Katalonia, Outdoors

Kuvia ja tunnelmia suistoalueelta – Delta de l’Ebre

Vielä kerran paluu Delta de l’Ebrelle, lähinnä kuvagallerian muodossa!

Delta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Vaikka tämä Katalonian eteläosissa sijaitseva suistoalue, Delta de l’Ebre, on jokseenkin pieni, noin Espoon kokoinen, mahtuu sinne monenlaista maisemaa. Riisipelloilla myllää mutaisia traktoreita, kapeilla kanaalien reunustamilla teillä tulee vastaan pyöräilijöitä ja ratsastajia, ojanpohjilla pyllöttää lintubongareita pitkien putkien kanssa, kalastajat kantavat vapojaan ja hiekkarannan dyyneihin lyö Välimeren aallot. Lokkien kirkuna käy korviin, ilmassa leijuu suolan ja mudan tuoksu. Autoradiossa soi bluegrass-musiikki, ja jotenkin se sopi hyvin tunnelmaan. Täällä näkee kauas.

Delta de l'EbreDelta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Kanaalien keskellä laiduntaa hevosia ja aaseja. Muita eläimiä näiden ja lintujen lisäksi emme nähneet, mutta hyttysiä oli sitten senkin edestä. Hyttysmyrkyt mukaan, etenkin kesäkuukausina!

Delta de l'EbreDelta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Pyöräily on tällä tasaisella alueella hauskaa hommaa. Me ajettiin tandemilla!

Delta de l'Ebre

 

Upeaa, pitkää rantaviivaa riittää silmänkantamattomiin. Surffaajat, leijalautailijat ja ihan vaan lomailijat ja asuntoautoilijat ovat löytäneet Punta de la Banyan ja Punta del Fangarin, mutta silti on tilaa hengittää ja olla omassa rauhassa.

Delta de l'EbreDelta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Ja vielä pieni infopaketti, jos joku suunnittelee tänne retkeä! Oma auto on paras keino tulla alueelle sekä myös liikkua alueen sisällä. Monen auton perässä näytti olevan läjä pyöriä ja se onkin hyvä idea, sillä pyöräily on täällä kevyttä puuhaa. Kartan, johon on merkitty kaikki alueen piknikpaikat, pyörävuokraamot ja näkemisen arvoiset asiat, voi hakea esimerkiksi Deltebren kaupungissa sijaitsevasta turisti-infosta (osoitteessa Doctor Martí Buera 22). Yksi infon työntekijöistä oli kovin innoissaan kuullessaan meidän olevan Suomesta, jossa hän oli vastikään käynyt, ja osasipa hän muutaman sanan sanoakin suomeksi. Majoittua voi joko hotelleissa Deltebressä, Ampostassa tai Ampollassa tai vuokrata mökin tai apartmentin. Ravintolat ovat kuulemma korkeatasoisia, me menimme tällä kertaa piknik-linjalla.

Delta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Olen iloinen ja myös hieman hämmästynyt, että Euroopasta ja sen eri nurkista löytyy niin monenlaista luontoa ja maastoa. En olisi uskonut näkeväni flamingoja enkä edes tällaista maisemaa näin lähellä kotikulmiani. En tiedä, mitä Euroopasta oikeastaan puuttuu. Aavikko ja sademetsä ehkä? Kaikki muu taitaa löytyä: vuoret, meret, jäätiköt, järvet, metsät, kaupungit, linnat, maaseudut… Aika kattava paketti!

Delta de l'EbreDelta de l'EbreDelta de l'EbreDelta de l'Ebre

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

40 thoughts on “Kuvia ja tunnelmia suistoalueelta – Delta de l’Ebre

  1. Tasaisella on kiva polkea :). Paljon näkyi porukkaa liikkuvan ihan maastopyörilläkin. Lähellä kohoaa melko korkeat vuoret ja ehkä joku oli käynyt sielläkin pyöräilemässä.

  1. Kokeilimme ajaa niin, että Isosisko ohjasi, ja se oli ihan hirveää :D. Mentiin sen verran laidasta laitaan, että näin parhaimmaksi istua koko ajan itse edessä!

