Bloggaus, Espanja, Eurooppa, Katalonia, Käydyt maat, Laskettelu, Outdoors, Rantaelämää, Retkeily

Katalonian luontoa – Instagram Travel Thursday

Ihan ensiksi haluan pyytää anteeksi, etten ole kommentoinut kaikkia edelliseen Instagram Travel Thursdayhin osallistuneita postauksia. Blogini muutti, olin reissussa ja tuli kaikenlaista muutakin säätöä, jota voi kai elämäksikin kutsua. Nyt kuitenkin lupaan ja vannon, että kaikki tämän kuukauden IGTT-postaukset luen ja kommentoin!

Asiaan. Instagram Travel Thursdayn teema tällä kertaa on ”luontomatkailu” ja sehän sopii meikäläiselle! Kuten blogia pidempään lukeneet tietävät, retkeily, vuoret ja luonnon ihmettely ovat erittäin suuressa osassa tässä blogissa. Ei ole kuukautta, ajoittain edes viikkoa, ettemme kävisi jossakin retkellä. Toisinaan kohteena on joku ihan lähellä oleva paikka, jonne pääsee parissakymmenessä minuutissa, toisinaan mennään lasten ehdoilla (kuten esimerkiksi ajellaan tandem-pyörillä), toisinaan hienoihin maisemiin pääseminen vaatii vähän enemmän vaivaa. Aina nämä ovat kuitenkin yhtä antoisia reissuja, kukin tavallaan!

Sen verran taustaa, että minä olen maalta, kauniiden vaara- ja järvimaisemien keskeltä, ja nuorempana en todellakaan ollut kiinnostunut luonnosta. Minun piti muuttaa Ranskan alppimaisemiin, ennen kuin aloin pikkuhiljaa, tuoreen aviomiehen yllyttämänä, lämmetä ulkoiluharrastuksille ja innostuin ostamaan ensimmäiset vaellusvarusteeni, ja oikeastaan vasta viimeisen seitsemän vuoden ajan, jotka olen asunut suurkaupungin ytimessä, olen ollut suorastaan vuorihullu ja intohimoinen retkeilijä. Olen ehkä jopa innokkain retkelle lähtijä meidän taloudessa ja se on kuulkaa paljon se!

Täältä pinta-alaltaan hieman Sveitsiä pienemmästä Kataloniasta löytyy monenlaista rantaviivaa, vuoristoa, sammuneita tulivuoria, luonnonsuojelualueita, metsää… Ihan kaikkea, ympäri vuoden. Täällä on 26 luonnonpuistoa, joita olemme suurella innolla kolunneet ja niiden lisäksi löytyy toki pienempiäkin luontoalueita tutkittavaksi.

Katalonian luonto on niin täynnä retkimahdollisuuksia ja nähtävää, että olen jopa haaveillut kirjoittavani kirjan aiheesta. Tuskin tämmöiselle kirjalle olisi kysyntää, mutta haaveillahan aina saa ja omia muistiinpanoja tehdä! Alla on muutamia retkiltä napattuja otoksia meidän lähiseuduilta. Passaa näissä mikroseikkailla!

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

Catalonia nature

 

Kaikki nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa (minut löytää sieltä nimellä anskubcn). Osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday haasteeseen. Haasteen järjestäjinä toimivat uudet vetäjät: Muru Mou, Rimma + Laura ja Travellover.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

27 thoughts on “Katalonian luontoa – Instagram Travel Thursday

 1. Eiköhän kirjallesi olisi paljonkin kysyntää!

  Muistan, kun opiskelin Barcelonassa vuonna 2004 ja lähdimme kavereideni kanssa kämmpikseni ja hänen kaverinsa kyytiin, kun he lähtivät kaupungin ulkopuolelle jonnekin rannalle. Matkalla pojat saivat monet naurut etupenkiltä, kun me tytöt takapenkillä huokailimme yhteen ääneen ihastuksesta, kun aina mutkan takaa tuli toinen toistaan upeampia maisemia. Kirjaa vain kirjoittamaan! 🙂

 2. Upeita seutuja siellä(kin)! Miten muuten siellä toimii kulkeminen ”random”-maalla? Saako yksityisten maille mennä vai onko patikkaretket rajoitettu valtion metsiin yms?

