Katalonia

Keskiaikamarkkinat Pyhän Yrjön kaupungissa

Ihanaa Kirjan ja ruusun päivää, Sant Jordia! On taas se päivä, jolloin en ihmettelisi, jos saisin ruusun mieheltäni ja hän ehkä salaa odottaa saavansa minulta kirjan, ihan niin kuin traditiona on. Barcelonan kadut täyttyvät ruusunmyyjistä, kirjakaupoissa käy kuhina. Love is in the air! Rambla de Catalunya on ollut perinteisesti ihan täynnä kirjakojuja, ja tänään yli 300 kirjailijaa jakaa nimikirjoituksiaan ympäri Barcelonan kirjakauppoja. Ruusuja ostetaan valtavat määrät, ja tänä vuonna on odotettavissa, että etenkin keltaisilla ruusuilla on kova menekki.

Katalonian suurimmat Sant Jordi -meiningit keskittyvät tietysti sinne, minne Sant Jordin, Pyhän Yrjön legenda sijoittuu: keskiaikaiseen Montblancin pikkukaupunkiin, josta olen taannoin kirjoittanut postauksen. Montblancissa vietetään näin Sant Jordin tienoilla viikon kestävä keskiaikajuhla, Setmana Medieval de Montblanc, ja me kävimme hakemassa tunnelmaa sieltä eilen, aurinkoisena sunnuntaina.

Montblanc Setmana Medieval

 

Näillä viikon kestävillä juhlilla (tänä vuonna 20. – 29.4.) pääsee jälleen näkemään, millaista elämä oli keskiajalla. Kaduilla on keskiaikaisiin vaatteisiin pukeutuneita aikuisia ja lapsia, ja sepät, korinpunojat ja muut ammattiryhmät esittelevät taitojaan. Ritarit ottavat yhteen areenalla, orjakauppaakin harrastetaan. Pyhän Yrjön legenda herää henkiin ja lohikäärme saa kyytiä. Musiikki soi. Ohjelmaa ja aktiviteetteja on paljon, ja koko ohjelma löytyy tapahtuman omilta sivuilta.

KeskiaikaKorinpunontaHevosia

 

Keskiaikaisiin asuihin panostetaan. Montblancissa toimii Pyhän Yrjön legendaa kunnioittava järjestö ja liekö heillä sormensa pelissä siinä, että täällä on niin paljon ajanmukaisesti pukeutuneita ihmisiä. Toisaalta aina näillä Katalonian keskiaikamarkkinoilla näkee yksityiskohtaisesti pukeutuneita larppaajia, ja yleensä täältä voi myös ostaa asuja, etenkin pienille ritareille ja prinsessoille. Puumiekat kolisee, kun vaahtosammuttimen kokoiset ritarit mittelevät voimiaan!

Keskiaikainen asuSetmana MedievalKeskiaikainen pukuKeskiaikaMontblanc

 

Ihmisiä oli tänä aurinkoisena ja lämpimänä (+26!) sunnuntaina kaupungin kapeilla kaduilla valtavasti. Ruokakojuihin oli pitkät jonot ja liikkuminen massan mukana oli hidasta. Onneksi meillä oli piknik-eväät autossa mukana, olisi saattanut muuten nälkä yllättää. Joka puolelta leijaili ruoan tuoksu: vohveleita, voimakkaita juustoja, avotulen käry… Ihmisillä oli viinilaseja käsissään ja monen kaulassa roikkui myös pieni pussukka, johon viinilasin saa kätevästi laitettua, jotta kädet pysyvät vapaina ruokalautaselle.

MontblancKataloniaBarbeque

 

Olemme kiertäneet monia keskiaikamarkkinoita Kataloniassa ja niissä on usein samat myyjät. Myynnissä on käsitöitä, yrttejä, makkaroita, leipiä, juustoja, oliiviöljyä, hunajaa… Emme ostaneet tällä kertaa mitään, mutta tyttöjen ollessa pienempiä oli heille ostettava milloin mitäkin kukkaseppelettä tai lohikäärmekoristetta. Ja joskus olen langennut puukauhaostoksille itsekin.

MontblancMontblancMontblancMontblancMontblanc

 

Olen aiemmassa postauksessani manannut, kuinka hankala tästä sinänsä ihanasta ja romanttisesta päivästä on täällä Barcelonassa nauttia, kun porukkaa on niin hirveän paljon kaduilla. Siitäkin huolimatta aion tänään iltapäivällä käydä hypistelemässä kirjoja ja nauttia kevätpäivästä, oli tungosta tai ei. Sant Jordi, Katalonian vastine ystävänpäivälle on kuitenkin vain kerran vuodessa!

Montblanc

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Keskiaikamarkkinat Pyhän Yrjön kaupungissa

    1. Ihailen näitä tyyppejä, jotka todella panostavat pukeutumiseen ja tunnelman luomiseen! Pieni tungos taitaa kuulua asiaan näissä karkeloissa 🙂

  1. Olisipa hienoa vierailla tuollaisilla markkinoilla! Mutta sitten tosiaan aina se ongelma, että joka paikassa on tungosta, parkkipaikkoja ei löydy, vessaan on jonoa, ruokakojuissa jonoa jne. Niinhän se aina hyvässä tapahtumassa 🙂

    1. Näinhän se on. Suuren työhän nuo tyypit aina tekevät, kun järjestävät tapahtumia, eli hienoa, että porukkaa riittää. Tämä kevät on ollut Barcelonassa säiden suhteen surkea ja harmittaa monien markkinoiden ja tapahtumien järjestäjien puolesta, kun säiden takia ihmiset eivät tule paikalle…

    1. Viime kesänä satuimme Raaseporin linnaan, kun siellä oli joku keskiaikatapahtuma tai vastaava. Sain kokeilla linnanneidon pukua 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.