Eurooppa, Käydyt maat, UK

Luokkaretki Llandudnoon

Tänään täällä blogissani on harvinainen vieras, Isosisko 11 vuotta nimittäin lupasi pienen houkuttelun jälkeen tehdä reissuraportin siitä, millainen oli luokkaretki Walesiin! Vieraskirjoittajamme ei yleensä ikinä kirjoita mitään suomeksi, ja tältä siis näyttää ulkosuomalaisen lapsen teksti. En ole ollenkaan koskenut hänen tarinaansa ja myös kuvat ovat hänen itsensä valitsemat ja muokkaamat!

Joka vuosi meidän koulun kuudesluokka menee luokkaretkelle Lontooseen, mutta tänä vuonna rehtori päätti viedä meidät pieneen kylään Walesissa, Llandudnoon. Llandudno sijaitsee Pohjois-Walesissa, ja on koti monelle kuuluisuudelle kuten Lewis Carrollille, Liisa Ihmemaassa kirjan kirjoittaja.

Luokkaretki

Meidän ensimmäinen päivä kului suurin osa lentokentässä, koska lento oli myöhässä 50 min. ja meidän piti muutenkin olla siellä aikaisin koska vuosia aikaisemmin moni ryhmä oli myöhästynyt lennolta koska joku oli nukkunut pommiin. Meidän lentoyhtiö oli EasyJet, ja kaikki oli muuten hyvää. Talon omistaja oli Liverpoolissa odottamassa meitä, ja pian olimme Llandudnossa.

Luokkaretki

Llandudno on rantakylä jonka meri on Atlanttia, joten vesiraja siirtyi aika nopeasti. Iltapäivällä vesi oli korkeimmillaan, kun taas aamupäivällä täytyi kävellä kymmeniä metrejä kunnes pääsi koskettamaan vettä. Meidän oleskelutalo kuului firmaan Trinity Language Centre, sellainen kielioppi firma. Talon omistaja oli espanjalainen, joten ihan outoja ruokia ei tarvinnut syödä. Ensimmäinen ateriamme oli tietenkin Fish n’Chips, kuuluisa englantilainen ruoka.

Luokkaretki

Seuraava päivä kului Conwyssa, kylässä lähellä Llandudnoa. Conwyssa on mm. Englannin pienin talo, ja Conwyn linna. Linnassa on 8 tornia, kussakin hieno näköala. Linnaan pääseminen on tietysti maksullista, ja pieni myymälä myy pieniä matkamuistoja. Puolet luokasta hullaantui väriä vaihtaviin sormuksiin, mutta kahden päivän päästä kaikki ajattteli että se oli turha ostos koska kaikkien sormus oli menettänyt värinsä.

Luokkaretki

Seuraavissa päivissä käytiin Chesterissä ja Great Ormessa. Rannallakin oltiin, mutta Englannin vesi on liian kylmää uimiseen.

Luokkaretki

Luokkaretki

Viimeinen päivä kului Manchesterin Lentokentälle. Ennen oltiin käyneet Museum Of Science and Industry-ssa. Tällä kertaa lennettiin RyanAir-illä, ja lento myöhästyi 1’30 tuntia. Kotiin päästiin k 23:30. Meidän luokkaretki oli odotukset ylittävä, ja opettaja sanoi että seuraava luokkaretki menisi Llandudnoon.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

16 thoughts on “Luokkaretki Llandudnoon

  1. Olipa kiva lukea: näppärästi informaatiota ja hauska sormusjuttu mukana! Katselen täällä Suomessa Walesiin sijoittuvaa TV-sarjaa ”Hinterland” ja tekisi mieli itsekin päästä taas Walesin maisemissa käymään: kiitos siis myös kuvista!

  2. Kiva kun tulit vieraskynäilemään! Olipa mahtavan kuuloinen luokkaretki ja ah, miten kauniita kuvia! Minullakin oli joskus sellainen väriä vaihtava sormus. Se ei menettänyt väriään, mutta jämähti lopulta ikuisiksi ajoiksi siniseksi :).

  3. Ah, ihan uusi paikka minulle, niin Wales kuin tietenkin tuo Llandudno, mutta herätti kyllä matkakuumeen tämä teksti :). Varmasti oli hieno luokkaretki, me ei käyty koskaan luokan kanssa Tukholmaa kauempana.

  4. Tosi pirteä matkakertomus. Niin kivasti kirjoitettu, että tekee mieli käydä itsekin paikan päällä, kun seuraavan kerran tie vie Englantiin. Tällaiset ennestään tuntemattomat kohteet ovat parhautta, mutta vaatii taitoa siirtää kiinnostus myös toisille. Onnistuit siinä. Kiitos tarinasta ja toivottavasti saan lukea kertomuksen seuraavastakin retkestä. Hyvää kesää ja lomaa!

    1. Minä otin ne kännykällä. Oli joskus vähän vaikea ottaa ja sitten oli monessa kavereiden kuvia ja niitä ei saa julkaista.

  5. Olipa kiva kirjoitus, ja hauskan kuuloinen reissu. Me ei kyllä ikinä päästy luokkaretkelle Linnanmäkeä pitemmälle, joten ihan mahtavaa! Llandudno kuulostaa mielenkiintoiselta, mieluusti vaihtaisin Lontoon tuohon silloin tällöin. Toivottavasti näitä vieraskynäilyjä päästään lukemaan useamminkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.