  1. Täällä on nuo patikkareitit ja retkipolut (joita on paljon) merkitty hyvin ja ihmiset pysyvät yleensä niillä. En usko, että täällä mitään jokamiehen oikeuksia on, mutta en itse asiassa tiedä, miten asia on .

 3. Onpa upeita kuvia! Oli pakko kommentoida, etta itsellanikin mieli muuttui kovasti aikuistuttuani – kasvoin myos maalla metsan keskella, eikahan se nuorena kiinnostanut yhtaan! Painvastoin, olisin palavasti halunnut asua jossain sykkivassa suurkaupungissa. ”Vanhemmuuttaan” taas arvostaa luontoa ihan eri tavalla ja viikonloput kuluvat mieluiten jossain patikoimassa 🙂

 4. Niin huikeita maisemia! Mustakin on tullut luontoihminen vasta myöhemmällä iällä. Tampereella on onneksi kauniita järviä, Pispalaa ja ties mitä luonnonihmeitä onneksi ihan keskustan vieressäkin, mutta kyllä mulla on silti sinne suuntaan lievä maisemakateus. Voitko lähettää tänne pari vuorta? 😀 Ei noita korkeuseroja ja maastonmuotoja voi kuin ihailla. Ja mäkin kyllä lukisin tuollaisen kirjan!

  1. Kyllä olisi minunkin vaikea asettua nyt asumaan johonkin, jossa ei ole luonto lähellä. Toisaalta tykkään myös kaupunkiasumisen helppoudesta eli aika kovat kriteerit on seuraavaa kotipaikkaa varten 🙂

 5. Vau mitä kuvia! Ja kiva kirjoitus, sait minut innostumaan entistä enemmän luontomatkailusta ja nimenomaan retkelle lähtemisestä. Se kuulostaa noin muotoiltuna jotenkin niin paljon jännemältä, eikä retkellä tarvitse välttämättä olla kauan, päiviä kestävä telttaretki kun ei ehkä ole ihan oma juttuni. Lyhyemmät retket upeissa maisemissa kiinnostavat kuitenkin kovasti. Saisinkohan houkuteltua Henkan lähiaikoina pienelle retkelle ihan johonkin lähelle.. Kamera ja eväät mukaan ja vaikka ihan vaan pariksi tunniksi luontoon. Tekisi varmasti hyvää!

 6. Täällä on kyllä kaunista ja monipuolista! Kirjoita ihmeessä se kirja! Ei siitä nyt varmaan luonnollisesti vuoden ostetuinta tulisi, mutta olisi varmasti monelle asiasta kiinnostuneelle tarpeen ja se olisi sun oma tuotos, aika hienoa! (Mä muuten mietin joskus samaa, monta vuotta sitten 😉 )

 7. Onpa ihanan näköistä seutua ja kauniita kuvia! Mä olen vähän omituinen varmaan, mutta olen ihan pienestä pitäen viihtynyt luonnossa ja maaseudulla vaikka lähtökohdiltani ihan aito kaupunkilaistyttö olenkin. Ja hei, haaveet on toteuttamista varten 🙂

 8. Kyllä todellakin passaa tuollaisissa maisemissa luontoretkeillä! 🙂 Ihan kateeksi käy, että teillä on noin monipuolista luontoa lähellä. Tanskan tasainen maasto on sen verran tylsää, että ei ole kauheaa intoa lähteä kovin kauas kaupungista kun ei siellä mitään ihmeellistä kuitenkaan näe. Tai näin olen ainakin käsittänyt, pitäisi varmaan tutustua asiaan vielä paremmin 😀

 9. Kivalta näyttää uusi blogikoti, onnea! 🙂

  Kivalta näyttää myös nää maisemat, vitsi miten ihanaa että saat olla noin lähellä huikeita maisemia. Mikroseikkailut tuolla varmasti ihania. Ja siis ehdottomasti alat kirjoittelemaan kirjaa ja katsot mitä siitä tulee, varmasti olisi menestys kun retkeily ja haikkailu on mun mielestä jokapuolella nousussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.