Espanja, Katalonia

Linnasta linnaan: Cardona

Kävimme eilen ajelemassa raittiin ilman toivossa Cardonassa. Cardonan linna on yksi tärkeimmistä keskiaikaisista linnoista Kataloniassa, sen perustukset on tehty jo vuonna 886 ja se oli merkittävässä osassa Espanjan perimyssodissa 1701-1714, ollen viimeinen linnoitus, joka antautui Kataloniassa. Sodassahan Katalonia menetti lopullisesti itsenäisyytensa, melko merkittävä juttu täkäläisille.

 

Pikkusisko toimi oppaanamme, tosin jouduimme hänelle maksamaan euron palkkioksi. Hän otti hommansa tosissaan ja luki opasvihkosen kannesta kanteen ääneen, ensin espanjaksi ja sen jälkeen käänsi sen suomeksi. Isosisko harjoitteli kameran käyttöä, osa näistäkin kuvista taitaa olla hänen ottamiaan.

 

Linna oli aika nopeasti nähty, varsinkaan kun emme ostaneet erillistä sisäänpääsylippua linnan sisällä olevaan kirkkoon, joka olisi varmaan ollut se päänähtävyys. Itse linnaan on ilmainen sisäänpääsy, opastetut kierrokset maksavat jonkin verran. Laskeuduimme alas Cardonan kylään. Kylässä/kaupungissa oli normaalia enemmän hulinaa, sillä siellä jonkin sortin pyöräkisat meneillään. Kiertelimme pikkukujia ja katselimme ympäröiviä maisemia.

 

Lähellä olisi ollut myös Cardonan suolakaivos, johon olisi voinut käydä tutustumassa, mutta tytsyt menevät sinne joka tapauksessa koulun kanssa kesän alussa, joten se jäi nyt väliin. Ajelimme sitten kotiin, pysähtyen Decathlonissa ostamassa patikointikamppeita kesää varten, makuupusseja ja sen semmoista. Sulaisi jo lumet vuorilta ja pääsisimme vaeltelemaan!

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.