  1. No sepä siinä on, että jos joku juttu on liian lähellä, tulee ajatelleeksi, että ehtiihän sinne myöhemminkin. Nimim. Vain kerran Madridissa käynyt…

  1. Just nyt on hirveä kaipuu jonnekin luonnonrauhaan. Eilen piti lähteä metsäretkelle, mutta syysflunssat ovat löytäneet meidän perheen ja suunnitelmat peruuntuivat. En tiedä ehditäänkö enää tälle syksylle katsomaan ruskaa, sen verran kiireisiä viikonloppuja on edessä :/

 1. Ihania, ihania rantakuvia! Espanjan syksy on ollut kyllä niin ihana. Me retkeiltiin viime viikonloppuna Galician rannikolla ja löydettiin sieltä samankaltaisia autioita rantoja ja mittari näytti +25 astetta! Ja minua kun etukäteen oli varoiteltu Galician sateista. Mitä vielä, siellä oli paljon keäsisempää kuin Madridissa. Flamingoihin ei olla me törmätty mutta sitä vastoin haikaroihin :).

  1. Galiciaan olisi mahtava päästä, vielä en sinne ole ehtinyt! On kyllä ollut lämmin syksy, lauantaikin oli lähes hellepäivä. Nyt sitten sataa…

 2. Olen nähnyt flamingoja Saltonilla. Villin lännen aikaan länteen raahattiin monen muun lisäksi myös niitä ja ne ovat villiintyneet. Jonkinlaista aavikkoa Euroopassa taitaa olla Kaspianmerellä. Sademetsä onkin sitten vaikeampi hakea, ovatkohan Norjan metsistä osa luokiteltavissa sademetsiksi.

 3. Upeita maisemia ja kuvia. Tuo kalastaja kuva oli aivan oma lemppari! Tuli mieleen omat Espanjan matkat. Istuttiin useita tunteja pimeällä rannalla ja ihmeteltiin tuota ehkä maailman laiskinta kalastusta. 😀

  1. Tuollainen kalastus näyttää varsin houkuttelevalta :). En tiedä, saavatko nuo herrat koskaan saalista, mutta ainakin hyvät torkut on taattu!

 4. ”En tiedä, mitä Euroopasta oikeastaan puuttuu. Aavikko ja sademetsä ehkä? Kaikki muu taitaa löytyä: vuoret, meret, jäätiköt, järvet, metsät, kaupungit, linnat, maaseudut…”

  Niin totta. Europpaa on mielettömän hyvä matkailukohde. Usein sitä ei kuitenkaan arvosteta riittävästi. On paljon hienompaa lähteä Sumatralle samoilemaan : )

  1. Lyhyillä lennoilla, ilman jetlagia, pääsee kyllä monenlaiseen maisemaan Euroopan sisällä. Viikonloppuna pyörittelimme Google Mapsia ja mietimme, että josko ensi kesänä jättäisimmekin Amerikan väliin ja olisimme ihan vaan Euroopassa, täällä kun on vielä kulmia, joissa ei olla käyty. Färsaaret kiinnostaisi kovasti juuri nyt.

 5. Kivan näköistä. Itselleni tuli ensimmäiseksi mieleen joku satama Kreikassa, joka oli sen verran tuollaisen joentapaisen takana ”sisämaassa”, että ennen merelle pääsyä ajettiin koneella hiljakseen pitkälti tuollaista uomaa. Olisiko ollut Lefkas …

  1. Voisi kuvitella, että Välimeren rannalta löytyy samanlaisia maisemia, onhan noita isoja jokia kuitenkin, jotka laskevat mereen. Ranskassa ainakin taitaa olla Camarguesissa, tosin en ole siellä käynyt.

 6. Pyöräily noissa maisemissa kiinnostaa kyllä ja voisi olla rentouttavaa tällaiselle vähän epävarmalle pyöräilyfanille – Lontoossa kun adrenaliini pumppaa melkein joka kerta liikenteeseen lähtiessä. Mutta pääseekö alueelle kuitenkin jotenkin suht. kätevästi myös julkisilla?

  1. Ainakin Ampostaan, jossa me siis majailimme, pääsee bussilla ja junalla. Lähin lentokenttä taitaa olla Reus, noin 80 kilometrin päässä. Ja toki Barcelonassa on lentokenttä. Ilman omaa autoa alueella liikkuminen saattaa olla hankalaa, se oli nimittäin yllättävän iso.

  1. No niinpä! Kaupungissa asumisessa on puolensa, mutta mielelläni lähden viikonlopuiksi jonnekin vähän hiljaisempaan ja puhtaampaan paikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.