Barcelona, Nähtävyydet

Instagram Travel Thursday – Barcelonan katedraali

Barcelonan katedraali on se kirkko vanhassa kaupungissa, jonka sisäpihalla taapertavat valkoiset ankat.

Barcelonan katedraali

 

Katedraalin rakennustyöt alkoivat ennen vuotta 1300, maurien tuhoaman kirkon raunioiden päälle, ja julkisivu valmistui 1890. Pitkään kesti siis tämänkin kirkon rakentaminen! Toisaalta se on ymmärrettävää, sillä yksityiskohtia on valtavasti ja työ keskeytyi historian myllerryksissä moneen kertaan.

Barcelonan katedraali

 

Goottilaisen kirkon sisätiloissa kimaltaa kulta. Eipä ole ihme, että aikoinaan uskonnolla on ollut niin valtavan tärkeä merkitys ihmisten arjessa, onhan tämmöinen pytinki saanut ihmiset mykistymään ja jopa pelästymään.

Barcelonan katedraali

 

Katedraali on omistettu yhdelle Barcelonan suojeluspyhimyksistä, Eulalialle. Legenda kertoo, kuinka tämä 13-vuotias kristitty tyttö kärsi marttyyrikuoleman roomalaisten toimesta. Roomalaiset vaativat häntä luopumaan uskostaan ja kun hän kieltäytyi roomalaiset riisuivat hänet alasti, jolloin alkoi yllättäen sataa lunta, joka peitti tytön alastomuuden. Raivostuneet roomalaiset työnsivät hänet tynnyriin, joka oli täynnä veitsiä ja vierittivät häntä pitkin Baixada de Santa Eulalia -katua. Roomalaiset  myös leikkasivat hänen rintansa ja naulitsivat hänet X:n muotoiseen kehikkoon. Lopuksi he mestasivat Eulalian, jolloin kyyhky lensi hänen katkenneesta niskastaan. Kohtuullisen julma tarina. Nykyään Eulalian ruumiin sanotaan olevan katedraalin kryptassa.

Katedraaliin pääsee aamupäivisin ja iltaisin ilmaiseksi. Vierailu kirkontornissa on maksullinen, hinnat löytyvät vaikkapa katedraalin omilta sivuilta. Muista, että olet astumassa uskonnolliseen rakennukseen: kovin paljastavilla vaatteilla et välttämättä pääse sisälle. Olkapäät pitää olla ainakin suojatut.

Barcelonan katedraali

 

Nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa, ja osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday haasteeseen. Minut löytää Instagramista nimellä anskubcn. Haasteen järjestäjinä toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Instagram Travel Thursday – Barcelonan katedraali

    1. Kyllä sieltä aina vuosienkin jälkeen löytyy jotain uutta ihmeteltävää :). Olen viime aikoina yrittänyt kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin, siellä on nimittäin aivan hurjan kauniita ovenkahvoja, lukkoja, pieniä koristeita…

  1. Todella tunnelmallinen kirkko ja sen lähiseudut myös etenkin aikaisin aamulla kun muut eivät ole vielä heränneet päivään ja näkymistä saa nauttia rauhassa. 🙂

    1. Minäkin tykkään käydä vanhassa kaupungissa aamulla, silloin kun kauppiaat vasta availevat liikkeitään ja ihmiset kiirehtivät töihinsä. Turistiaikaan harvemmin tulee tuolla pyörittyä, mutta näin viileämmillä säillä siellä on tosi tunnelmallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.