Bloggaus

Vuoden 2018 ensimmäinen Instagram Travel Thursday

Vuoden alun kunniaksi osallistun pitkästä, pitkästä aikaa Instagram Travel Thursday -haasteeseen! IGTT:n tavoitteenahan on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa Instagram-kuvien kautta sekä yhdistää reissaajia, ja ihan harmittaa, että meni monta kuukautta, etten ehtinyt osallistumaan haasteeseen. Onhan haaste mainio tapa tutustua uusiin Instagram-tileihin ja samalla myös uusiin matkablogeihin. Jos haluat nähdä, ketkä muut bloggaajat ovat osallistuneet tämän kuukauden haasteeseen, niin linkit kaikkiin postauksiin löytyvät järjestäjien Travelloverin ja Vagabondan postauksista.

Olen jo aiemmin koonnut menneen vuoden 2017 reissuja ja tapahtumia yhteen postaukseen ja mietin pitkään, että miten minä tämän kuun haasteen aihetta ”Reissuvuosi 2017” lähestyisin. En ala kikkailemaan, vaan jaanpa vain tämän vuoden  yhdeksän suosituimman kuvan kollaasin, jonka tein 2017bestnine -sivulla. Ihan kattavasti se kuvaa meidän viime vuotta: on kuva Katalonian syksystä, pari järvimaisemaa Suomesta, peräti kolme kuvaa Islannista, hiljainen tie Pohjois-Norjasta ja kiripä listalle pari kuvaa Barcelonastakin. Kaikki eivät näistä ole omia suosikkejani ja olisihan tähän mahtunut kuvia vaikkapa Skotlannista, Sveitsistä, Ruotsista, Mallorcalta tai Ranskastakin, mutta näistä tykättiin eniten ja mikäpä siinä, nämä on otettu hyvinä hetkinä, kauniissa paikoissa. Mukava näitä paikkoja on muistella.

Instagram Travel Thursday

 

Tuohon Islannin Blue Lagoon -kuvaan liittyy hauska tarina. Meillä ei ollut kylpylässä kamera mukana ja emme saaneet kännykälläkään otettua muistoksi yhtään kivaa kuvaa koko meidän perheestä. Tulimme kotiin ja aloin selailla kaihoisana Instagramia muistellen meidän täydellistä talvilomaamme ja kas, löysin kuvan meidän perheestä lillumassa Blue Lagoonin lämpimissä vesissä! Kommentoin kuvaa ja kuvan ottaja, taiwanilainen @louislcliu lähetti minulle kuvan muistoksi ja lupasi, että saan jakaa sen omalla Instagram-tililläni. Aivan ihana yllätys, kuva saattaa päätyä jopa kehyksiin jonain päivänä! Instagram todellakin yhdistää matkailjoita!

Voin jo ennustaa, että alkaneenakin vuotena tulen käyttämään Instagramia paljon sekä omana päiväkirjanani että myös tiedonhakuvälineenä ja ideapankkina, ihan kuten tähänkin saakka. Tälle vuodelle olen ehtinyt julkaista vasta yhden kuvan, vuoden ensimmäiseltä rantakävelyltä Barcelonetalta vuoden ensimmäiseltä päivältä, mutta lisää tulee varmasti, kunhan tässä taas pääsen normaalielämään kiinni. Luvassa on varmasti kauniita maisemia, onhan vuoden ensimmäiselle neljännekselle luvassa ainakin Norjaa ja talvista Lappia!

Barceloneta

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, ja kaikki nämä kuvat ovat Instagram -tililtäni, @anskubcn. Joko seuraat minua siellä? 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

21 thoughts on “Vuoden 2018 ensimmäinen Instagram Travel Thursday

 1. Hauska sattumus Islannissa! Muuten eikös ne omat suosikit tai parhaat IG-kuvat ole vuoden mittaan tempauksen teemana, en nyt muista, missä kuussa.

  Maltoin kuin maltoinkin säästellä vuosikatsausta tähän päivään, mutta olisi kenties kannattanut kirjoittaa toinenkin juttu. Vuoteen mahtui sen verran, että IGTT-tarinassani vien lukijat vain kolmeen maahan.

 2. Mukava yhteenveto! Ja kiitos tuosta insta9-linkistä, olinkin nähnyt niitä muilla, mutta en hoksannut että sen saa noin helposti. 🙂

  Barcelonan kuvakin on hieno! Meidän piti tosiaan mennä sinne juhannuksena, mutta otetaan uusi yritys tänä tai ensin vuonna, mun edellinen kerta taisi olla joskus 2001 jolloin kuljin vielä filmikameralla ja kuvia ei oo paljoakaan.

