Yleinen

Kotiarestissa Barcelonassa

Pieni kuulumisten päivitys: me olemme edelleen terveitä, kotiarestissa lukittuina kotiimme, hieman mökkihöperöityneinä, mutta muuten aivan hyvillä fiiliksillä.

Meillä täällä Barcelonassa ja Espanjassa on tosiaan ulkonaliikkumiskielto, eikä ulos pääse enää muuta kuin nopeasti käymään ruokakaupassa tai apteekissa, koiraa (jota meillä ei ole ) pissattamassa, tai jos on ihan pakko niin töihin voi mennä. Sakot rapsahtaa, jos muuten ulkoilet. Autolla ei ajella mihinkään, ja jos pakko on johonkin mennä, niin autossa saa olla vain yksi henkilö. Julkinen liikenne toimii vielä, mutta rajoitetusti, kaupunkipyörät on poistettu. Taksit ottavat vain yhden matkustajan kerrallaan kyytiin. Hotellit on suljettu tai niitä ollaan sulkemassa. Ravintolat on suljettu. Barcelona on aavekaupunki.

Me olemme olleet nyt kodin seinien sisäpuolella viime viikon lauantaista asti eli nyt on yhdeksäs päivä menossa. Olin tosin jo torstain ja perjantain aikalailla kotona, tulin nimittäin kipeäksi ja jouduin käymään perjantaina terveyskeskuksessa. Onneksi kyseessä oli vain perusflunssa, jonka takia normaalisti ei olisi tarvinnut tehdä mitään, mutta josta sain nyt muutaman päivän sairaslomaa. Tiistaista asti olen ollut palkattomalla, sillä en todellakaan halua olla avokonttorissa nyt töissä. Lapsilla loppui koulu viikko sitten torstaina puolilta päivin ja nyt he opiskelevat etänä. Isosiskolla on ollut kaksi laulutuntia Skypen kautta, Pikkusiskolla on tulossa pianotunti Skypellä. Mies pystyy tekemään kaikki työhommansa helposti etänä.

Kulunut viikko meni ihmeen nopeasti ja kivuttomasti ohi, mutta päivät ovat aivan jumalattoman pitkiä. Olen luonut omia rutiineja: heräämme ajoissa, syömme aamupalan ja yhdeksältä lapset aloittavat kouluhommat ja mies työt. Ruoka-ajat yritän pitää säännöllisinä. Aktiivista aikaa meillä on noin neljään, jonka jälkeen voi lojua sohvalla, katsoa telkkaria ja olla vaan. Joka päivä yritän saada edes kerran itseni hengästymään ja hikoilemaan jumppaamalla ja seuraamalla kaikenlaisia zumba- ja tanssitunteja Youtubesta. Joka päivä olen siivonnut jonkun kaapin tai nurkan, eikä meillä ole ikinä ollut näin puhdasta kuin nyt. En nyt ensimmäisen viikon aikana osannut keskittyä oikein mihinkään järkevään, enkä ole lukenut kirjoja tai opiskellut nettikursseja, kuten alunperin suunnittelin, mutta ehkä huomisesta alkaen saan jotain älyllistäkin tehtyä.

Aitona

Fiilikset ja mielialat heittelee. Välillä ahdistaa ja itkettää, mutta enimmäkseen kuitenkin olen lähinnä kiitollinen siitä, että seurasin uutisia ja osasin varautua tähän tilanteeseen jo ennen kuin poikkeustila alkoi, ja että meillä on ruokaa, toimiva wifi ja taloudellinen tilanne turvattu jatkossakin. Ostin muutaman hengityssuojan silloin, kun niitä vielä sai, samoin riittävästi käsidesejä. Vessapaperihankintojen kanssa pidin pään kylmänä, enkä alkanut niitä hamstraamaan, ja vielä on paperia riittänyt (tätä vessapaperiasiaa en tajua vieläkään, että miksi sitä olisi pitänyt hankkia…). Mieliala on koko porukalla pysynyt korkealla, ja olemme pelailleet lautapelejä, katselleet leffoja ja muutenkin viettäneet sitä paljon puhuttua laatuaikaa yhdessä. Meillä on pieni parveke, jonka sohvalla voi pötkötellä ja johon paistaa iltapäivällä aurinko. Se on nyt meidän henkireikä, kirjaimellisesti.

