Tanska

Kööpenhaminan Tivoli jouluasussaan

No se Tivoli.

Sitä vartenhan me sinne Kööpenhaminaan menimme, katsomaan satumaisia jouluvaloja ja kokeilemaan huvipuiston härveleitä. Tai siis Isosisko kokeili härveleitä, minun vatsani ei niitä kestä ja suostuin Isosiskon mieliksi ainoastaan törmäilyautoihin. Isosisko rakastui Demoniin, Tivolin hurjimpaan vuoristorataan, ja tykkäsi myös 100-vuotiaasta, maailman vanhimmasta käytössä olevasta vuoristoradasta. Minulle Tivoli-illan kohokohta oli käsittämättömän upea valoshow, joka esitetään tasatunnein pienellä järvellä.

Ostimme pelkät sisäänpääsyt Tivoliin, emme rannekkeita. Sisäänpääsy maksoi 99 kruunua yli kahdeksanvuotiailta (jouluna 2014). Lisäksi ostimme kertalippuja laitteisiin. Liput maksoivat 25 kruunua ja laitteesta riippuen niitä tarvitaan 1-3 lippua per laite. Tivoli ei siis todellakaan ole mitään halpaa lystiä, mutta ehdottomasti hintansa väärti. Istahdimme myös glögille ja kuumalle kaakaolle, eli siitäkin tuli vähän lisäkuluja, mutta ei haittaa, me olimme lomalle. Koko ajan sateli vettä ja lämmin juoma tuli tarpeeseen.

Alla runsaasti kuvia. Kuvaaminen oli erittäin hankalaa, sillä oli pimeä, satoi vettä, oli tungosta ja jouluvaloja vilkkui joka puolella. Lisäksi ympärillä oli niin kaunista, että mieluummin työnsin kameran laukkuun ja keskityin vain katselemaan jouluisia koristeita! Tämä ilta muistetaan pitkään!

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

 

Tivolin aukioloajat, hinnat ja eri esitysten aikataulut löytyvät Tivolin omilta nettisivuilta tästä linkistä. Upea paikka!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Kööpenhaminan Tivoli jouluasussaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.