Eurooppa, Käydyt maat, UK

Lontoo korkeuksista (London Eye)

Lauantai-iltana oli tarkoitus lähteä kunnolla juhlimaan ja paljon oli ollut puhetta menemisestä johonkin homobaariin, jossa Lontoossa asuva ystävämme oli viettänyt riemukkaita iltoja aiemmin. Minä ja hollantilaiskaverini päätimme kuitenkin jättää kreisibailaukset väliin, ja muiden lähtiessä laittautumaan iltaa varten me nousimme London Eye:llä korkeuksiin katsomaan auringonlaskua.

London Eye

 

London Eye on vuonna 1999 avattu, 135 metriä korkea maailmanpyörä, luonnollisesti suurin, jossa olen koskaan ollut, sillä se on Euroopan korkein, ja korkeampia löytyy vain Las Vegasista, Kiinan Nanchangista ja Singaporesta. En ole aina ihan sinut korkeiden paikkojen kanssa, vaikka niihin jostain syystä aina olenkin itseäni tunkemassa, mutta tämä oli niin tasaista kyytiä, ettei edes jännittänyt. Tilavassa lasiseinäisessä kopissa noustiin kaupungin ylle ja katseltiin äärettömyyksiin jatkuvaa Lontoota. Ajoituksemme oli melkein täydellinen: näimme kun taivaanranta muuttui punaiseksi, mutta ihan kunnolla emme ehtineet nähdä kaupungin valoja pimeydessä.

London Eye

London Eye

London Eye

London Eye

 

Menimme kierroksen ja lyhyen 4D-elokuvan jälkeen (jossa esiteltiin London Eye:tä 3D-leffan muodossa ja lisäksi sopivissa kohdissa pärskähteli vettä päälle. Viereiset lapset kiljuivat kauhusta ja innosta) vielä kävelemään kaupungille katselemaan kaupunkia yöasussa. Tapasimme muut tytöt (porukan ainoa miespuolinen päätti jo aiemmin skipata baarikierroksen kanssamme) Piccadilly Circuksella ja kävimme heidän mukanaan mutkan sen homobaarin edustalla. Väsy voitti eikä ulkonäkömmekään ehkä ollut paikkaan sopiva, joten jätimme mimmit juhlimaan ja lähdimme nukkumaan. Eipä tytötkään vissiin viihtyneet ja jaksaneet, sillä hekin kömpivät nukkumaan jo yhden jälkeen.

London Eye on melko kallis puolen tunnin kokemus, yli 20 puntaa, mutta oli se kyllä jokaisen punnan arvoinen. Kaupungin koko ja mittasuhteet  hahmottuivat jälleen paremmin ja Lontoo on valtava! London Eyen omilta sivuilta löytyy kaikki tarpeellinen info aukioloajoista ja alennetuista hinnoista.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.