Jos pääsisin ajassa pari viikkoa takaisin, niin ostaisin kuntopyörän. Koko porukka kaipaa liikuntaa! Amazonista niitä vielä saisi, mutta aika pitkään joutuisi odottamaan, eli katsotaan nyt ensi viikkoon, että kuinka kauan aresti jatkuu ja kannattaako sitä fillaria tilata (paitsi että juuri tuli tieto, että ainakin kaksi viikko lisää olisi poikkeustila päällä, aivan odotetusti. Yritän siis tilata kuntopyörän (sikäli mikäli Amazon enää mitään toimittaa kotiin)). Meillä on pari käsipainoa ja joogamatto, ne on olleet kovassa käytössä.

Viime viikolla kävin kerran kaupassa ja kerran vein roskat. Kaupassa oli edelleen ruokaa, mutta valikoimaa oli vähemmän. Aika odotetusti herkut olivat loppuneet ja karkki-, sipsi- ja nuudelihyllyt olivat tyhjinä. Samoin viiniosasto, ajatella, niinkin voi käydä Espanjassa! Ihmiset ovat selvästi hamstranneet myös leivontatarvikkeita, sillä munia, voita ja hiivaa ei tahdo enää saada. Meillä ei siis leivota pullaa, ellei kauppojen hyllyt täyty. Yritämme pärjätä nyt yhdellä kauppareissulla viikossa ja kai se riippuu vähän päivästä, että mitä kaupan hyllyiltä löytyy.

Aitona

En seuraa tilastointia sairastuneiden määrästä, sillä tiedän vain yhden ihmisen, joka on testattu (ja oli positiivinen) ja useita, joiden oireet ovat täysin coronaa, mutta joita ei ole testattu. Seuraan päivittäin kuolleisuuslukuja ja teholla olevien ihmisten määrää, se kertonee taudin nopeasta etenemisestä parhaiten. Pahin tilanne Espanjassa on Madridissa, ja koko Espanjassa kuolleita on tähän päivään mennessä 1720, nousua eilisestä on 394. Ei paljon naurata, ja etenkin kun nyt seuraan uutisointia Suomesta ja kuinka typerät, itsekkäät ihmiset menevät Lappiin lomalle, niin meinaan kiehua raivosta!

Pidän coronapäiväkirjaa blogin Facebook-sivulla: www.facebook.com/anskubcn/. Päivät tahtovat mennä sekaisin, enkä aina muista mikä viikonpäivä on ja kuinka kauan olemme jo olleet kotona, eli pidän tätä lähinnä omana päiväkirjanani, mutta myös ystäville ja sukulaisille viestinä, että olemme terveinä ja kunnossa.

Pahoitteluni, ettei minulle ole jakaa uusia kuvia. Kotona on kyllä siistimpää kuin ikinä, mutta eipä näitä nurkkia paljon kiinnosta kuvailla. Ja ulos ei siis pääse. Nämä kukkakuvat ovat näillä näkymin tämän kevään viimeiseltä retkeltä, jonka teimme Aitonaan, jossa hedelmäpuut kukkivat ihanasti. Vuosi sitten kävimme siellä myös, silloin tein retkestä ihan postauksenkin, jossa jaoin paljon pinkkejä kukkakuvia!

Mutta todellakin, me olemme toistaiseksi vielä kunnossa, samoin tuntuvat olevan meidän talomme vanhukset. Yllättävää kyllä, en ole aikoihin ollut näin sosiaalinen, sillä nyt on aikaa jutella kavereiden kanssa joko ihan puhelimessa tai viestein. Naapuritkin tulevat vähän tutuksi, sillä joka ilta kello 20 kaikki kokoontuvat parvekkeille taputtamaan kiitokseksi hoitohenkilökunnalle. Ainutlaatuista aikaa!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Kotiarestissa Barcelonassa

    1. Kiitos <3! Nauttikaa ulkoilusta meidänkin puolesta. Näin kuvia, että täällä Barcelonassa olisi puut alkaneet viime viikon aikana vihertää. Sitten kun pääsemme taas ulos, täällä taitaa olla täysi kesä, ihan hullu ajatus...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.