Kalifornia, USA

Kalifornian Santa Cruz – Reissun viimeinen

Vielä yksi postaus viime kesäiseltä Kalifornian reissulta, olkoon se viimeinen tällä erää! Ehkä vielä palaan muutamaan juttuun ensi vuoden puolella, mutta nyt tuntuu, että on jo aika taputella Kalifornia ja vuoden 2019 matkat ja siirtyä ajankohtaisempiin asioihin. Viimeisen postauksen aihe on Santa Cruz, johon kuukauden kestänyt matkamme oikeastaan päättyi!

Viimeinen majapaikkamme ikimuistoisella Kalifornian reissullamme löytyi Highway 1:n varrelta pienestä Davenportista, parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä Santa Cruzista. Lentomme takaisin kotiin Barcelonaan lähti San Franciscosta, jonka lentokentälle oli täältä enää reilun tunnin ajomatka. Halusimme vielä viimeiseen asti ihailla rannikon kauniita maisemia ja sitä Kaliforniaa, jota olimme toivoneet reissullamme näkevämme, ja täällä se onnistui.

Samppa oli aikoinaan, ensimmäisellä San Franciscon reissullaan tehnyt päiväretken Santa Cruziin ja ihastunut kaupunkiin kovasti, ja oli alusta asti selvää, että käymme täällä verestämässä muistoja. Vietimme viimeisen kokonaisen päivän täällä, huvipuistolaitteissa pyörien, merileijonia ja taitavia surffareita ihmetellen ja Kalifornian rantaelämästä nauttien. Santa Cruz kokosi melkeinpä koko reissun parhaat palat yhteen: aurinkoa, suolaista merituulta, mielettömiä maisemia, mukavia ihmisiä ja niitä merileijonia!

Santa Cruz

Koko kaupunkia emme tietenkään ehtineet yhden päivän aikana näkemään. Ajelimme hieman ympäriinsä etsien Targetia, josta saisimme ostettua viimeiset kotiinviemiset, ja totesimme, että kaupunki oli jotenkin kaksijakoinen: toisaalta täällä oli todella hienoja, isoja rantahuviloita, mutta myös rähjäistä ja epämääräistä seutua. Kodittomia näkyi kaduilla täälläkin, kuten myös tarkasti trimmattuja pihanurmia, mutta niinpä se oli oikeastaan kaikissa paikoissa Kaliforniassa. Hippi-kulttuuri näkyi vahvasti.

Meidän aikamme kului lähinnä rannan tuntumassa ja huvipuiston hulinassa. Huvipuisto Santa Cruz Beach Boardwalk on Kalifornian vanhin edelleen toiminnassa oleva huvipuisto ja oikein hauska sellainen. Nuoriso kävi pyörimässä jossakin laitteessa, me aikuiset joimme kylmiä juomia hattaran ja poppareiden hajussa ja fiilistelimme vanhan, mutta hyvin elinvoimaisen huvipuiston tunnelmaa. Aurinkoinen päivä oli houkutellut paljon väkeä paikalle, mutta ei ollut yhtään ahdistavan ruuhkaista. Tosi kiva meininki!

Santa Cruz
Santa Cruz
My Boardwalk
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz

Huvipuiston kupeesta merelle kurkottelee pitkä, puinen laituri, Santa Cruz Wharf. Laiturin alla pötkotteli kymmenittäin äänekkäitä merileijonia, joita pystyi katselemaan ihan läheltä. Hauskoja otuksia!

Laiturilla on muutama ruokapaikka, ja puolet perheestä söi jotain lounasta, todennäköisesti rasvakeittimessä käynyttä.

Sea lion
Merileijona
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz

Ajelimme pitkin rantatietä läheiselle State Beachille, jonka vierestä, tunnelmallisesta majakasta löytyy pieni Santa Cruz Surfing Museum. Surffauksella on täällä pitkä historia ja nytkin aalloilla näkyi surffailijoita. Meidän perheestä kukaan ei harrasta surffausta ja siksi museo ei meille niin paljon antanut, mutta olihan ne vanhat valokuvat ja varusteet aivan mielenkiintoisia, kannatti pysähtyä.

Maastopyöräilyä intohimoisesti harrastava mies meiltä kuitenkin löytyy ja häntä olisi kovasti kiinnostanut löytää Santa Cruz Bicycles -tehtaanmyymälä tai vastaava. Aikaa ei kuitenkaan ollut, eikä matkalaukkuunkaan olisi mahtunut enää mitään. Myös O’Neill -vaatemerkin vaatteita olisi ollut kiva käydä ostamassa täältä syntysijoilta, mutta tällä kertaa se jäi väliin.

Santa Cruz
Surfing Museum
Surfing

Emme nähneet täälläkään delfiinejä, saati sitten valaita, vaikka kyllä niitä täällä on. Monterey Bay, jonka rannalla Santa Cruz siis sijaitsee oli näin pikaisesti nähtynä todella kiinnostavaa ja kaunista seutua, ja todellakin olisin voinut täällä pidempäänkin olla, vaikka niitä meren asukkaita bongaillen. Koti kuitenkin kutsui ja oli pakko heittää hyvästit Kalifornialle. Toivottavasti joskus vielä pääsen tänne uudestaan, kaipuu jäi kova!

Monterey Bay

Muita postauksia Kalifornian reissultamme:

Matkailu avartaa – Havaintoja Kaliforniasta

Tukikohtamme San Franciscon lähellä – Pacifica, Kalifornia

San Francisco – Mitä me siellä ehdimme näkemään

Yliopistovierailuja San Franciscosta – Berkeley ja Stanford University

Alcatraz – Vankilasaari San Franciscon edustalla

Unelmakohteessa – Yosemite Valley, Tioga Pass ja Mariposa Grove

Jättiläisiä Kaliforniassa – Sequoia & Kings Canyon National Parks

Los Angeles – Hollywood, Beverly Hills ja Mulholland Drive

Elokuvien lavasteissa – Warner Bros. Studio Tour Hollywood

Santa Monica Pier – Huvittelua ja leffakuvauksia

Tyylikäs ja aurinkoinen Santa Barbara, Kalifornia

Solvang – Tanska keskellä Kaliforniaa

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Kalifornian Santa Cruz – Reissun viimeinen

  1. Santa Cruz on meidänkin suosikki! Ehkä vähän siksikin, että ekalla Kalifornian reissulla tutustuin siellä niin ihaniin ihmisiin joista osan kanssa pidetään edelleen yhteyttä ja lämpimät muistot tietenkin vaikuttaa siihen miten kaupungin kokee.
    Mutta on se vaan muutenkin meistä paljon kivempi kuin moni muu noista rantakaupungeista, jotenkin ihanan omaleimainen.
    Nyt toukokuussa ollaan taas menossa noille seuduin, mutta voi olla että tällä kertaa ei keretä Santa Cruziin, valitettavasti.

    1. Oi mäkin voisin lähteä uudestaan Santa Cruziin (ja muuallekin Kaliforniaan!) <3. Näimme Santa Cruzista vain hyvin pienen osan ja alkoi olla jo vähän reissuväsymystä ilmassa, mutta kaikki mitä näimme vaikutti ihanalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.