, jonka avulla tiloihin voi tutustua paremmin.

Liceun ulkopuolella oli iso mielenosoitus käsittääkseni Liceun työolosuhteita ja -sopimuksia sekä vuokratyövoimaa vastaan. Toivottavasti saavat asiat pian sovittua. Meteli oli kova, mutta ei se saliin asti onneksi kuulunut.

Liceu Barcelona

 

Meillä oli hieno ilta monin tavoin! Ja hei, erityisterveiset oululaiselle pariskunnalle, joka oli kanssamme samassa jonossa väliajalla!

Liceu Barcelona

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

20 thoughts on “Ilta oopperassa (Don Pasquale – Gran Teatre del Liceu)

 1. En ole mitään ihan suurimpia oopperan ystäviä, mutta olisi kieltämästä ihan mielenkiintoista joskus käydä. Balettiin haluaisin kyllä kovastikkin päästä! 🙂 Kauniita rakennuksia nuo oopperatalot maailmalla.

  1. Minä taisin ihastua nyt oopperaan ja varmasti menen toistekin! Haluaisin nähdä jonkun vähän tutumman oopperan seuraavaksi, tästä Don Pasqualesta en ollut ennen kuullutkaan. Hieno elämys, voitti baari-illan, jota ensin suunnittelimme, sata-nolla 🙂

 2. Oopera on kyllä täysin tuntematon itselleni. Olen itse Savonlinnasn huudeilta kotoisin enkä ole koskaan käynyt edes oopperajuhlilla Olavinlinnassa katsomassa oopperaa. Oopperatalot ovat kyllä upeita. Joskus vielä!

 3. En ole koskaan oopperassa käynyt, koska olen kuvitellut että eihän siitä mitään ymmärrä! Mutta jos saa tekstityksen, niin sittenhän se on helppoa 🙂 Myöskään se, että ooppera saattaa olla hauska, ei ole koskaan käynyt mielessä. Mulla on näköjään paljon opittavaa 😀

 4. Tuo musiikkitarjonta Barcelonassa on kyllä parasta. Kirkoissa on kitarakvartetteja, musiikkitalossa klassista ja pop/jazz osastoa kymmenillä klubeilla kuten mainio Luz de Gas. Me muuten kuunneltiin ja katsottiin Aidaa siinä missä teillä Kiss:n konsertti. Hyvä postaus. Meillä Liceu kokematta, joten seuraavalla reissulla Gran Teatre del Liceu.

  1. Kyllä, livemusiikkia ja vieläpä tasokasta sellaista on mahdollista kuulla päivittäin. Muistan, kun ensimmäisen kerran menin kuuntelemaan kitarakonserttia vanhaan luostariin ja tunnelma oli niin tiivis, että melkein pillahdin itkuun :).

 5. Itse en ole oopperan ystävä, mutta noissa puitteissa voisin kerran uhraantua 🙂 Kyseinen oopperatalo on nähty vain ulkopuolelta, mikä sinänsä harmi, koska se on kyllä erittäin kaunis. Josko sitten seuraavan kerran Barcelonassa oopperaan tämän postauksen innoittama. P.S Televisionäytöt oli sellaista, mistä itse en tiennyt. Mukava palvelu katsomoon kaukaisemmille paikoille.

 6. Ihan turhaan monet arastelevat matkoilla oopperaa kun ajattelevat, ettei matkassa ole sopivia vaatteita! Ei siihen ihan iltapukua tarvita kuitenkaan. Viimeksi kävimme Astanassa (tosin baletissa ”vaan”), mutta puitteet oli upeat sielläkin.

 7. Mä oon ihan turisti mitä tulee oopperaan. 🙂 En tiedä asiasta oikein mitään, mikä vähän harmittaakin. Tässä tulee vähän ”kulttuurien törmäystä” Matteon kanssa, Italiassa kun tuo ooppera on melkein kansallisvelvollisuus ja Suomessa no… ei ollenkaan. 😀 Hauskalta kuulostaa tuo oopperakin!

  1. Eikäää, kukaan ei tykkää oopperasta :D. Oli oikeasti hauska kokemus, väliajalla skumppaa ja toisella puoliajalla siirrettiin tuolitkin mukavasti niin, että pönöttäminen oli hyvin kaukana. En tiedä olisiko sama fiilis esimerkiksi Suomessa, sillä luulen, että siellä tämä taiteenlaji nähdään vähän enemmän elitistinä ja vakavana 🙂

 8. Vaikuttavan näköinen rakennus! En kyllä minäkään oopperaan ihan ensimmäiseksi lähtisi… Ehkä se on vähän kuin kaljanjuonti? 😀 Eihän kukaan teininä tykkää kaljasta, mutta sitä vaan vedetään. Ja sitten myöhemmin sitä alkaa ihan himoitsemaan.

 9. Tämä savonlinnalainen on useana kesänä ollut Savonlinnan oopperajuhlilla! Tervetuloa Ansku Savonlinnnaan oopperajuhlille. Olavinlinna on upea paikka oopperalle! Suosittelen esim. Aidaa joka on erityisen näyttävä upeine joukkokohtauksineen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.