Barcelona, Nähtävyydet, Tapahtumat

Mercè 2014 on täällä, jihuu!!

Barcelonan oman pyhimyksen vuosittaista juhlaa La Mercèä vietetään parhaillaan ja nämä ihmiset kuulkaa osaavat järjestää juhlia! On konsertteja, on teatteria, on valoshowta ja lisäksi monenmoista muuta ohjelmaa: correfoceja eli tulijuoksuja, sardana-tanssia, ilotulituksia, jättiläisiä ja vaikka mitä. Ja vieläpä ilmaiseksi, que bé!

Mercè 2014

 

Me kävimme tänään katsomassa, miltä näyttää Ciutadellan puistossa ja Plaça de Catalunyalla. Karnevaalitunnelmaan pääsimme hattaroilla. Näimme sellaisen vesi-musiikkiesityksen, tiedättekö, jossa vesi suihkuaa musiikin tahtiin,  ja lisäksi todella hauskan Men in Coats teatteripläjäyksen.

Mercè 2014

 

Tuleva keskiviikko on varsinainen juhlapäivä ja se onkin yleinen vapaapäivä. Ohjelmaa on silti päivittäin siihen saakka.

Riemukaarella on viininesittelykojuja, ja juustoja ja leikkeleitä siellä esiteltiin myös. Tekisipä mieli illalla käydä pyörähtämässä, mutta luulen, että ihmismassa on aika valtava…

Tänä vuonna Mercèn kunniavieraana ja -kaupunkina on Tukholma. Vuoroin vieraissa, sillä Barcelona oli esillä Tukholman kulttuurifestivaaleilla elokuussa. Ohjelmassa on monenlaista Ruotsi-juttua, esimerkiksi Peppi Pitkätossua ja erilaisia muusikkoja ja teatterin ammattilaisia. Myös suomalainen Virpi Pahkinen esiintyy Ciutadellassa.

Mercè 2014

 

Plaça de Catalunyalla on perinteisesti eri vapaaehtoisjärjestöjen kojuja, joissa esitellään heidän toimintaansa. Täältäkin löytyy esiintymislava.

Jotenkin nämä vuosittaiset juhlat saavat tajuamaan ajan kulumisen: tämä on jo kuudes Mercè meille. Minne tämä aika oikein hupenee? Kuka voisi kellot seisauttaa…

 

Mercè 2014

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

3 thoughts on “Mercè 2014 on täällä, jihuu!!

  1. Juu ja itseasiassa päätösjuhla tulikulkueineen on juuri keskiviikkona, joten jos aikataulu antaa myöten taidan piipahtaa Tarragonassa. Voi vitsi, lunta jo! Etelässä onneksi ei kai vielä 🙂

    -K-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.