Lappi, Norja, Suomi

Etelän asukin täydellinen loma – Matka pohjoiseen

Kun asuu paikassa, jossa paistaa melkein aina aurinko ja jossa pääsee pitkille hiekkarannoille löhöilemään halutessaan vaikka joka päivä, ei lomareissuja suunnitellessa ensimmäisenä kriteerinä ole lämpö tai uima-allas. Aurinkoenergiat pysyvät hyvinä ympäri vuoden, eikä auringon lämpö iholla ehdi talven aikana unohtua. Meidän viime aikojen lomamme ovatkin suuntautuneet kylmiin ja jopa sateisiin paikkoihin: esimerkiksi talviloman kohteena oli luminen Islanti ja loppukesälle on lyöty lukkoon roadtrip Skotlannin nummille.

Tätä postausta kirjoittelen Pohjois-Norjan Tromssasta, jonne ajoimme läpi koko Lapin. Minulle ei riittänyt Posion Riisitunturin kauniit tunturimaisemat ja rinnesuot…

Pohjola kutsui

 

… Ei Kilpisjärven mahtava Saana…

Pohjola kutsui

 

… Vaan vasta heti Norjan rajan tuolla puolen kohoavat vuoret ja ilta-auringossa kimaltavat vuonot saivat aikaan fiiliksen, että nyt ollaan riittävän pohjoisessa ja seikkailu on alkamassa! Viikon verran saan tehdä näissä maisemissa päiväretkiä (sään salliessa) ja nauttia siitä, että ei ole liian kuuma eikä ihmisiä ole liikaa. Tämä matka pohjoiseen on täydellinen vastakohta arjen hulinalle ja kotikulmille, ja sehän se taitaa olla se ensimmäinen kriteeri lomaa suunniteltaessa!

Pohjola kutsui

 

Alkulomasta en ehtinyt tietokoneelle ollenkaan, enkä lukenut esimerkiksi sähköpostejani viikkoon. Toiveissa on, että ehdin täällä pitää melko ajantasaista matkapäiväkirjaa blogissa, mutta luvata en voi, sillä läppärillä istuminen on se viimeinen aktiviteetti, jota lomalla haluan harrastaa. Instagramiin (@anskubcn) varmasti latailen kuvia ja ehkä jopa videota eli jos Pohjois-Norjan maisemat kiinnostaa, niin sieltä löytyy!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.