Ruotsi

Lentoa Arlandasta odotellessa – Åbergs Museum

Tässäpä pieni ajantappovinkki, jos sinulle käy Tukholmassa niin kuin meille kävi jouluna! Tästä vinkistä on tosin hyötyä ehkä vain yhdelle tai kahdelle ihmiselle, tuskin useammalle, mutta itse olisin tätä joululomalla ehkä arvostanut.

Meidän piti luovuttaa Tukholman majapaikkamme avaimet kello 11 mennessä, mutta lento Arlandasta takaisin Barcelonaan lähtisi vasta iltapäivällä. Auto oli alla, mutta mihinkään kauhean kauas ei uskaltanut lähteä ajelemaan muutaman tunnin aikaikkunassa. Sää oli harmaan talvinen, kolea ja märkä, mikään ulkoilu ei siis todellakaan kiinnostanut. Läheltä Arlandaa, Bålstasta löytyi onneksi koko perhettä kiinnostava paikka: sarjakuva- ja lelumuseo Åbergs Museum!

Åbergs Museum

Museossa on esillä valtavasti pientä Disney-aiheista keräilytavaraa: leluja, alkuperäispiirustuksia, esineitä ja ihan kaikkea aiheeseen liittyvää. Opaslehtisessä sanotaan, että tämä olisi yksi maailman suurimpia Disney-aiheisia museoita, ajatella, täällä peltojen keskellä! Myös muita sarjakuva- ja piirroshahmoja on esillä, samoin taidetta (mm. Picassoa, Banksya ja Andy Warholia).

Åbergs Museum
Åbergs Museum
Åbergs Museum
Åbergs Museum
Åbergs Museum
Åbergs Museum
Åbergs Museum

Pienemmille lapsille museossa on viidakkomainen, jännittävä leikki- ja kiipeilypaikka Trazankojan. Voi että meidän mukulat olisivat rakastaneet tätä paikkaa vielä muutama vuosi sitten, nyt he ovat jo tällaiseen liian isoja… Energiaa voi tankata viihtyisässä kahvilassa ja matkamuistoja voi ostaa pienestä kaupasta. En tiedä olisiko pihalla ollut jotain nähtävää, sillä nyt juoksimme vain nopeasti autosta sisälle museoon (museon ulko-oven kahva on muuten kuin Mikki Hiiren käsi!).

Åbergs Museum

Åbergs Museolta on tosiaan enää puolen tunnin ajomatka Arlandaan. Matkalla lentokentälle voisi pysähtyä Ruotsin vanhimmassa kaupungissa, todella söpössä Sigtunassa, jossa hyvällä säällä olisin mielelläni käynyt jaloittelemassa (aiemmin olen käynyt täällä aurinkoisena kesäpäivänä). Nyt kuitenkin piti jo kiirehtiä palauttamaan vuokra-auto ja lähteä kotiin aurinkoiseen Barcelonaan!

Åbergs Museum löytyy siis Bålstasta, ja sen aukioloajat, sisäänpääsymaksut ja muut löytyvät museon omilta nettisivuilta.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.