Hotelli, Ravintola, Tanska

Yötä laivahotellissa, aika kiva kokemus (Donna Wood, Kööpenhamina)

Kun 10-vuotias saa valita reissun majoituspaikan, on luvassa jotain erilaista! Donna Wood laivahotelli sijaitsee loistavalla paikalla Kööpenhaminan Nyhavnissa, alueella, joka on täynnä ravintoloita, kahviloita ja muita kuppiloita ja joka on myös melko lähellä lentokentälle menevää metroa (asema Kongens Nytorv) sekä kaikkia Kööpenhaminan shoppailumahdollisuuksia. Tämä on todella erilainen ja persoonallinen majoitusmuoto, joka ei varmasti sovi kaikille. Me kuitenkin tykkäsimme kovasti, vaikka yksi yö kyllä riitti.

Laiva on rakennettu 1918 ja se oli aikoinaan majakan yhteyslaiva. Hyttejä on kuusi ja niistä löytyy kerrossängyt ja pikkuruiset lavuaarit. Varsinaiset kylpyhuoneet ovat yhteisessä käytössä käytävällä. Hytit ovat pienet eikä niissä ole ikkunoita. Pelkäsin hieman, että hyteissä olisi kylmä nukkua näin joulukuussa, mutta turhaan. Ihan lämmintä oli. Kuluneet lakanat olivat puhtaat ja nukuimme mainiosti, vaikka ääniä kuuluikin pitkin yötä.

Donna Wood

Donna Wood

 

Laivahotellista tuli hieman mieleen vuoristomajat hajuineen ja äänineen. Todellakin kuulet kuinka naapurihytissä kuorsataan ja rupsutellaan, samoin askeleet kannella kuuluvat hyttiin. Laivan pienessä ravintolassa vietettiin yksityisjuhlaa ja puheensorina ja kilistely kuuluivat hyttiin selvästi.

Suurien matkatavaroiden kanssa tämä hotelli taitaa olla mahdoton, sillä jo portaat alas hytteihin ovat lähes pystysuorat ja kapeat ja hytit ovat pikkuruiset. En myöskään tulisi tänne hellun kanssa kuhertelemaan, sillä äänet tosiaan kantavat hytistä toiseen. Kaveriporukalle kiva vaihtoehto, ainakin hieman erilainen!

Koska hotellilla ei ollut tarjolla aamupalaa, kävimme hyvällä ja täyttävällä brunssilla läheisessä Skipperkroen-ravintolassa. Myöhemmin huomasimme Lego-kaupassa saman ravintolan pienoismallin, Legoista tehtynä! Saimme vatsamme tästä aamupalasta niin täyteen, että pärjäsimme pelkällä suklaalla iltaan asti. Muutenkin meidän ravintolasuunnitelmamme menivät vähän pipariksi ja söimme reissun ajan lähinnä välipaloja kahviloissa. Ei se mitään, lomallahan me oltiin!

 

Donna Wood

Donna Wood

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

6 thoughts on “Yötä laivahotellissa, aika kiva kokemus (Donna Wood, Kööpenhamina)

  1. Moi! Minä sitten tykkään blogistasi, jatka samaan malliin :-). Minä en muuten lue matkablogeja mutta tähän olen jäänyt ”koukkuun”. Kiitos ja hyvää joulun odotusta :-). Toivoo Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.