Kalifornia, USA

Kalifornia – Haaveista totta!

Ensi kesänä se vuosikausia suunnitelmissa ollut ja moneen kertaan myöhempään ajankohtaan lykätty reissu vihdoinkin toteutuu: Me matkustamme Kaliforniaan!

Nämä tämän postauksen kuvat ovat vuodelta 2007, jolloin Samppa vietti Piilaksossa pari viikkoa työhommissa. Siitä asti, vuodesta toiseen, hän on yrittänyt houkutella minua lähtemään Kaliforniaan, mutta aina on ollut joku este tai muuta. Mutta nyt vihdoin aika on oikea!

Kalifornia


Ensin lapset olivat pieniä, eivätkä pitkät lennot heidän kanssaan juurikaan houkutelleet. Muistojakaan heille ei olisi matkasta juurikaan jäänyt ja reissun suurin anti heille olisi ollut varmasti erilaiset leikkipuistot ja murovalikoimat. Reissu on melkoisen kallis sellaiseen, ja lähempänäkin on ollut hienoja paikkoja tutkittavaksi enemmän kuin tarpeeksi. Nyt tytöt ovat kuitenkin sen ikäisiä, että he saavat jo koko elämän kestäviä muistoja ja lisäksi tuollaisten teini-ikäisten kanssa on niin helppo matkustaa, että itsekin voi nauttia täysillä reissusta, varsinkin kun kohteena on paikka, joka teinejä miellyttää. Ja mikä miellyttäisi enemmän kuin Kalifornia!

Viime kesänä emme tehneet perheen kanssa mitään isoa ja kallista lomareissua. Lapset viettivät aikaa Suomessa mummoloissa, olimme viikon Helsingissä ja kotiinpaluumatkalla pysähdyimme viikoksi Ruotsiin. Lupasimme silloin heille ja meille aikuisillekin, että tänä kesänä teemme jonkun ison yhteisen koko perheen reissun, jonkun sellaisen unelmareissun. Lupasimme myös lapsille syksyllä, silloin kun he vaihtoivat koulua paikallisesta kansainväliseen, että jos kaikki, etenkin englanti sujuu hyvin, matkustamme johonkin, jossa sitä englantia sitten voi oikeasti käyttää. Kohteeksi valikoitui Kalifornia, ja koko perhe odottaa matkaa innolla, kuka mistäkin syystä!

Matkamme alkaa sillä, että lennämme suoralla lennolla San Franciscoon. San Franciscossa, tai oikeastaan Oaklandissa olemme reissun ensimmäisen viikon. Vuokraamme auton koko ajaksi ja tarkoitus on kaupunkilomailun ohella tutustua mahdollisimman paljon luontoon ja pienempiin paikkoihin. Me aikuiset haluamme vierailla jollakin viinitilalla ja lapset haluavat ehdottomasti ainakin San Franciscon jäätelömuseoon, Museum of Ice Creamiin. Käymme ehkä tutustumassa Stanfordin yliopistoon, ihan vaan motivoidaksemme lapsia opiskelemaan ahkerasti, ja meillä on Piilaaksossa myös yhdet tutut, joita olisi hauska nähdä pitkästä aikaa.

Kalifornia


Matka jatkuu Yosemiteen, jossa mökkeilemme muutaman päivän. Tätä odotan todella paljon! Seuraava stoppi on Sequoian kansallispuisto. Aika ei riitä täällä pitkään olemiseen ja niinpä olemme yhden yhden yön Fresnossa, josta ajamme aamuvarhain päiväksi Sequoiaan ulkoilemaan. Seuraava yö vietetään sitten jossain Sequoian la Los Angelesin välillä, eli puiston näkemiseen meillä on aikaa vain päivä. Sen on riitettävä.

Kalifornia


Sillä seuraava kohde on Los Angeles! Meillä on jälleen varattuna talo hieman syrjempää, Whittieristä. Tarkoitus on käydä Losissa jonkun kerran päiväseltään ja sen lisäksi tehdä päiväretkiä muualle. Ainakin Joshua Treen kansallispuisto on yksi kiinnostava päiväretkikohde.

Teinit ovat suunnitelleet Los Angelesin ohjelmaa ja se tuntuu olevan heille se ykköskohde. Itse olen kuullut kaupungista sellaistakin tietoa (ruuhkat, välimatkat jne), että en niin innoissani välttämättä itse Losista ole, mutta totta kai tietyt paikat haluan täällä nähdä: Hollywood-kyltin, Walk of Famen, rannat, ehkä jopa Universal Studios… Hyvä tästä tulee!

Kalifornia

Losista ajelemme rantatietä, Highway 1:stä pitkin takaisin San Franciscoon, ja siihen meillä on aikaa muutama päivä. Emme ole vielä varanneet majoituksia, mutta pitänee kai pian varata, onhan kuitenkin kesä ja loma-ajat. Odotan upeita maisemia!

Kalifornia


Lennot olemme varanneet luottokortilla, sillä ne ovat Norwegianilta ja lentoyhtiöstä ja sen taloudellisesta tilanteesta on kuulunut hieman huolestuttavia uutisia. Jos Norski menee konkkaan tai se lopettaa tämän reitin, saammepa ainakin rahat takaisin.

Olemme myös ottaneet kaikki majoitukset ilmaisella peruutuksella, ja hei, jos satut tietämään jonkun ihanan majapaikan näissä kohteissa, niin olisin todella kiinnostunut kuulemaan. Voimme vielä vaihtaa suunnitelmia isostikin, sillä ainoat, mitkä on varmasti lukkoon lyödyt, ovat lentopäivät! Voimme muuttaa reittiä, kohteita, ihan mitä vaan. Kaikki vinkit ovat siis enemmän kuin tervetulleita, ja lukisin mielelläni vaikka blogipostauksia Kaliforniasta matkakuumetta nostattamaan (jos se nyt tästä vielä voi nousta…)!

Kalifornia


Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Kalifornia – Haaveista totta!

  1. Kalifornia on kyllä mielettömän ihana kansallispuistoineen, just noissa Yosemitessa, Sequoiassa ja Yoshua Treessa siellä kävimme ja lisäksi Death Valleyssa ja San Franciscon pohjoispuolella katsastimme punapuita Muir Woodsissa. Sequoiassa kun näimme noita massiivisia mammuttipetäjä-punapuita ja tuolla Muirissa sitten korkeampia ja kapeampia rannikon punapuita.

    Me majoituimme matkalla motelleissa, yleensä Super 8:issa, emmekä koskaan varanneet niitä etukäteen, sen kuin ajoimme paikalle ja tiedustelimme huonetta. Joskus ei Super 8:ssa tärpännyt niin sitten mentiin muuhun hotelliin.

    1. Täytyypä pitää tuo Super 8 mielessä! Meiltä on vielä muutama viimeinen yö varaamatta ja hotelli/motelli olisi ehkä paras vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.