Elämän pienet ilot, Hotelli, Katalonia, Kylpylä

Kylpyläviikonloppu (Caldes de Montbui)

Takana on kuulkaa ihan A-luokan viikonloppu! Lilluin kylpylän kuumissa vesissä, yövyin ja söin hotellissa ja pääsin vielä shoppailemaan jättimäiseen Roca Villagen outlet-kylään. Ai niin, ja kävin minä lauantaina Ikeassakin, mutta sen yritän unohtaa. Ja kaikki tämä ilman lapsia, kahdestaan armaani kanssa. Lapset viettivät superviikonloppua kaverin luona ja he kävivät mm. heittämässä talviturkit Costa Bravalla sekä ratsastamassa.

Meillä on syksystä asti pyörinyt pöydällä lahjakortti kahdelle hengelle johonkin vapaavalintaiseen spahan, hotelliyöpymisineen ja illallisineen. Kesälomat alkavat pian puskea päälle, joten käytimme lahjakortin nyt sitten pois kuleksimasta. Varasimme yön Termes Victoria Hotelista Caldes de Montbuin pienestä kaupungista, joka on tunnettu kuumista lähteistä ja Rooman ajan kylpylöistä.

Caldes de Montbuihin ajaa Barcelonasta puolisen tuntia, ja tuntuu kuin siirtyisi toiseen maailmaan. Matkan varrella näkyy peltoja, kukkuloita ja vihreää. Ison kaupungin hulina jää nopeasti taakse.

Caldes de Montbui

 

Itse Caldes de Montbui on täynnä kaikenlaisia roomalaisten jättämiä raunioita, joista osa on entisöity, osa ei. Kansainvälisen museopäivän kunniaksi kylän merkittävimpään museoon oli ilmainen sisäänpääsy ja kävimme siellä tutustumassa paitsi kaupungin ja sen kylpylöiden historiaan, myös katsomassa Picasson taidetta. Museo on omistettu Manolo Huguélle, espanjalaiselle taiteilijalle, ja siellä on myös iso kokoelma Picasson piirroksia, veistoksia ja muuta taidetta, olivathan Picasso ja Manolo parhaimmat ystävykset aikanaan.

Caldes de Montbui

 

Roomalaisten ajalta Caldes de Montbuista löytyi paitsi vanha kylpylä myös vanha silta sekä monta muuta historiallista rakennelmaa. Vastaan tuli useita vesipisteitä, joissa pulppusi yli 70-asteinen vesi. Kylpylämmekin mineraalipitoinen vesi tuli kuumasta lähtestä.

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

 

Kylä vaikutti mukavan aktiiviselta. Siellä oli meneillään nukketeatterifestivaalit ja lisäksi sunnuntaina oli vanhan tavaran markkinat keräilijöille. Ostin lapsille tuliaiseksi vanhat riipuskellot, ja monta muutakin pientä hassua juttua olisi tarttunut mukaan, jos vaan olisi sattunut olemaan pikkurahaa mukana. Kylä oli silti rauhallinen ja jotenkin aito verrattuna moneen muuhun täkäläiseen kylään. Oli siis oikein onnistunut valinta rentouttavaan olemiseen.

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

 

Ja sananen vielä hotellista. Termes Victoria on kolmen tähden hotelli, jossa on pieni yhden altaan kylpylä sekä ulkoallas, jonka vesi ei tule lähteestä, mutta on silti lämmitetty. Hotelli oli ihan kiva, mutta ei mitenkään mieleenpainuva. En tiedä, että johtuiko siitä, että meillä oli lahjakortti vai oliko meillä vain huono tuuri, mutta saimme pienen, hyvin yksinkertaisen huoneen, josta ei ollut näköalaa yhtään mihinkään. Todennäköisesti se oli hotellin kehnoin huone, en tiedä. Illallinen oli keskinkertainen ja hyvin simppeli, mutta sain sentään gluteenitonta leipää. Aamupalabuffassa oli ihan kivasti vaihtoehtoja ja onhan se aina mukavaa syödä aamiaista ulkona, lintujen laulua kuunnellen. Kaikenkaikkiaan hotelli ja kylpylä olivat ihan ok, mutta todennäköisesti olisimme voineet valita paremminkin lahjakorttimme kymmenistä vaihtoehdoista. Mukava viikonloppu kuitenkin, ei valittamista!

Caldes de Montbui

 

 

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.