Bloggaus, Elämän pienet ilot, Kylpylä, Ravintola, Yleinen

Äitienpäivä, aikuisten hemmottelupäivä ja muita kuulumisia

Toisinaan harmittelen sitä, että päätin vetää tiukan linjanvedon blogini suhteen ja kirjoittaa pääasiassa reissuista ja Barcelonasta, jättäen yksityiselämän, no, yksityiseksi ja mielipiteeni piiloon. Tälläkin hetkellä on kaikenlaista menossa ihan tässä oikeassa elämässä, ja nämä ehkä heijastuvat jotenkin bloggailutahtiin ja -intoonkin.

Mielen päällä on ollut esimerkiksi vaiva, jonka jo pelkäsin vievän minulta rakkaimman harrastukseni eli vuorilla vaeltelun ja ylipäätään vaivattoman liikkumisen, mutta jonka saanen nyt kuntoutuksella parannettua. Olen silkkaa itsepäisyyttäni ollut menemättä lääkäriin ajoissa ja nyt pienenä alkanut jalkavaiva on kroonistunut ja vaatii vähän isompaa hoitoa ja kuntoutusta. Vakavasta jutusta ei ole onneksi kyse, mutta tuskin vielä ensi kesänä pystyn pitkiä vaelluksia tekemään. Pieniä kuitenkin ja pääasia on, että vaiva on hoidettavissa.

Mielen päällä on myös se, että suuri joukko ystäviä ja tuttuja on muuttamassa pois Barcelonasta Ranskaan ja kuka minnekin, ja meidänkin pitää ehkä jossain vaiheessa seurata heitä, halusimme tai emme. Suuri huoli ja suru on myös ystävästämme, jonka taistelua vaikeaa syöpää vastaan seuraamme avuttomina vierestä. Elämä on epäreilua. On elämässämme kuitenkin hyviäkin asioita menossa, tottakai, ja arkemme on tällä hetkellä kovin kiireistä, hyvällä tavalla.

Mutta tämä on matkablogi ja sellaisena pysynee, ja niinpä kerron – pinnallisesti – mitä teimme äitienpäivänä ja Eurooppapäivänä, joka meillä tunnetaan nimellä Aikuisten hemmottelupäivä.

Äitienpäivän aamu oli samanlainen kuin varmaan tuhansilla muillakin suomalaismutseilla: sain aamupalan sänkyyn, lapset olivat askarrelleet kortteja ja pienen paketinkin sain avata. Meidät oli kutsuttu kaverin kattoterassille paellalounaalle, mutta säät eivät ole meitä viime päivinä suosineet ja niinpä paellat piti syödä sisätiloissa. Sama se, hyvää oli kuitenkin, ja minä pääsin päivänsankarina valmiiseen pöytään.

Lounaan jälkeen siirryimme jälkkärille Sirvent Barcelonaan (Ronda de Sant Pau 67). En ollut täällä aiemmin käynyt ja ihan ensi sanani, kun astuin sisälle, olivat ”mä tiedän tämän paikan suunnittelijan!”. Paikka oli ihan selvästi espanjalaisen sisustussuunnittelijan Lázaro Rosa-Violánin kädenjälkeä, ja hänen suunnittelemissaan ravintoloissa olemme käyneet ennenkin, esimerkiksi edellisenä hääpäivänämme. Tykkään tyylistä, kahvi oli hyvää ja herkut näyttivät uppoavan lapsiin kivuttomasti. Hyvä päätös hyvälle lounaalle!

Sirvent

Sirvent

Sirvent

Sirvent

 

Maanantaina puolestaan oli Eurooppapäivä, joka on täällä Espanjassa ihan tavallinen arkipäivä, mutta meidän perheen aikuisten vapaapäivä. Tätä odotetaan aina koko vuosi: lapset viedään aamulla kouluun ja saamme tehdä koko päivän aikuisten juttuja. Harvinaista herkkua!

Päivän aloitimme Barcelonan ihanimmassa kylpylässä, Aire de Barcelonassa (Passeig Picasso 22).  Olemme täällä käyneet moneen kertaan aiemminkin, ja aina se tuntuu yhtä luksukselta höyrysaunoineen ja monine altaineen. Kuvia kylpylässä ei luonnollisesti saa ottaa, mutta kylpylän nettisivuilta niitä löytyy ja Barcelona Blonde -blogin Jessica teki siitä pienen videon. Kylpylään pitää varata aika etukäteen ja aikaa lillumiseen on puolisentoista tuntia. Hoitoja ja hierontojakin on tarjolla, mutta tällä kertaa riitti ihan vaan rentoutuminen altaissa.

Aire de Barcelona

 

Lounaspaikaksi valikoitui kylpylän lähellä sijaitseva La Vietnamita (Carrer Comerç 17). Halusimme sateiseen päivään jotain helppoa ja aurinkoista ruokaa ja sitä vietnamilainen ruoka on.  Täälläkin olemme käyneet monesti ennenkin ja pari vuotta sitten paikasta lyhyesti kirjoitinkin. Varmasti joku vietnamilainen tai Vietnamissa paljon aikaa viettänyt moittisi paikkaa autenttisuuden puutteesta, mutta meille tämä oli juuri hyvä tähän hetkeen. Ruoka oli raikasta ja maukasta ja se kantaa jo pitkälle.

La Vietnamita

La Vietnamita

La Vietnamita
Aikuisten hemmottelupäivä jäi vähän kesken, kun Sampan piti kiirehtiä lentokentälle ja työmatkalle ja minun piti hakea lapset koulusta. Oli mukavat pari päivää, sateesta huolimatta!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

 

2 thoughts on “Äitienpäivä, aikuisten hemmottelupäivä ja muita kuulumisia

  1. Ah, ihania kuvia! Just puhuin miehelle, että ensi kerran haluaisin Kataloniaan lomalle, eihän täältä sinne nyt niin kauaa matkusta. Aikuisten hemmottelupäivät ovat niin tärkeitä! Me odotetaan omaamme, vanhemmat ovat luvanneet hoitaa lapsia kesällä Suomessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.