Käydyt maat, New York, USA

Loma New Yorkissa – Aina hyvä idea!

Olemme takaisin kotona, ennätysmäisen helteisessä Barcelonassa. Loma New Yorkissa oli täydellisen onnistunut, eikä kaupunki pettänyt tälläkään kerralla. Olen nyt kokenut New Yorkin lumisen talven ja helteisen kesän, ja mitä sitä turhia peittelemään: I <3 New York!

Majapaikkamme, viehättävä Airbnb-asuntomme, sijaitsi Brooklynin Bushwickissä, hieman rosoisemmassa, mutta ilmeisen trendikkäässä kaupunginosassa. Vogue-lehti on valinnut Bushwickin maailman seitsemänneksi cooleimmaksi naapurustoksi ja kuulemma täällä on New Yorkin muotiviikkojen aikaan parhaimmat bileet. Bushwick ei vienyt sydäntäni, mutta olihan se mielenkiintoista nähdä sellaista vähän edgympää New Yorkia. Kaduilla pauhasi ghettoblasterit, eniten kuultu kieli tuntui olevan espanja ja olimme ruokakaupan ainoat valkoihoiset. Yksin en olisi halunnut kävellä kaduilla, mutta perheen kanssa kulkiessa olo tuntui turvalliselta. Ja ihmiset olivat tavattoman ystävällisiä: en ole tottunut siihen, että pienimmästäkin tönäisystä pyydetään anteeksi ja että jokaisesta oven avaamisesta kiitellään!

Vaikka Bushwick voikin olla kaikista mukavuudenhaluisimmille matkustajille vähän liikaa, voin lämpimästi suositella tätä Airbnb-kämppää. Se on juuri sellainen kuin ilmoituksen kuvissa, omistaja on tosi kiva ja sieltä on kätevä mennä Manhattanille J-junalla, samoin sinne oli helppo mennä JFK lentokentältä. Ensimmäinen koko perheen Airbnb-kokemuksemme oli oikein onnistunut!

Loma New Yorkissa

 

Omasta asunnosta ja sen keittiöstä johtuen, sekä myös siitä, että reissu tehtiin pitkälti lasten ehdoilla, emme testailleet juurikaan New Yorkin ravintolatarjontaa, joka on edellisen reissun perusteella mahtava. Kävimme herkuttelemassa Brooklynissa Williamsburgin kuuluisilla Smorgasburg-ruokamarkkinoilla, ja tottahan toki suurena markkinaintoilijana kirjoittelen niistä pienen postauksen, kunhan ehdin. Lapset kokeilivat kadunvarsikojujen herkkuja ja kävimme me joka päivä lounaalla jossain ravintolassa, mutta yhtä kertaa lukuunottamatta ei koskaan missään aikuisten oikeesti hyvässä paikassa (se yksi aidosti hyvä kerta oli italialainen Pappardella-ravintola lähellä Museum of Natural Historya. Siellä on gluteeniton menu ja pitsa oli taivaallista!). Kävimme Bubba Gump-ravintolassa, TGI Friday’ssa ja muissa tämän tyyppisissä paikoissa ja jätimme herkuttelut aikuisten makuun seuraavalle reissulle.

Loma New Yorkissa

 

Kiertelimme nähtävyyksiä ihan urakalla. Näimme Flatiron Buildingin, Top of the Rockin (postaus tulossa), Museum of Natural Historyn (postaus tulossa tästäkin), 9/11 muistomerkin, Vapaudenpatsaan Staten Island Ferryltä, Time Squaren (postaus tulossa), Brooklyn Bridgen… Olimme hyvin tehokkaita! Kauppojen kiertelyn jätimme vähemmälle, mutta lapset halusivat M&M-, Disney- ja Hershey’s -kauppoihin, Samppa REI:n urheilu- ja retkeilytavarakauppaan ja minä pariin vaatekauppaan, kirjakauppaan sekä vastaantuleviin pikkuputiikkeihin. Kyllä me saimme meidän puolityhjän matkalaukkumme ihan mukavasti täytettyä paluumatkalle!

Loma New Yorkissa

Koska helle oli kova, viihdyimme hyvin myös puistoissa. Isoksi, tiukkaan rakennetuksi kaupungiksi New Yorkissa on paljon kauniita puistoja. Istuimme ja ihmettelimme oravia ja ohikulkijoita Central Parkissa, Battery Parkissa, High Linella, Riverside Parkissa, Bryant Parkissa ja vaikka missä. Kävelimme molempien jokien, Hudson Riverin ja East Riverin rantaa ja etsimme varjopaikkoja.

Loma New Yorkissa

New York on ehdoton suosikkimatkakohteeni, jonne lähtisin vaikka heti uudestaan. Sikälihän se on hassua, sillä yleensä luontokohteet menevät minun valinnoissani kaupunkilomien edelle, mutta New Yorkissa nyt on vaan sitä jotain, mitä en ole missään muualla kokenut. Rakastan sitä hulinaa, ihmispaljoutta, visuaalisia ärsykkeitä, pieniä putiikkeja, monipuolisuutta ja energiaa, mitä tässä kaupungissa on. Suorastaan pursuan taas uusia ideoita, kiitos tämän inspiroivan ja ihanan kaupungin! Ja mikä parasta, sain siirrettyä tämän rakkauden nyt seuraavalle sukupolvelle, sillä lasten mielestä loma New Yorkissa oli paras loma koskaan!

Loma New Yorkissa

Loma New Yorkissa

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

5 thoughts on “Loma New Yorkissa – Aina hyvä idea!

  1. Ihan samaa mieltä, NYC on aivan ihana kaupunkikohde! Siellä on tullut käytyä vasta kerran, mutta tavoistani poiketen (yleensä en palaa samaan paikkaan, kun on niin paljon uusia paikkoja käytävänä) mitä luultavammin sinne mennään vielä uudestaan!

    1. Heh, minäkin tsekkailin jo lentohintoja New Yorkiin :D. Ihan heti en taida päästä uudestaan, mutta seurailen tarjouksia!

  2. Ihan samaa mieltä, NYC on aivan ihana kaupunkikohde! Siellä on tullut käytyä vasta kerran, mutta tavoistani poiketen (yleensä en palaa samaan paikkaan, kun on niin paljon uusia paikkoja käytävänä) mitä luultavammin sinne mennään vielä uudestaan!

  3. Ihan samaa mieltä, NYC on aivan ihana kaupunkikohde! Siellä on tullut käytyä vasta kerran, mutta tavoistani poiketen (yleensä en palaa samaan paikkaan, kun on niin paljon uusia paikkoja käytävänä) mitä luultavammin sinne mennään vielä uudestaan!

  4. Ihan samaa mieltä, NYC on aivan ihana kaupunkikohde! Siellä on tullut käytyä vasta kerran, mutta tavoistani poiketen (yleensä en palaa samaan paikkaan, kun on niin paljon uusia paikkoja käytävänä) mitä luultavammin sinne mennään vielä uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.