Elämän pienet ilot, Katalonia, Ravintola, Yleinen

Hääpäiväksi kukkaravintolaan Costa Bravalle? – La Calèndula, Regencós

Meillä on tällä viikolla hääpäivä. 15 vuotta olemme kulkeneet yhdessä avioparina, ja ajatus tuntuu jotenkin ihan kreisiltä. Mihin 15 vuotta, suurin osa aikuisiästäni katosi?? Lyhyen seurustelun jälkeen muutimme ulkomaille, täräytimme naimisiin, teimme pari lasta ja olemme viettäneet melko tapahtumarikasta elämää. Olemme sekä parina että perheenä hyvin tiivis paketti, mutta silti kaikkien näiden vuosien jälkeen vieläkin toisesta löytyy aina vaan jotain uutta, yllättävää ja omituista. Vielä ei ole jutunaiheet loppuneet, eikä aika ole käynyt tylsäksi. Eiköhän me vielä jatketa saman polun tallaamista tulevatkin vuodet.

Mietimme, että mitä tekisimme hääpäivämme, kristallihäiden, kunniaksi, ja siinä pohtiessa palasi mieleen alkukesällä kokeilemani ravintola Costa Bravalla. Olin tutustumassa silloin tuon minulle niin mieluisan alueen ruoka- ja viinikulttuuriin Agència Catalana de Turismen ja Cuina de l’Empordanetin kutsumana, ja eräänä kuumana päivänä kävimme pitkällä lounaalla La Calèndula -ravintolassa Regencósin pikkukylässä. En vielä tiedä, ehdimmekö tällä kertaa rannikolle asti lounastamaan, mutta paikkana tämä kaunis kukkaravintola olisi kyllä ihan täydellinen hääpäivän viettoon!

Calèndula

 

La Calèndulassa erikoisinta on se, että lähes kaikissa annoksissa on syötäviä kukkia jossain muodossa. Annokset ovat siis paitsi lähiseudun raaka-aineista tehtyjä, myös hyvin kauniita. Kukat toivat annoksiin ihanaa naisellisuutta, mutta maut miellyttänevät myös raavaampaakin urosta. Maistoimme mereneläviä, kasviksia, lihaa… Kaikissa annoksissa oli yhteisenä tekijänä kukat. En enää tarkkaan muista erillisten annosten makuja, onhan reissusta aikaa yli kolme kuukautta, mutta yleisvaikutelmaksi jäi, että kaikista tykkäsin ja annokset olivat kerrassaan suloisia.

Calèndularavintola Costa BravaCalèndulaCalèndula

 

Erityishuomion tahtoisin kiinnittää jälkiruokiin, koska nehän ne ovat minun suosikkejani. Tänne vain kaikki makea, kyllä maistuu, etenkin, jos niissä on jotain yllättävää ja erikoista!

kukkaravintolaCalèndula

 

Meidät porukan keliaakikot oli huomioitu hienosti, leipääkin saimme. Omat ruokalistat oli myös vegaaneille ja laktoosi-intolerantikoille. Ihastuin muuten tuohon ruokalistassa näkyvään, talon omaan seljanmarjoista tehtyyn Xampanyet de saüc -skumppaan niin paljon, että ostin sitä pullollisen mukaan ja kilistelimme sen siskoni kanssa, kun olimme glamping-telttailemassa.  Lähes alkoholiton, raikas ja makea juoma oli minun makuuni, ja sopi mainiosti kuohujuomaksi, kun ympärillä oli lapsia valvottavana, eikä alkoholia tehnyt mieli.

CalèndulaCalèndula

 

La Calèndula sijaitsee Regencòsin kylän vanhassa teatterissa ja ravintolan yhteydessä on neljän tähden hotelli, Hotel del Teatre, vain aikuisille. Alle 14-vuotiaille lapsilla ei ole tähän hotelliin pääsyä, ja sehän olisi siis aika houkutteleva paikka viettää hääpäivää seuraava yö. Valitettavasti en tiedä, minne työntäisimme nuo meidän alle 14-vuotiaat siksi aikaa… Houkuttelisi kyllä joskus yöpyä täällä, Regencòsin ympärillä kun on paljon nähtävää. Rannalle ajaa nopeasti ja läheltä löytyvät mm. kylät Palafrugell, Begur ja monet Costa Bravan pienet rannikkokylät.

Calèndula

Calèndula

 

Ravintolan omistaja ja kokki Iolanda Bustos kasvattaa kukat, yrtit ja kasvikset itse. Ravintolassa on viehättävä terassi, jonka ympärillä kasvaa syötäviä kasveja ja kukkia. Kuumana päivänä täällä pörisi mehiläisiä työntouhussa ja kukat tuoksuivat.

Tämä kukkaravintola löytyy hyvästä syystä Michelin-oppaasta, enkä ihmettelisi, jos se saisi joskus tähden tai edes Bib Gourmand -maininnan. Ravintolan visio on selvä, ruokaa tehdään kunnianhimoisesti ja rakkaudella ja annokset olivat maistuvia. Kokeilimme tällä lehdistömatkalla muitakin tasokkaita ravintoloita, ja La Calèndula oli oma suosikkini. Jo silloin päätin, että tänne tulen toistekin!

Iolanda BustosCalèndula

 

Vielä on päättämättä, että mitä nyt sitten lopulta teemme hääpäivän kunniaksi. Olemme yleensä käyneet jossain kivassa ravintolassa ja ehkä kylpylässä, mutta nyt on mukana niin paljon liikkuvia osia, että en tiedä, ehdimmekö Barcelonan ulkopuolelle. Viime vuonna kävimme Costa Bravalla yhden tähden Michelin-ravintola Casamarissa Llafrancissa, ja ehkä tällainen syyskuinen ravintolareissu rannikolla voisi muodostua aika kivaksi perinteeksi… Katsotaan!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Hääpäiväksi kukkaravintolaan Costa Bravalle? – La Calèndula, Regencós

  1. Edelleen tulee nälkä, kun katselee näitä kuvia!

    Kun tämä poksahti Facebook-feediini katsoin muutaman hetken hölmistyneenä ruutua. Olin nimittäin juuri kirjoittamassa juttua samasta paikasta ja olin tuijotellut omaa kuvaani aloituskuvasi annoksesta. Hetken mietin, että joko minä sen lähetin.

    En muuten tiennyt, että hotelli on vain aikuisille – harmi! Tosin olisihan se aika mielenkiintoista, jos lapset kirmaisivat pihan uima-altaalla, kun ihmiset nauttivat monen lajin aterioita. Ehkä parempi noin.

    1. Tämä oli niiiin hyvä lounaspaikka! Me ei nyt ehditty tänne viettämään hääpäivää, mutta todellakin vielä joskus menen tänne uudestaan. Vähän tyyrishän tämä on, mutta jonain erityisenä päivänä mainio valinta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.