Andalusia, Espanja, Eurooppa, Käydyt maat

Haukka, pöllö ja huuhkaja – Lintunäytös Andalusiassa

Satuimme olemaan paikalla, kun hotellillamme alkoi lintunäytös, ja totta kai meidän eläinhullujen tyttöjen piti päästä sitä katsomaan!

Tämä tässä on Sol-niminen haukka, joka työskentelee normaalisti Malagan lentokentällä, ajaen lokkeja ja muita lintuja pois kentältä. Pienikin lintu lentokoneen moottoriin joutuessaan voi aiheuttaa isoja ongelmia, ja haukat on todettu tähän ongelmaan hyväksi ratkaisuksi. Lintujen hoitaja päästi haukan vapaasti lentelemään hotellin alueelle, ja aina se palasi takaisin merkkivihellyksen kuultuaan.

Lintunäytös

 

Anita-pöllö oli tyttöjen suosikki. Koska yleisöä oli vähän, lintuja sai varoen koskea. Lintujen hoitaja kertoi puhdistavansa lintujen siivet saman tien esityksen jälkeen, sillä ihmisen käsistä siipiin siirtyvä rasva ja lika heikentää lentokykyä.

Lintunäytös

 

Joitakin lintuja sai myös ottaa kädelle istumaan. Suuri huuhkajakin oli yllättävän kevyt onttojen luiden ja paksun höyhenpeitteen ansiosta. Haukkaa jaksoi pienikin tyttö kantaa.

Lintunäytös

 

Olemme käyneet saman tyyppisessä esityksessä joskus aiemmin ja silloin siitä jäi paha mieli. Nyt kuitenkin tuntui, että lintuja kohdeltiin asiallisesti, ja hoitaja, joka oli koulutukseltaan biologi, seurasi tarkasti miten lintuja koskettiin. Linnut eivät tehneet mitään hölmöjä temppuja katsojia viihdyttääkseen, sen kun olivat vaan katseltavana ja vähän silitettävänä. Hoitaja myös kertoi linnuista, niiden ravinnosta ja elintavoista, joten meidän perheen eläinhullut ja -rakkaat tykkäsivät kovasti. Oli kiva ja mielenkiintoinen esitys, onneksi satuimme paikalle.

 

Lintunäytös

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.