UK

Englantilaisen puutarhan lumoissa (Kasvitieteellinen puutarha, Cambridge)

Tässäpä vähän väriä marraskuuhun! Tätä aihetta ei voi oikein lähestyä muuten kuin kuvien kautta, sillä mitä muuta voisin sanoa kuin että syksyn väreihin pukeutunut Cambridgen yliopiston kasvitieteellinen puutarha (Cambridge University Botanic Garden) oli mykistävä. Mikä väriloisto!

Kasvitieteellinen puutarha löytyy lyhyen kävelymatkan päästä Cambridgen keskustasta. Puistossa on yli 8000 kasvilajeja, joita on tänne kerätty vuodesta 1846 asti. Kapeiden, hyvinhoidettujen polkujen varrelta löytyy paljon katseltavaa ja ihmeteltävää, ja kannattaa ottaa mukaan kartta, jonka saa ilmaiseksi portilta, ja seurailla siitä, mistä päin maailmaa mikäkin kasvi on. Polkujen varrella on penkkejä, joilla istahtaa ja suurin osa puistosta sopii myös pyörätuoleille ja lastenrattaille. Osa kasveista on vasta remontoiduissa kasvihuoneissa, joista löytyy niin alppikasveja kuin trooppisen ilmaston ja aavikoidenkin ihmeitä.

Sisäänpääsymaksu puutarhaan on 5,50 puntaa ja aukioloajat löytyvät puutarhan nettisivuilta. Puutarha on auki ympäri vuoden, ja voi kuinka haluaisinkaan nähdä tämän puutarhan keskikesällä, kun kaikki kukkii ja tuoksuu!

Eipä minulla varsinaisesti ole mitään sanottavaa näistä kuvista, kuvat puhukoon puolestaan. Aikaa puistossa kului kolmisen tuntia, nähtävää kun oli niin paljon, sää oli täydellinen ja sainpa vielä nauttia hyvän ystävän seurasta. Lapset heittelivät syksyn lehtiä ja illan pimetessä, kaiken ulkoilun jälkeen maistui lämpimät juomat puistossa sijaitsevassa Garden Caféssa. Näillä värienergioilla pärjää taas talven yli!

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

13 thoughts on “Englantilaisen puutarhan lumoissa (Kasvitieteellinen puutarha, Cambridge)

 1. Ai ihana! <3

  Englanti on puutarhakulttuurin kehto. Ei niin pientä plänttiä tien ja talon välissä jota ei engelsmanni saa kukoistamaan. Siellä Camberleyssa asuessani itsekin innostuin aiheesta. Milloin nämä on kuvattu? Olen menossa Lontooseen perjantaina, vieläköhän siellä on lehdet puussa?

  1. Nämä otettiin Halloweenin tienoilla eli ei niin kovin kauan sitten! Englanti ja etenkin sen pikkukaupungit ja maaseutu on kyllä vienyt mun sydämeni ihan kokonaan: miten voikaan kaikki olla niin somaa 🙂

 2. Vähänks kallista! Kasvitieteelliset puutarhat ovat siitä kivoja, että niissä viihtyy kasvien lisäksi myös moni tippi, joka pysähtyy muuttomatkalla hakemaan suojaa ja metsästämään hyönteisiä. Niinpä on mukava viettää aikaa puutarhassa kiikareiden kassa hypotermiaan tai nälkiintymiseen asti.

  1. Suorastaan ihanan kallista ;)! Mieluummin tosin tällaisesta ulkoiluhetkestä maksan kuin vaikkapa jostain ankeasta museosta tai ylihintaisesta juomasta!

 3. Onpa kau-nis-ta! Upea ruska tosiaankin ja tuo valo mikä siivilöityy oksien välistä. Kasvitieteelliset puutarhat on minusta usein melkeinpä kaupunkikohteiden parasta antia, aina täytyy päästä käymään. 🙂 Vähän oli tyyris tämä puutarha käymiini verrattuna, mutta kyllä tuon summan nyt vielä pulittaisi.

  1. Sama täällä, viihdyn puutarhoissa, vaikka itse en ole sellaista koskaan omistanut, enkä varmaankaan saisi sitä kukoistamaan!

 4. Oi, miten kauniita kuvia! Mä rakastan puutarhoja, mutta me ei viimeksi ehditty käymään täällä Cambridgen-retken yhteydessä. Onneksi tuonne on meiltä vain lyhyt matka, pitää ottaa jonkun viikonloppuaamun ohjelmaan! 🙂

  1. Voi, teillä on niin ihania paikkoja siinä ihan lyhyen junamatkan päässä! Mulle valkeni vasta tällä reissulla, että kuinka upeita maisemia onkaan ihan Lontoon lähellä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.