Katalonia, Rantaelämää

Instagram Travel Thursday – Tossa de Mar

Viime sunnuntain köllöttelin Tossa de Marin rannalla. Oli elokuun viimeinen päivä ja jo puolilta päivin ranta alkoi tyhjetä. Seuraavana päivänä alkoivat koulut ainakin ranskalaisilla ja Ranskan rajallehan Tossasta on vain 100 kilometriä. Ranskalaisia siis riittää.

Tossa de Mar

 

Yksin rannalla ei silti tarvinut loppupäivästäkään olla, ei tosiaankaan. Kesälomien aikaan kaikki Costa Bravan rannat ovat aivan tukossa ihmisistä, mutta näin syyskuussa alkaa helpottaa. Lisäksi syyskuussa vesi on lämmintä, mutta aurinko ei ole enää niin paahtava. Tykkään!

Tossa de Mar

 

Tossa de Mar on yksi kivoimmista kaupungeista Costa Bravalla. Paitsi että rantaviivaa riittää, on Tossassa myös kaunis vanhakaupunki, itse asiassa ainoa muurein suojattu vanhakaupunki Katalonian rannoilla.

Tossa de Mar

Tossa de Mar

 

Vanhakaupunki on kaunis ja siellä näkee paljon taiteilijoita tekemässä akvarellejaan ja öljyväritöitään. Itse Marc Chagall ihastui aikoinaan Tossan valoon ja kutsui kaupunkia siniseksi paratiisiksi.

Tossa de Mar

 

Kaupunki on hurmaavalla paikalla, mäntymetsien keskellä. Barcelonasta on matkaa vain sata kilometriä, pitäisikin useammin tulla näille kulmille!

Tossa de Mar

Tossa de Mar

 

Kaikki nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa, ja osallistun tällä postauksella joka torstaiseen Instagram Travel Thursday haasteeseen. Haasteen järjestäjinä toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

 

Tossa de Mar

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

14 thoughts on “Instagram Travel Thursday – Tossa de Mar

  1. Ihailinkin näitä kuvia ig:ssä 🙂 Ihanaa tosiaan, että turistisesonki alkaa olla ohi ja vihdoin voi mennä hiekkarannalle. Meillä oli kesän ajan oma salainen kallioranta, johon joutui hieman patikoimaan karkuun aurinkorannikon turistimassoja. Nyt mahtuu taas kävelemään pitkiä rantakävelyitä ihan vesirajassa pelkäämättä, että saa jonkun pallon päähänsä 🙂

  2. Ihailinkin näitä kuvia ig:ssä 🙂 Ihanaa tosiaan, että turistisesonki alkaa olla ohi ja vihdoin voi mennä hiekkarannalle. Meillä oli kesän ajan oma salainen kallioranta, johon joutui hieman patikoimaan karkuun aurinkorannikon turistimassoja. Nyt mahtuu taas kävelemään pitkiä rantakävelyitä ihan vesirajassa pelkäämättä, että saa jonkun pallon päähänsä 🙂

  3. Voi kiitoksia kommenteista! Täällä on jo sadan kilometrin säteellä todella monenlaista maisemaa: tällaista rantaa, vuoria, metsiä ja tietysti nämä kaupungin hulinat. Ensi viikonloppuna sitten on kohteena suosikkipaikka eli vuoret (ellei saada sadetta niskaan kuten tänä kesänä joka kerta, kun vuorille on ajateltu lähtevämme :))

  4. Voi kiitoksia kommenteista! Täällä on jo sadan kilometrin säteellä todella monenlaista maisemaa: tällaista rantaa, vuoria, metsiä ja tietysti nämä kaupungin hulinat. Ensi viikonloppuna sitten on kohteena suosikkipaikka eli vuoret (ellei saada sadetta niskaan kuten tänä kesänä joka kerta, kun vuorille on ajateltu lähtevämme :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.