Barcelona, Ravintola

Lounas Leo Messin ravintolassa – Bellavista del Jardín del Norte

Tämän ravintolan omistaa herra Messi ja todistettavasti hän käy täällä joskus, kaverini nimittäin törmäsi (ei onneksi autolla, vaan noin niin kuin kuvainnollisesti) häneen ravintolan parkkihallissa, ja kaverini pikkupojan suuri unelma toteutui, kun hän pääsi Messin kanssa kaverikuvaan! Me emme kuitenkaan tällä lounaalla nähneet Messistä muuta kuin pari hänen vanhaa pelipaitaansa seinällä.

Bellavista del Jardín del Norte on ollut Barcelonan ravintolamaailmassa mukana parisen vuotta, mutta en ole koskaan aiemmin tänne ehtinyt. Joskus olen kurkannut ohimennessä sisään, mutta paikka on ollut aina täynnä, eikä ilman pöytävarausta ole päässyt sisään. Tälläkään kertaa meillä ei ollut varausta, mutta satuimme ilmeisesti paikalle sopivaan aikaan, jonkun peruutettua tulonsa, ja niin vaan pääsimme lounaalle, ihan ex tempore!

Bellavista del Jardín del Norte

 

Ravintola koostuu pikkukaupungin maamerkeistä, ja sisustus on hauska ja uniikki. Täällä voi syödä esimerkiksi keskusaukiolla Plaça Majorilla, parturissa, kukkakaupassa tai vaikka lehtikioskissa, kuten me teimme. Ravintolan takana on myös puutarha, ja siellä oli tällä kertaa innokkaita pikkupoikia isiensä kanssa potkimassa palloa. Yläkerrassa vietettiin jonkun syntymäpäiviä, muuten asiakaskunta oli näin lauantailounaalla sekoitus perheitä, turisteja ja kaveriporukoita. Tarjoilijoilla näytti olevan kiire, mutta he ehtivät silti olla ystävällisiä ja avuliaita.

Ravintola BarcelonaRestaurant Barcelona

 

Idea ravintolalle on hauska – perinteikäs kylä ravintolan sisällä – mutta olin ruokatarjontaan jokseenkin pettynyt. Toki osasin arvata, että hinnoissa on ekstraa, mutta kalliiseen hintaan nähden annokset olivat hyvin vaatimattomia. Olisin luullut, että ruoka on todella hyvää, onhan kokeissa ilmeisesti isoja nimiä, mutta valitsimmeko väärät annokset vai mikä mätti, kun ruoka ei tehnyt oikeastaan minkäänlaista vaikutusta.

Pikkusisko oli annokseensa tyytyväisin: hän otti Messin suosikkiannoksen Milanesa Napolitana a Caballon ilman kananmunaa ja se oli juuri sellainen leivitetty pihvi, josta tuollainen 11-vuotias muutenkin tykkää. Mitään vihreää tai tuoretta annoksessa ei ollut. Miehen kala-annos, Merluza de pincho al pilpil, oli ilmeisesti ihan maukas, vaikkakin vaatimattoman näköinen. Gluteenittomia vaihtoehtoja oli hyvin vähän, kasvisvaihtoehtoja vielä vähemmän, eikä minulla ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa naudan sisäfilettä, Solomillo de vaca vieja. Lihassa maistui kivasti avotuli ja se oli hyvin paistettu, mutta ei tämä kyllä ihan ollut minun suosikkiannokseni. Annokseen piti tulla bataattipyrettä, mutta se jäi jonnekin matkan varrelle. Olipahan sitten lihaa ja neljä ranskanperunaa.

Menu BarcelonaBellavista del Jardín del Norte

 

Vaikka ruoka ei nyt ihan ollutkaan minun makuuni, niin elämyksen takiahan me tänne menimme, ja niin, onpahan nyt käyty. Voisin kuvitella, että Barça-fani viihtyy täällä, televisiossa kun pyöri jalkapallomatsi ja seinillä on Messin kollegoiden paitoja. Myös sisustus ja koko paikka on mukavan omaperäinen. Minä tuskin menen tänne syömään toista kertaa, lasilliselle ja pienelle ”pica picalle” menoa kavereiden kanssa voisin harkita!

Bellavista del Jardín del Norte löytyy Eixamplesta, osoitteesta Enric Granados 86-88. Pöytävaraus on hyvä tehdä etukäteen!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.