Eurooppa, Käydyt maat

Lomasuunnitelmia: Itä-Euroopan kiertue, 1645 km ja 14 päivää

Vihdoinkin meidän kesälomareissumme on tekemistä vaille valmis!

Meillähän oli isoja lomasuunnitelmia kesäksi, Trans-Siperian junaa, Japania ja muuta, mutta yksi toisensa jälkeen nämä suunnitelmat kaatuivat, syystä jos toisesta. Niinpä vaihtoehdoista jäi elämään helpoin, muttei varmasti yhtään sen tylsempi: Itä-Euroopan roadtrip.

Lomasuunnitelmia

 

Reissu alkaa Varsovasta, jossa majoitumme Pikkusiskon puolalaisten kummien luona. Ihana nähdä vanhoja ystäviä ensimmäistä kertaa heidän omalla reviirillään! Varsovassa keskitymme vain kavereiden kanssa oloon ja nähtävyydet kierrämme, jos ehdimme. Toki kaupungilla käydään mutka, pitäähän Varsovasta muutakin nähdä kuin omakotitalolähiötä. Ja supermarketissa haluan tietysti käydä, kuten aina kun olen reissussa, niissä kun voi parhaiten kurkistaa ihmisten arkiseen elämään.

Varsovasta matka jatkuu kohti Prahaa. Olemme yhden yön kuitenkin pikkukylässä lähellä Wroclawia, jottei matka kävisi liian pitkäksi ja jotta näkisimme muutakin Puolasta kuin kaupunkeja. Sormet ristissä toivon, että majapaikka on yhtä kivalla paikalla kuin mitä netin kautta saa kuvan, haluan nähdä kaunista luontoa.

Prahassa olemme kaksi yötä, ja tsekkiläisiltä kavereilta on tullut jo vinkkejä mitä siellä kannattaa tehdä. Täällä varmaan olemme ihan turisteja ja seuraamme massoja, tosin kaveri lupasi antaa hyviä ravintolavinkkejä.

Prahan jälkeen ajellaan Bratislavaan. Tällekin välille olen saanut mukavia vinkkejä (onni on omistaa kavereita vähän sieltä sun täältä) ja toivottavasti meillä on aikaa pysähdellä pikkukaupungeissa. Bratislavassa olemme vain yhden yön, mutta eiköhän siinä ehdi vähän tutustumaan kaupunkiin, sillä lailla pintariipaisemaan.

Bratislavasta mennään Budapestiin, jossa ollaan pari yötä. Täällä Samppa on käynyt työmatkalla, minulle tämäkin kaupunki on ihan uusi. Täälläkin todennäköisesti kierrämme kuuluisimmat nähtävyydet, myös Tonavan risteily olisi kiva. Täältäkin minulla on kavereita, ja luvassa on siis sisäpiirin vinkkejä ravintoloista ja muusta.

Seuraava pysähdys on Tatra-vuorilla Zakopanessa. Täällä olemme pari yötä ja toivomme hartaasti, että sää on hyvä ja pääsemme retkeilemään vuorille. Alkuperäinen ajatus oli viettää pidempi aika Tatroilla, mutta aika on valitettavasti rajallinen.

Viimeinen etappi on Krakova. Olisin halunnut käydä Auschwitzissä, mutta lapset ovat liian pieniä, joten tämä jää toiseen kertaan. Eiköhän Krakovassakin ole näkemistä ja tekemistä. Ja varmasti myös muita matkaajia…

Monta uutta kohdetta siis tälle kesälle luvassa (eikä tässä kaikki, käydäänhän me myös ainakin Munchenissa viikonlopun vietossa). Jos jollakin on mitään kivoja ideoita ja vinkkejä antaa kyseisiin kohteisiin otan niitä mielelläni ja suurella kiitollisuudella vastaan!

Jee, kesä!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Lomasuunnitelmia: Itä-Euroopan kiertue, 1645 km ja 14 päivää

  1. Varsovassa on loistavat shoppailuapajat. Hyvin kului pitkä viikonloppu. Suklaatehdas kandee tsekata, tai ainakin ne tehtaan kahvilat/myymälät. Saattaa siellä olla muutakin…
    Krakova on upea. Keskitysleiriin mua ei saanut eikä vastakaan saa, mutta suolakaivosta suosittelen. Aivan huikea, henkeäsalpaava kokemus, lapsillekin kiinnostava kokemus ja nähtävyys. Siellä on varmalla joku muukin, mutta kannattaa käydä.
    Praha on kanssa hieno. Mua viehätti nukkekaupat ja ”lastenohjelmamuseo”: originaali nukkumatti ja rosvo Ruudolf ja myyrä ja monet muut tavattavissa.
    Budapestissa on Euroopan vanhin (?) leivoskahvila, listalla oli satoja erilaisia leivoksia, vitriinissäkin ainakin sata erilaista. Lisäksi siellä on aika hieno keskiaika-teemaravintola, ei jääny nälkä. Ja Unkarinkieliset ruokalistathan kirvoittavat varsin makeita nauruja, hauska kieli kertakaikkiaan.

    Ollaan matkustettu paljon Itä-Euroopassa, tykkään kovasti. Kun aika on taas sopiva, mennään varmasti vielä monta kertaa!

  2. Me käytiin Wienin matkalla (oltiin viikonloppu) Bratislavassa ja se oli helppoa. Suosittelen käymään Wienissä jos on aikaa. Hyvää lomaa! Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.