Elämän pienet ilot, Ranska

Juustoruokaa: Mont d’Or

Ranskan vuosilta on jäänyt talviseen ja sadepäiväiseen ruokavalioomme tuhdit juustoruoat: raclette, fondue, tartiflette ja Mont d’Or. Kunnon vuoristoruokia, jotka antavat varmasti lämmikettä vyötärölle.

Puurasiassa oleva Mont d’Or on ihanaa: pehmeää ja mietoa, hurmaavaa. Sitä saa kaupoista vain talvikuukausina, ja oman rasiamme haimme joululomalla Bourg-Madamesta Ranskasta. Tokihan sitä Barcelonastakin saa ainakin isoimmista marketeista, ja saanee sitä Suomestakin, mutta me tuomme omamme yleensä Ranskasta, ihan vaan nostalgian vuoksi.

Mont d'or

 

Näin me teemme Mont d’Orin: juustoon koverretaan pieni reikä, johon laitetaan hiukan valkosipulia ja liraus valkoviiniä. Juusto lämpimään uuniin noin puoleksi tunniksi ja valmista on. Tänään lisukkeena oli perunoita, porkkanoita ja broccolia. Juomaksi vettä, tipaton jatkuu vielä pari viikkoa. Voi jestas, että osaakin olla hyvää, oikeaa lohturuokaa.

Mont d'or

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.