Italia

Kesämuistoja Italiasta – Lago d’Orta

On uusi kesä ja uudet kesälomamatkatkin alkavat ihan kohta, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi kirjoittaa kaikkia haluamani muistoja talteen viime kesäisestä Alppien roadtripistämme! Koosteen käymistämme paikoista tein pian reissun jälkeen ja taisin jonkun erillisen postauksenkin tehdä talven mittaan (ainakin Liechtensteinista), mutta suurin osa kuvista ja fiiliksistä on edelleen tänne blogiin tallentamatta.

Vanhoihin reissuihin on pitkän ajan jälkeen hankala palata, kun nimenomaan ne fiilikset ja tunnelmat ovat haalistuneet, mutta tämä paikka jäi hyvin mieleen. Italian Piemonten Lago d’Orta oli aikamoinen yllätys! Olimme jo roadtripin alkupäässä viettäneet ihanan miniloman Como-järvellä, ja aiemmilta reissuilta oli tuttu upea Maggiore-järvi, joten kovin paljon en odottanut tältä paljon pienemmältä ja tuntemattomammalta Orta-järveltä. Mutta tämähän oli aivan ihanaa seutua: hurjan kauniita maisemia, erittäin tunnelmallisia kyliä ja paljon vähemmän lomalaisia. Tykkäsin, täällä oli todella romanttinen tunnelma!

Lago d'Orta

Lago d’Orta on tosiaan Pohjois-Italian järvistä pienimpiä, paljon viereistä Maggiore-järveä pienempi. Täällä käy myös huomattavasti vähemmän porukkaa kuin läheisillä Como- ja Garda-järvillä, ja sehän on pelkästään positiivista ainakin minun mielestäni.

Majapaikkamme sijaitsi lähellä Orta San Giulion kylää, jonka ehdimme ottaa parissa päivässä hyvin haltuun. Orta San Giulio on hurmaava, peri-italialainen pikkukaupunki, jonka pastellinväristen talojen välissä kiemurtavilla kapeilla mukulakivikujilla oli mukavan rauhallinen tunnelma. Me mietimme mieheni kanssa joka paikassa leikillämme, että ”muutettaisko tänne” , ja täällä vastaus oli iso kyllä. Tämmöisessä paikassa voisin hyvinkin viettää vaikka loppuelämäni, hyvin syöden, läheiseen luontoon ja vuorille retkiä tehden ja kauniita rakennuksia katsellen. Orta San Giulio on myös muidenkin mielestä valittu yhdeksi Italian kauneimmista kylistä, joten ihan väärässä en kai ole, jos tähän paikkaan rakastuin.

Orta San Giulio
Orta San Giulio
Orta San Giulio
Orta San Giulio
Orta San Giulio
Lago d'Orta
Lago d'Orta

Jos Orta San Giuliossa sattuu olemaan, niin kannattaa ehdottomasti hypätä pienen taksiveneen kyytiin Piazza Mottalta, kylän aivan rannassa sijaitsevalta keskusaukiolta, ja käydä pikkuruisella Isola San Giulion luostarisaarella. En muista tämän noin kymmenen minuutin mittaisen veneretken hintaa, mutta halpa se oli, muutaman hassun euron.

Isola San Giulio on pieni ja nopeasti kierretty, mutta sen kapoiset kujat ja sinne tänne ripotellut elämänviisaudet (sekä pyyntö olla hiljaa) jäivät hyvin mieleen. Saari on oikeastaan kokonaan rakennettu ja tärkeimpänä rakennuksena siellä on on benediktiiniläisluostari. Kävin katsomassa saaren kirkon sisätilat, mutta muuten täällä oli käyntimme aikana kaikki paikat kiinni. Olisikohan ollut siestan aika vai muuten vaan hiljainen hetki.

Lago d'Orta
Lago d'Orta
Italia
Lago d'Orta
Isola San Giulio
Lago d'Orta
Lago d'Orta

Emme ehtineet sen kummemmin tutustua muuhun järven ympäristöön, mitä nyt tullessa ajoimme Omegnan kaupungin läpi (jossa olisi ollut Alessin tehtaanmyymälä) ja pois lähtiessä jatkoimme matkaan rantatietä etelään. Hotellimme sijaitsi hieman Orta San Giulion ulkopuolella ja vaikka itse hotelli ei niin kovin erikoinen ollutkaan (vinkki: varaa majapaikkasi ajoissa!), sen sijainti rannalla oli siinä mielessä hyvä, että pääsin vielä viimeisenä Italian iltanamme yöuinnille Orta-järveen! Aivan hyvin olisi vaikka nakuna voinut polskia, sillä rannalla ei ollut ketään muita kuin me. Ja vesi oli uskomattoman lämmintä ja puhdasta!

Huh, sainpahan tämän postauksen tehtyä! Minua on pitkin talvea vaivannut nämä tekemättömät postaukset, vaikka oikeastihan en ole kenellekään luvannut mitään reissuraportteja tekemään. Onpahan nyt itsellä kuvat tallessa täälläkin ja eihän sitä tiedä, jos tästä olisi jotain iloa jollekin Orta-järvelle matkustavalle. Sillä kyllä siellä kannattaa käydä, on se vaan niin kaunista seutua!

Lago Orta

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.