Yleinen

Lokakuu – Juhlia, flunssia ja villasukkakauden aloitus

Ja taas on yksi kuukausi takana. Mihin ihmeeseen aika oikein menee, vastahan tein koostetta syyskuusta! No anyways, muutama muistiinpano meidän lokakuustamme!

Viime maanantaina ihmettelin, että miten minulla voi olla jo lokakuussa jotenkin jouluinen fiilis. Tajusin sen johtuvan siitä, että olen flunssassa! Olen aina jouluna kipeänä, enkä oikeastaan koskaan muulloin, ja kaipa jo jotenkin yhdistän palelun, yskän ja kurkkukivun yhtä jouluisiksi asioiksi kuin joulukuusen ja suklaakonvehdit. Sairastuin parisen viikkoa sitten tähän ärhäkkään flunssaan eli lokakuun loppu oli lähinnä hissuttelua kotona teekupin äärellä. Onneksi ehdimme käydä ruskaretkellä Katalonian metsissä ennen kuin flunssa äityi pahemmaksi, ja se jäikin tämän kuukauden ainoaksi isommaksi ulkoilureissuksi.

Ruskaretki

 

Lokakuu alkoi helteisenä, mutta pari viimeistä päivää on ollut niin kylmä, että kaivoin jo toppatakit ja talvikengät esille. Vettä on tullut käsittämättömän paljon, eilen myös rakeita. Lunta on rysähtänyt vuorille niin paljon, että osa laskettelukeskuksista on jo auki, ennätysaikaisin. Kyllähän se tästä vielä lämpenee, onneksi.

Lokakuussa on sekä minulla että miehelläni synttärit. Olemme yrittäneet välttää arjessa krääsän ja tavaran ostamista ja niin teimme syntymäpäivälahjojenkin osalta. Minä ostin miehelleni espanjalaisen kitaransoiton yksityistunnin. Hän kävi jo tunnilla ja tykkäsi, mutta ei voi valitettavasti jatkaa säännöllisten tuntien ottamista, sillä työmatkat sotkevat viikko-ohjelmaa sen verran paljon. Mies puolestaan järjesti minulle ja samalla myös itselleen seikkailun kuumailmapallolla. Meidän piti kokeilla kuumailmapalloilua nyt lokakuun lopussa, mutta huonon sään takia se piti siirtää marraskuulle. Sormet ristissä toivon aurinkoista ja tyyntä säätä!

Ruskaretki

 

Meillä on käynyt kavereita sekä syömässä että kylästelemässä. Mm. siskoni kävi lastensa kanssa Barcelonassa lokakuun puolivälissä ja vietimme porukalla aikaa Aquamarina & Spa -hotellissa Santa Susannassa. Kävimme myös tutustumassa tiedekeskus CosmoCaixaan ja osa porukasta kävi Camp Noulla ja osa eläinpuistossa.

Meidän teineillä oli lokakuun viikonloput täynnä ohjelmaa. Oli kavereiden synttäreitä ja yökyläilyjä ja vaikka mitä. Pikkusiskosta on tullut cheerleader ja hänellä oli ensimmäinen esitys, jota tietysti menimme katsomaan. Pikkusisko oli myös yötä koulun kanssa Pyreneillä.

Minä ehdin tutustumaan Barcelonaan kulttuuritarjontaan, kun kävin katsomassa näyttelyt Stanley Kubrickin elämäntyöstä sekä Toulouse-Lautrecin ajan iloisesta Pariisista. Osallistuin myös ilmaiselle kävelykierrokselle, jolla tutustuimme modernismiarkkitehtuuriin.

Ravintoloissa ei tullut tässä kuussa juurikaan käytyä. Yhtenä sateisena lauantaina kävimme ruotsalaisessa ravintolassa Pappa Svenissä, mutta en muista, että olisin muuten syönyt lokakuun aikana ulkona. Kotona on sen sijaan tullut syötyä hyvin, ja olemme erityisesti herkutelleet sienillä viime viikkoina. Olisi kiva käydä itse sienimetsällä, mutta siihen tarvitsisi jonkun asiaan perehtyneen paikallisoppaan, jotta löytäisi parhaat paikat.

Mitähän vielä tapahtui lokakuussa… Jotenkin lokakuu vain hurahti ohitse, kaikkea pientä säätäen ja tulevaa talvea suunnitellen. En ollut ainoa potilas meidän perheessä tässä kuussa, vaan molemmat tytöt ovat olleet flunssassa ja pitäneet satunnaisia saikkupäiviä kotosalla. Oli jotenkin hidas ja tahmea kuukausi kaikista kivoista jutuista huolimatta: en saanut oikein mitään aikaan ja tuntui, että mikään ei onnistu ja hakkaan päätäni seinään. Mutta eipä siinä mittään, välillä on vaan tämmöistä.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.