Yleinen

Kesäsuunnitelmat ovat valmiit, jihuu!

Kesän ensimmäinen lomamatka on takana. Kävimme Pikkusiskon kanssa ihan kahdestaan Mallorcalla kahden yön reissulla, juhlimassa yhteistä kymmenen vuoden taivaltamme. Voi että meillä oli mukavaa! Suosittelen kaikille kahdenkeskistä aikaa lapsen kanssa – oli se sitten matka tai jotain muuta – ennen  murrosiän alkamista, tässä nimittäin on nyt nähty, että se murkkuikä pistää hieman pakan sekaisin ja keskinäiset välit ajoittain koetukselle! Teimme taannoin samanlaisen äidin ja tyttären ”kymppireissun” Isosiskon kanssa Kööpenhaminaan ja onneksi teimme, siitä on jäänyt mukavat muistot. Pikkusisko muuten lupasi kirjoittaa pienen blogipostauksen Mallorcan reissustamme, ja mielenkiinnolla sitä odotan, sillä en ole koskaan nähnyt hänen kirjoittamaa suomea pieniä heippalappuja lukuunottamatta. Kuinka kirjoittaa suomea nelikielinen, ulkosuomalainen kymmenvuotias, se nähdään myöhemmin tällä viikolla!

Kesäsuunnitelmat

 

Kesä on siis alkanut ja sitä on vielä pitkästi jäljellä. Olemme saaneet aikaan melkoisen mukavan paketin ohjelmaa kesän ajaksi, ja voi että odotankaan, että lomat alkavat!

Lasten kesäloma alkaa juhannukselta ja melko lailla heti ohjelmassa on perinteinen mökkiviikonloppu kaveriporukalla. Olemme jo vuosien ajan kokoontuneet suomalais-italialais-katalaani-eteläafrikkalais-kanadalaiskombolla mökille viikonlopun viettoon, rentoutumaan, syömään paellaa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös polskimaan uima-altaassa. Tästä on hyvä aloittaa pitkä kesä, jolloin kavereita ei juurikaan näe, kun kaikki ovat reissun päällä.

Seuraava kohde on Suomi, tuo ihana kotimaa. Alkuloma kuluu minulla ja lapsilla Etelä-Suomessa ja ainakin päivä Linnanmäellä on jo luvattu lapsille, sikäli mikäli jonain päivänä ei sada (aina kun minä olen Suomessa, sataa vettä, ja sitten kun minä lähden alkaa helteet. Näin tapahtuu oikeasti AINA).

Jossain vaiheessa puksuttelemme junalla pohjoiseen, Rovaniemelle ja Posiolle. Kunhan perheenpää ehtii myös Lappiin, jätämme lapset isovanhempien hoitoon (tosin emme ole vielä varmistaneet, sopiiko se isovanhemmille, hmm…) ja lähdemme Sampan kanssa kahdestaan Pohjois-Norjaan retkeilemään. Tukikohtamme on Tromssassa ja siitä sitten teemme retkiä lähiympäristöön. Tätä viikkoa odotan tosissani, saadaan olla kahdestaan, upeissa maisemissa!

Norjasta palaamme vielä Suomeen, mutta jossain vaiheessa hyppäämme Ruotsinlaivaan (tai hemmottelulaivaan, kuten Pikkusisko sitä kutsuu) ja vietämme muutaman päivän Tukholmassa. Tukholman saaristo kiinnostaisi kovasti, se näyttää kovin kauniilta ainakin netin perusteella. Paluulento takaisin Barcelonaan on sitten Tukholmasta.

Pian reissumme jälkeen saamme vieraaksi siskoni tyttäriensä kanssa ja me olemme varanneet muutaman yön leirintäalueelta. Kokeilemme glampingia, hieman tasokkaampaa telttailua leirintäalueella, jossa on uima-altaat ja aktiviteettia lapsille sekä lyhyt matka merenrantaan. Saa nähdä, mitä tästäkin tulee!

Ja vielä ennen loman loppumista teemme roatripin Skotlannissa. Edinburg, Loch Ness, Isle of Skye, Harry Pottereista tuttuja maisemia – tästäkin taitaa tulla aika mahtava reissu!

Huh, vielä kuukausi sitten tämä alkanut kesä näytti hyvin rauhalliselta, mutta niin vaan se kalenteri alkoi täyttyä ja nyt tässä mietin, että missä vaiheessa ehdin pestä pyykit ja kastella parvekekukat! Onneksi asuntoa ei tarvitse jättää vartioimatta, vaan olemme jälleen alustavasti sopineet asunnonvaihtoja ja muuta. Ehkä minun kukkaseni säilyvät tämän kesän kuivumatta, eikä postilaatikko ehdi mennä tukkoon laskuista ja mainoksista.

Sellainen kesä siis tulossa! Lomaa joudutaan odottelemaan vielä hetki, mutta aika kuluu nopeasti, sillä melkein joka ilta ja viikonlopun päivä on jotain ohjelmaa: kavereiden synttäreitä, päiväretkiä, koulutouhuja… Kesäkuu on aina se vuoden hektisin kuukausi ja se jälkeen todellakin kaipaa jo lomaa!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

5 thoughts on “Kesäsuunnitelmat ovat valmiit, jihuu!

  1. Hei.
    Olet itse keliaakikko, niin kysäisen, miten on gluteenittoman syötävän laita Mallorcalla? Me olemme menossa sinne syyskuussa. Itse olen vielä lisäksi maidoton. Aika vaikea haaste on ulkomailla löytää gluteenitonta/maidotonta syötävää!

    1. Me ei ehditty käydä oikeastaan missään ravintolassa tai kahvilassa hotellin ulkopuolella, mutta ennen lähtöä löysin tällaisen listan Mallorcan ja muiden saarien gluteenittomista ruokapaikoista: http://celiacosbaleares.org/fuera-de-casa/. En tosiaan tiedä, onko lista ajantasainen, mutta eiköhän ainakin joku näistä paikoista ole vielä olemassa. Mallorcallakin on Mercadona-ruokakauppaketju, joka on minun suosikkini, sillä siellä on tosi hyvin merkitty tuotteet ”sin gluten” -merkinnöillä. Kivaa reissua 🙂

  2. Onnea kesäsuunnitelmien valmistumisesta, kiva kesä näyttää olevan tulossa! Meillä pyöritellään vielä kalentereita, ongelmana on lähinnä se, mihin se pakollinen Suomi-loma sijoitetaan. Muut ratkeaa sitten sen mukaan. Lasten teini-ikäistyminen (ja toisen täysi-ikäistyminen) pistää pakan sekaisin juuri sen kanssa: ei niillä enää aika kulu samalla tapaa mummolassa ja mökillä kuin pienempinä. Olenkin päätymässä tänä vuonna niin radikaaliin ratkaisuun, että tehdään lomasuunnitelmat tänä vuonna muiden lomasuunnitelmista riippumatta, meille sopivimpaan aikaan. Eli tullaan Suomeen elokuussa ja reissataan Italiassa heinäkuussa. Nyt pitäisi enää päättää mennäänkö pohjoiseen vai etelään.

    1. Juu, meilläkin on oikeastaan kaikkien suunnitelmien teko muuttunut hankalammaksi, kun perheessä on yksi teini ja yksi sen ikäinen, että hänelle vielä riittää touhuilu kesämökin laiturilla :D. Meiltä aikuisilta jäi viime kesänä Suomiloma väliin eli tänä kesänä Suomeen on ehdottomasti päästävä pidemmäksi aikaa. Paljoa ei kyllä ehdi kotikulmilla pyöriä tänä kesänä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.