  Blue Lagoon oli tosiaan makee paikka, meillä tuli tehtyä kylpemisen jälkeen vähän käveleskelyä reunoilla kameran kanssa ja sieltä tuli parikin kivaa kuvaa: https://www.flickr.com/photos/timokoo/14703089115/in/album-72157645391161977/lightbox/

  1. Meilläkin oli ajatus, että otetaan sitten kylvyn päätteeksi vähän kuvia, mutta tuli pimeä ja kännykkäkuvista tuli ihan suttua. Onneksi löysin tämän kuvan muistoksi 🙂

 3. Islantiin olisi niin ihanaa päästä. Olin alustavasti suunnitellut reissua sinne tänä talvena, mutta nyt tuli ohjelmaan muuta reissua, niin Islanti jää ainakin talven osalta. Ehkäpä ensi syksynä.. Hauska sattuma, että löysit ”teidän” kuvan Instasta. Matkailu tosiaan yhdistää 🙂

  1. Minä palaisin mielelläni Islantiin koska vain! Seuraavaksi haluaisin nähdä, että miltä siellä näyttää kesällä, nythän tällä reissulla koko maa oli ihan lumen peitossa, emmekä päässeet retkeilemään yhtään isompien teiden ulkopuolelle.

  1. Eikö olekin hauska! Ostin Genevestä setin noita korkkeja, toinen punainen ja toinen valkoinen, ja netistä näyttäisi löytyvän, kun googlettaa ”beanie bottle stopper” 🙂

 4. Varsin kivoja kuvia suosituimpien joukkoon on päässyt, vaikka ymmärrän kyllä sen tunteen, että ne kaikki eivät ole joko niitä omia suosikkeja tai ainakaan kuvasta kattavasti koko mennyttä reissuvuotta 🙂 Nuo tie- ja venekuvat olivat omia suosikkejani, niiden tunnelmassa oli jotain herkkää ja kaunista. Hauska tarina tuohon Blue Lagoon -kuvaan liittyen. On se maailma vaan pieni!

 5. Upeita kuvia, ei ihmekään että ovat olleet suosittuja – vaikka kaikki eivät olekaan kuvaajan itsensä suosikkeja 😀 Ihana sattuma, että löysit Instagramista teistä kuvan Blue Lagoonissa ja sait sen vielä itsellesi muistoksi!

  1. Tuo Blue Lagoonin kuva oli kyllä tosi kiva löytö, ja tuo episodi on saanut minut entistä enemmän käyttämään Instagramin geotageja. Vielä ei ole tullut toista kuvaa meistä vastaan, mutta ei sitä koskaan tiedä 🙂

 6. Kerrassaan upeita kuvia sinulla. Välillä vaan jostain kumman syystä ne omat suosikit ei ole omia suosikkeja. Se mikä saa eniten tykkäyksiä on kyllä melkoista arpapeliä!

 7. Tuo ruskakuva on niin upea! Ihastelin sitä jo Instan puolellakin. Sinne todella tekee mieli sukeltaa ja lähteä jatkamaan polkua eteenpäin. Insta on kyllä mainio inspiraation lähde ja monen monta kivaa ideaa on matkoilleen saanut muiden kuvia pläräillessä 🙂 Hyvää uutta alkanutta reissuvuotta!

 8. Kaikista ihanista matkakuvista huolimatta minut hurmasi sampanjapullo pipo päässä. 🙂 Ja Blue lagoon -kuvista nousee aina nenään vieno pierun haju. 🙂 Instagramin sielunelämää ei voi arvailla: omat suosikit harvoin ovat niitä, mistä tykätään eniten. Omistani eniten tykättiin itsenäisyyspäivänä Helsingistä ottamastani kuvasta sadasta Suomen lipusta, ei suinkaan mistään ihanasta maisemasta kaukana kotoa.

 9. Itse en saanut koskaan tuota varsinaista ”best nine” kuvakollaasia aikaiseksi, vaikkakin omat tykätyimmät kuvat otin esiin omassa reissuvuoden koosteessa. Tosta sinun ysistäsi on suosikkini Casa Batllo, joka on yksi mielenkiintoisimmista rakennuksista missä olen vieraillut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.