Tanska

Jouluinen Kööpenhamina

Kööpenhamina on joulukaupunki! Joulu ei rajoitu pelkästään satumaiseen, upeasti valaistuun Tivoliin, vaan myös muualta löytyy jouluvaloja ja -tunnelmaa. Aidot kynttilät ja roihut valaisevat kaupungin pimeää iltaa ja terasseilla on lämpöisiä vilttejä. Kööpenhaminassa on luonnollisesti myös useita joulumarkkinoita ja -myyjäisiä ja kaupoista saa jos jonkinlaista koristetta ja kynttilää.

Kahviloiden ja ravintoloiden ikkunoissa mainostettiin peri-tanskalaisia jouluaterioita ja vesi kielellä muistelin parin vuoden takaista jouluateriaa, jonka Kööpenhaminassa söin. Se jos mikä oli oikeaa, tuhtia, talvista lohturuokaa parhaimmillaan! Nyt tanskalainen ystäväni suositteli æbleskiver -nimisiä jouluherkkuja, mutta koska ne eivät tälle keliaakikolle sovi, nautiskelin sen sijaan tuoksuvaa glögiä, samalla kun lämmittelin mukia pidellen jäisiä sormiani. Pikkusisko söi vatsansa täyteen perinteisiä vohveleita ja suklaata.

Mutta jouluvaloista lyhyesti! Hotel d’Angleterren julkisivu oli valaistu tuhansin valoin kuten joka joulu, samoin Strøget -ostoskadulla oli tunnelmaa. Myös Nyhavn oli saanut joulukoristeita, ja kotien ikkunoita koristi kynttilät. Jouluinen Kööpenhamina on etenkin pimeän laskeuduttua tavattoman kaunis.

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Jouluinen Kööpenhamina

Jouluinen Kööpenhamina

 

Ja sitten on tietysti Tivoli, joka on ihan oma maailmansa ja vaatii siis ihan oman postauksensa…

Kööpenhamina

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

46 thoughts on “Jouluinen Kööpenhamina

  1. Ihan satumaisen kaunista! Iski vieläkin harmistus…Pari vuotta sitten varasimme ystävämme kanssa matkan Kööpenhaminaan joulukuussa. Norwegian alkoi muuttamaan lippujamme ihan päättömästi, joten jouduimme perumaan lopulta koko matkan, ja se jäi tekemättä. Kiitos tästä ihanasta nojatuolimatkasta!:)

  2. Ihan satumaisen kaunista! Iski vieläkin harmistus…Pari vuotta sitten varasimme ystävämme kanssa matkan Kööpenhaminaan joulukuussa. Norwegian alkoi muuttamaan lippujamme ihan päättömästi, joten jouduimme perumaan lopulta koko matkan, ja se jäi tekemättä. Kiitos tästä ihanasta nojatuolimatkasta!:)

  3. Ihan satumaisen kaunista! Iski vieläkin harmistus…Pari vuotta sitten varasimme ystävämme kanssa matkan Kööpenhaminaan joulukuussa. Norwegian alkoi muuttamaan lippujamme ihan päättömästi, joten jouduimme perumaan lopulta koko matkan, ja se jäi tekemättä. Kiitos tästä ihanasta nojatuolimatkasta!:)

  4. Ihan satumaisen kaunista! Iski vieläkin harmistus…Pari vuotta sitten varasimme ystävämme kanssa matkan Kööpenhaminaan joulukuussa. Norwegian alkoi muuttamaan lippujamme ihan päättömästi, joten jouduimme perumaan lopulta koko matkan, ja se jäi tekemättä. Kiitos tästä ihanasta nojatuolimatkasta!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.