Baleaarit, Espanja

Mallorca lapsen silmin

No niin, nyt on luvassa hieman erilaista reissuraporttia reissustamme Mallorcalle! Pikkusisko kirjoitti elämänsä ensimmäisen pidemmän tekstin suomen kielellä. Tämä kymmenvuotias osaa puhua ja lukea suomea täydellisesti, mutta koskaan aiemmin ei ole tullut aihetta kirjoittaa mitään pieniä muistilappuja  pidempää tekstiä äidinkielellä. Nyt kuitenkin houkuttelin hänet kirjoittamaan tämän postauksen, sillä halusin todella nähdä, miten se suomi sujuu.

Ja ihan hyvin se sujui, olen jopa vähän yllättynyt. Ajattelin, että hänen ja Isosiskonsa kielitaidossa on isompikin ero, sillä Pikkusisko ei ole samanlainen lukutoukka kuin siskonsa, enkä ole ehkä nuoremman kanssa jaksanut niin panostaa suomen kielen oppimiseen, mutta hyvin samanlaista tekstiä he tuottavat. Virheitä on, sellaisiakin, joita Suomessa asuva suomalaislapsi ei varmasti tekisi (niitä on puheessakin), mutta siihen nähden, että tytöt eivät koskaan ole olleet äidinkielen tunneilla ja että he käyttävät (murteellista ja omilla sanoilla höystettyä) suomen kieltä vain kotona, oman perheen kanssa, osaavat he kuitenkin kirjoittaa ihan hyvin. Pienellä harjoittelulla he oppisivat varmasti nopeasti kirjoittamaan suomeksi yhtä hyvin kuin espanjaksi, katalaaniksi ja englanniksi. Vertailun vuoksi tässä linkki Isosiskon vuosi sitten kirjoittamaan postaukseen luokkaretkestään Walesiin.

Tässäpä siis pieni tarina siitä, mikä lapsen mielestä oli kivaa lomallamme. Teksti on täysin hänen tekemänsä ja myös kuvat hän valitsi ja muokkasi itse. Mallorca jäi ilmeisesti mieleen mukavan paikkana!

Meidän matka alkoi lauantai 3 kesäkuuta, kun me (minä ja äiti) herättiin (oikeastaan äiti herätti, minä halusin nukkua lisää), kello kuudelta koska lento lähti suurin piirtein kello 8:45.

Lento matka sujui tosi hyvin ja taidettiin pakata vähän liian paljon puuhaa: kirja, karkkia, keksiä, ”fidget spinner” … koska lento nousi ja 10 minuutin päästä se laskeutui!!

Lennon jälkeen me mentiin meidän hotelliin nimeltään: Belvedere Hotel jossa meidän piti odottaa pari tuntia että meidän huone olisi valmis, mutta onneksi saatin ottaa aamupalaa (vähän liian iso mutta silti  hyvä) koska meillä oli ”all inclusive ”.

Hotellissa oli uima allas jossa minä uin paljon vaikka olikin aika kylmää, myöskin siellä oli baari josta ihan milloin vain pystyi pyytä juoma jos oli ”all inclusive”.

Mallorca

 

Seuraavana päivänä me mentiin Palma de Mallorcaan jossa vietettiin koko päivä. Siellä me mentiin katsomaan katedraalin mutta me ei menty linnaan ja sitten tietysti mentiin hotellille. Kun me oltiin siellä (siis hotlassa) meillä tuli vähän tylsä siis me mentiin rannalle ja siellä nähtiin tosi söpö koira ja se meinasi tulla meidän kanssa ja me mentiin sanomaan omistajille että ne ottais sen.

Mallorca

 

Ja illalla joka yön oli esitys ja ensimmäisessä yössä oli tietokilpailu ja seuraavana oli taika show jossa pyydettiin lapsia mutta harmillisesti minä en päässyt =(.

Mallorca

 

Ja viimeisenä päivänä me lähdettiin kotiin ja satoi siis en päässyt viimeiselle uima pulahdus uima altaassa siis mentiin taxilla lentokentälle ja kotiin palattiin.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

11 thoughts on “Mallorca lapsen silmin

 1. Tosi hienosti kirjoitettu! Terkkuja paljon kirjoittajalle. Mä asun Kanadassa ja opetan englantia alkujaan ranskankielisille aikuisille ja lapsille. Tämä teksti on tosi hyvä ottaen huomioon tyttösi nuoren iän. 🌟

 2. Vautsi!kuulostipa reissunne kivalta!itsekin matkustamme pian Mallorcalle.Olisipa mukava lukea lisaa kirjoituksiasi!Hyvaa kesaa taalta englannista! 🙂

 3. Moi Ansku!

  Valtavan hyvin kirjoitettu teksti tuo Mallorcan matka, ja vain 10-vuotiaalta joka käy koulua vieraalla kielellä (tai ei siis ole hänelle enää vieras kieli). Muutenkin tosi mukava matkablogi Ansku!

  Terveiset Sannalta (muistatko Geneven ajoilta?) ja muilta täältä Pohjois-Karoliinasta (pakko oli muuttaa 2 v sitten vaikka miten yritin vältellä…). Luen lisää blogiasi mielenkiinnolla!

  Ihanaa kesää koko perheelle!!

  1. Sanna!! Totta kai muistan sinut <3! Laita hei kuulumisia vaikka Facebookin kautta, teillekin on tainnut tapahtua vaikka mitä tässä välissä 🙂

 4. Olipas teillä kivan kuuloinen matka! Tekisi itsekin mieli lähteä lomalle hotelliin ja päästä uimaan uima-altaaseen. Tosi kiva ja hienosti kirjoitettu kirjoitus! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.