Hotelli, Yleinen

Kevyttä perjantaihömppää – Koukussa Netflixin Stay Here -sisustusohjelmaan

Tämä viimeinen kesälomaviikko on mennyt pitkälti Netflix-maratonin merkeissä kotisohvalla. Löysin ihan sattumalta uuden sisustussarjan Netflixistä ja sehän oli näin matkabloggaajan ja sisustuslehtien ja -blogien suurkuluttajan näkökulmasta kerrassaan mainio, täynnä ideoita ja vinkkejä.

Stay Here -sarjassa (joka käsittääkseni kulkee suomeksi nimellä Loma-asunnot loistokuntoon) parannellaan ihmisten kakkosasuntoja, joita he antavat lyhytaikaiseen vuokraan esimerkiksi Airbnb:ssä, jonka ahkeria käyttäjiä mekin olemme. Tarkoituksena on parantaa sekä asuntojen ulkonäköä että niiden markkinointia ja nimenomaan tuoda asunnon omistajalle mahdollisimman hyvä tuotto kohteesta. Hurjan mielenkiintoista!

Sosiaalisen median merkitys matkakohteiden valintaan on tässä sarjassa todella ymmärretty. Sarjan sisustussuunnittelija Genevieve Gorder ja asunnonvälittäjä Peter Lorimer korostavat moneen kertaan, että asuntojen pitää sisältää elämyksiä, niiden tulee olla ”Instagrammable” ja siellä pitää olla ”social media moments”. Asuntoihin suunnitellaan ihan asiasta tehden kohtia, joissa saa hienoja selfieitä ja muistutetaan omistajia oikeiden hashtagien merkityksestä. Instagram-ystävällisyys on nimittäin asunnon omistajalle silkkaa ilmaista mainosta! Ainakin yhdessä jaksossa omistajaa kehotetaan myös bloggaamaan ja opettelemaan SEO:n käyttöä.

Että siinäpä teille mieluummin loma-asunnoissa kuin hotelleissa asujille Netflix-vinkki viikonlopuksi! Harvoin jaksan katsoa näitä amerikkalaisia sisustusohjelmia yhtä jaksoa enempää, ne kun ovat monesti melkoista OMG-hehkutusta ja tyyliltään hiukan liian blingiä minun makuuni, mutta tästä tykkäsin. Googlettelin jo ohjelmassa nähtyjä asuntoja ja etsin niitä Airbnb:ssä ja pari ihanaa kohdetta jäi nyt hieman kaihertamaan: pitäisiköhän ensi kesänä lähteä taas rapakon toiselle puolelle ja yöpyä vaikka asuntolaivassa Seattlessa tai katsoa auringonlaskua terassilla Malibussa, hmm… Ja ihan tätä omaa kotiakin olisi kiva laittaa hieman tyylikkäämmäksi ja hauskemmaksi!

Niin, ja tämän otsikkokuvan otin viime keväänä Oslossa. Olemme olleet monessa tosi kivassa Airbnb-asunnossa eri paikassa, ja tämä Oslon talo on ollut ehdottomasti kaikista kaunein ja mieleenpainuvin. Se tuntui jonkun ihmisen, ihan oikean perheen kodilta, mutta ei ollut liian täynnä henkilökohtaisia tavaroita. Se oli todella kivasti sisustettu ja erittäin hyvin varusteltu – kerrassaan täydellinen väliaikainen koti!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.