Outdoors, Ranska, Ranskan Pyreneet, Retkeily

Uusi suosikkipaikka – Lac des Bouillouses, Ranska

Juuri nyt avonaisen parvekkeenoven kautta kuuluu jonkinlaista poraamista, liikenteen tasaista hurinaa ja naapurin äänekäs puhelinkeskustelu ilmeisesti putkimiehen kanssa, ja tuntuukin ihan hullulta, että eilen, 24 tuntia sitten, olimme retkellä näin hienoissa maisemissa Ranskassa! Ihan sattumalta löysimme huiman kauniin paikan nimeltä Lac des Bouillouses, ja jos joku asia on varma, niin se on aivan varma, että tänne tulemme joskus vähän pidemmäksikin aikaa ulkoilemaan ja retkeilemään!

Joutunemme silti odottamaan ensi kesää, sillä pian tänne menevä tie suljetaan talveksi ja hotelli-ravintola, Les Bones Hores, jossa kävimme cafe au lait’lla ja kuumalla kaakaolla ja jossa olisi todennäköisesti ihan mukava yöpyä, menee lokakuun lopulla kiinni. Jotenkin tuli ihan Hohto-leffa mieleen tästä paikasta: vuorilla, mutkittelevan tien päässä on hotelli, joka suljetaan talveksi. Hrrr, enpä ehkä haluaisi perheineni mennä tuonne talveksi talonvahdiksi… Oikein miellyttävä paikka tämä tuntui silti nyt olevan, lähestyvä Halloween ja vilkas mielikuvitus vain sai ajatukset mylläämään!

Lac des Bouillouses

 

Ihan yksinäisyydessä täällä ei silti talvellakaan tarvitsisi olla. Vieressä on iso pato, jota luonnollisesti kai huolletaan, ja lisäksi retkeilijät, hiihtäjät ja muut vuorilla liikkujat voivat majoittua ympäri vuoden lähellä olevassa refugiossa, vuoristomajassa. Joku majatalokin löytyy, mutta en tiedä, onko se talvella auki. Täällä on myös kaksi muuta mökkiä, jotka ovat sellaisia ”kylmiä majoja”, eräkämppiä, eli niissä ei ole ketään päivystämässä. Font-Romeun laskettelukeskuksen hissit näkyvät järvelle eli ei tämä jylhistä maisemistaan huolimatta mitään erämaata ole.

Lac des Bouillouses

Lac des Bouillouses

Lac des Bouillouses

Lac des Bouillouses

 

Paikan nimi on siis Lac des Bouillouses, ja se on ns. site classé eli lyhyesti Ranskan valtion suojelema merkittävä alue esimerkiksi historian, kauneuden tai ainutlaatuisuuden osalta, eräänlainen luonnonsuojelualue siis. Näillä alueilla rakentamista rajoitetaan, eikä luontoa saa muokata ilman lupaa. Tämä alue on ollut suojeltu vuodesta 1976 asti ja tämänkin jälkeen rajoituksia on tiukennettu mm. kieltämällä autolla ajaminen alueella kesäkuukausina.

Lac des Bouillouses

Lac des Bouillouses

 

Lac des Bouillouses tällaisena site classé -alueena ei ole itse asiassa vain tuo yksi iso tekojärvi, vaan alueella on paljon muutakin nähtävää. Täällä on  27 luonnonvaraista vuoristojärveä, 60 kilometriä merkittyjä kävelyreittejä sekä piknikpaikkoja ja jopa suunnistusreitti lapsille. Ja paljon tilaa retkeillä ja nauttia vuoristomaisemista.

Lac des Bouillouses

Lac des Bouillouses

 

Lac des Bouillouses sijaitsee yli 2000 metrin korkeudella Pyreneillä, Font-Romeun ja Les Anglesin laskettelukeskusten välimaastossa. Talvisin tie on suljettu ja kesälläkin autolla ajamista rajoitetaan. Me pääsimme näin off-seasonina jostain syystä ihan perille asti autolla, emmekä edes olleet ainoita, mutta yleensä kesäkuukausina auto pitää jättää matkan varrelle ja jatkaa matkaa bussilla. Kaikki bussiaikataulut ja muut tärkeät tiedot löytyvät tästä linkistä, tosin vain ranskaksi.

Lac des Bouillouses

 

Olipa taas uskomattoman hieno ulkoilupaikka! Tutkin infopisteessä, joka sijaitsee padon kupeessa, erilaisia kävelyreittivaihtoehtoja, ja olihan niitä vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi reitti, joka kulkee usean vuoristojärven kautta voisi olla aika kuvauksellinen. Toisaalta minulle riittäisi ihan vaan tuon tekojärven ympäri käveleminen ja sen jälkeen hyvä piknik vuoria, hevosia ja kärpäsiä katsellen. Ensi kesänä, ensi kesänä…

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

4 thoughts on “Uusi suosikkipaikka – Lac des Bouillouses, Ranska

  1. Onpa aivan ihanan näköinen paikka, ja Hohto-viboista huolimatta minulle jäi sellainen olo, että mielelläni vahtisin puljua talven. Siinä taas köyhä opiskelija säästäisi asuntokuluissa ja saisi katsella vuoria!

    1. Senhän voisi ottaa sellaisena pitkänä, koko talven kestävänä talvilomana :D. Mitähän tuolla keksisi talvella hommaa, muuta kuin hiihtelyä, hmm… Nettikään tuskin toimisi!

  2. Onpa upeat maisemat! Ranska ei koskaan oo hirveästi maana mua kiehtonut, enkä siihen onnistunut tykästymään lyhyellä visiitillä muutama vuosi sitten, mutta kun muiden blogeista tällaisia postauksia lueskelee, niin pakko kai se on vielä joku kerta kyseiselle maalle antaa mahdollisuus! 😀

    1. Ranska on oikeasti tosi monipuolinen maa: löytyy kaupunkeja, historiaa, vuoria, rantaa… Minulla on vähän sama fiilis Saksan kanssa eli että se ei ole kauheasti houkutellut eikä kiehtonut, mutta kummasti matkablogien kautta on löytynyt vaikka kuinka monta paikkaa, jossa haluaisin käydä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.