Belgia, Eurooppa, Käydyt maat

Kurkistus kulisseihin: EU parlamentti

Olin Brysselissä puhtaasti työasioissa eli vapaa-aikaa ei ollut. Vietin pari päivää Euroopan parlamentissa ja vain yön kävin pikaisesti nukkumassa hotellissa. Tiukka aikataulu ei kuitenkaan harmittanut, sillä onhan se mielenkiintoista tutustua politiikan kulissien taakse ja nähdä missä niitä isoja päätöksiä tehdään. En ollut tosiaan ennen käynyt parlamentissa, vaikka työn takia sinne olenkin ollut yhteyksissä.

EU Parlamentti

 

Olin mukana yhdessä konferenssissa, jonka järjestimme muutaman MEP:in ja muiden tahojen kanssa. Minun roolini oli avustava, eli olin mukana järjestämässä tapahtumaa sekä häärin taustajoukoissa. Yksi osa työtäni, se mukavin ja haastavin, on erilaisten tapahtumien järjestäminen. Tämä oli yksi suurimmista, ei kooltaan vaan VIP-ihmisten takia. Protokolla piti olla hallussa ja kaiken piti sujua sulavasti.

Alla muutamia kuvia parlamenttirakennuksesta. Siellä voi vierailla, tästä linkistä löytyy enemmän infoa.

Euroopan parlamentin vaalit lähestyvät ja mainoksia ja ilmoituksia näkyi siellä täällä. Itse en vielä tiedä ketä äänestäisin. Kahvilassa näkyi TV:stä tuttuja kasvoja. Parlamenttirakennuksessa voisi käytännössä asua, sieltä löytyy kahvilaa, ravintolaa, kuntosalia, matkatoimistoa, kampaajaa… Ainoa puuttuva asia taitaa olla raitis ilma.

EU Parlamentti

EU Parlamentti

 

Rakennus on valtava ja tuli kyllä käveltyä ihan riittämiin. Jalat olivat aivan muusia illalla, kun potkaisin korkkarit nurkkaan. Onneksi katseltavaa ja ihmeteltävää oli paljon, eikä jalkojen hiljaista kuolemaa huomannut siinä päivän mittaan.

EU Parlamentti

Logo löytyi myös kahvikupista ja kulkuluvasta.

EU Parlamentti

EU Parlamentti

EU Parlamentti

 

Sellaista tällä kertaa. Paljon tuli otettua kuvia, mutta jälleen kerran ongelma on se, että niissä näkyy naamoja, enkä viitsi niitä julkaista kysymättä lupaa. Eipä niissä mitään nähtävää kyllä olisikaan, sellaista pönötystä vaan. Mutta paikka on kyllä hieno ja kirjaimellisesti vaikuttava!

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

1 thought on “Kurkistus kulisseihin: EU parlamentti

  1. Tuttu paikka, tosin ei niin tuttu,että vieläkään löytäisin ongelmitta miittarihuoneita tai oikean matkatoimiston. 🙂 Parlamentin rakennuksissa on muuten erikseen tiukasti kielletty asuminen, sillä ongelmia tämän kanssa kuulema on joskus ollut, kun uudet työntekijät eivät ole vielä löytäneet asuntoa ja ajatelleet, että kaipa tuon patjan voi työpaikallekin tuoda. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.