Barcelona, Tapahtumat

Katalonian matkamessut – B-travel 2016

Pitäähän minun nyt lyhyesti kertoa viime viikonlopun matkamessuistakin, vaikka edes näin jälkijunassa! Täällä Barcelonassa oli tosiaan kolmepäiväiset B-travel -matkamessut ja kävin siellä pikaisesti pyörähtämässä heti perjantaiaamuna. En ehtinyt siellä monta tuntia pyöriä, mutta koska messut tuntuivat tänä vuonna jopa edellisiä pienemmiltä, se aamupäivän aktiivinen osastojen tutkiminen ja esittelijöiden jututtaminen riitti aivan mainiosti.

b-travel 2016

 

Mitä osaisin sellaista kertoa, että se suomalaisia lukijoita kiinnostaisi… Messut ovat tosiaan huomattavasti Suomen matkamessuja pienemmät. Vierailijoita oli kolmen päivän aikana vajaat 28 000, kun Helsingissä niitä oli tänä vuonna liki 67 000. Tärkeimmät täkäläiset matkamessut löytyvät tietysti pääkaupunki Madridista, jossa tänä vuonna kävi 232 000 innokasta matkailijaa, eli siinä on jo kyse isoista messuista. Vuonna 2017 Madridin messut järjestetään  18.-22. tammikuuta ja kieltämättä kutkuttelisi käydä katsomassa, miltä siellä näyttää, mutta Suomen matkamessut ovat samaan aikaan. Jää nähtäväksi, kumpaan kaupunkiin lähden, vai lähdenkö kumpaankaan!

Tänäkin vuonna näillä meidän oman kylän messuilla oli esillä Kataloniaa, Espanjan eri alueita, risteilyjä ja jonkin verran muuta maailmaa. Ruokaosasto oli iso, mutta aukesi vasta siinä vaiheessa, kun me olimme jo lähdössä pois. Ehdimme maistaa vain pahaa sienirisottoa ja pari lasia viiniä. Ohjelmaakin olisi ollut, mutta nekin jäivät näkemättä.

b-travel 2016

 

Osastojen välissä hillui monennäköistä porukkaa, tanssiryhmiä ja muita esiintyjiä. Näin aamupäivästä tilaa oli vielä mukavasti ja osastoihin pystyi tutustumaan rauhassa. Mitään ihmeellisen päräyttävää osastoa ei tullut vastaan, mutta mielenkiintoisia osastoja kyllä, sekä kohteen että esillepanon muodossa. Esittelijöillä oli vielä energiaa kertoa kohteista ja mukavia keskusteluja olikin monta.

b-travel 2016

b-travel 2016

b-travel 2016

b-travel 2016

 

Katalonia on viinialuetta ja sitä esiteltiin monella osastolla. Muutaman viinitilan kanssa juttelin mahdollisesta vierailusta, tokihan heitä suomalaisetkin viininjuojat kiinnostavat, mutta mitään ei vielä sovittu. Katsotaan, olisi kyllä kiinnostavaa.

b-travel 2016

Sellaiset messut. Mukavastihan se taas matkakuume kohosi ja pää on nyt täynnä ideoita. Läheltä löytyy vielä näköjään vaikka mitä nähtävää ja varsinkin jos laajentaa viikonloppuretkiä Katalonian ulkopuolelle, muualle Espanjaan ja Ranskan puolelle, niin ei todellakaan lopu tekeminen kesken, vaan ennemminkin aika ja rahat!

b-travel 2016

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.