Barcelona

Kaksi näyttelyä Barcelonassa – Stanley Kubrick ja Toulouse-Lautrec

Tänne Barcelonaankin tuli viime viikonloppuna syksy, ellei jopa talvi! Lämpötila tipahti kymmenen asteen tuntumaan ja tuulee kovaa ja kylmästi. Parantelen ärhäkäksi yltynyttä flunssaani teellä ja lojun läppärini kanssa peittojen alla sohvalla, villasukat jalassa. Onneksi olin viikonloppuna vielä sen verran hyvässä kunnossa, että pääsin katsomaan yhtä näyttelyä, jota olen odottanut pitkään, ja toisen odottamani näyttelyn kävin katsomassa jo aiemmin viime viikolla. Tässä siis pari ihan tuoretta sateiseenkin päivään sopivaa menovinkkiä Barcelonaan!

 

Toulouse-Lautrec ja Montmartren henki

CaixaForum -kulttuurikeskuksessa esillä olevassa näyttelyssä voi sukeltaa viime vuosisadan vaihteen värikkäisiin pariisilaistunnelmiin ja Montmartren iloiseen ja pikkutuhmaan kabaree-maailmaan. Le Chat Noir, Moulin Rouge, kabaree. Pariisin taiteilijaboheemit, kevytkenkäiset tanssijattaret ja virtaava viini. Esillä on pariisilaistaidetta sadan vuoden takaa, ja Henri de Toulouse Lautrec on vain yksi näyttelyn taiteilijoista, vaikka hänen nimensä isolla mainoksissa onkin. Upeita maalauksia, oivaltavia julisteita ja teräviä pilapiirroksia – paljon katseltavaa.

Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre -näyttelyyn voi tutustua Plaça Espanyan ja taikasuihkulähteen lähellä olevassa CaixaForumissa 20.1.2019 saakka. Sisäänpääsymaksu on 4 euroa, ja aukioloajat ja muu info löytyvät CaixaForumin nettisivuilta.

Toulouse-LautrecCaixaForum

 

 

Stanley Kubrick ja hänen elämäntyönsä

Tämän maailmaa kiertävän näyttelyn kävin katsomassa jo vuonna 2014 Krakovassa. Olemme mieheni kanssa molemmat suuria Kubrick-faneja, ja meiltä löytyy esimerkiksi lähes kaikki hänen elokuvansa DVD:llä. Krakovassa mieheni uhrautui jäämään lasten kanssa näyttelyn ulkopuolelle odottelemaan, sillä siellä tämä näyttely oli lapsilta kielletty, ja nyt vihdoin hänkin pääsi tutustumaan Kubrickin metodeihin ja hänen elokuviensa yksityiskohtiin.

Näyttelyssä tutustutaan Kubrickin 12 pitkään elokuvaan mm. haastattelujen, käsikirjoitusten ja arvostelujen kautta. Elokuvista nähdään pätkiä ja esillä on paljon tuttuja esineitä leffoista, esimerkiksi kirjoituskone ja kaksostyttöjen mekot Hohdosta sekä apinapuku 2001: Avaruusseikkailusta. Esillä on myös Kubrickin nuorena eri lehtiin ottamia valokuvia.

Kubrick-näyttely löytyy Ravalista Barcelonan nykykulttuurinkeskuksesta CCCB:stä ja se jatkuu 31.3.2019 saakka. Sisäänpääsy maksaa 6 euroa, ja aukioloajat ja kaikki muu löytyvät CCCB:n nettisivuilta.

Barcelona näyttelyKellopeliappelsiini

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.