Barcelona, Elämän pienet ilot, Nähtävyydet, Ravintola

Illallinen näköalalla – Mirador de Sant Just

Olisiko jälleen aika sellaiselle paikallisen matkavinkille, jota ei opaskirjoista löydy? Eli miltä kuulostaa näköalatorni, josta näkee 360 astetta yli Barcelonan ja Baix Llobregatin ja joka maksaa vain vitosen, eikä välttämättä edes sitä!

Aikoinaan Sant Just Desvernissä sijaitseva Mirador de Sant Just oli sementtitehtaan 105 metrinen savupiippu ja vuosisadan alussa koko Euroopan korkeimmalle nouseva rakennus. Nyt tornin juurella toimii ravintola ja disco, ja ylös tornin huipulle pääsee hissillä. Ylhäältä on huimat näköalat, mutta te korkeanpaikankammoiset: älkää turhaan menkö kiusaamaan itseänne! Tornin ympäri kulkee melko leveä tasanne, jota suojaa metalliverkko, mutta täytyy tunnustaa, että minuakin, joka en yleensä korkeita paikkoja pelkää, hieman jänskätti täällä tuulisena iltana! Torniin pääsee tosiaan vitosella, mutta ravintolan asiakkaille hissi on ilmainen. Ja asiakkaitahan me olimme!

Mirador de Sant Just

Mirador de Sant Just

 

Alhaalla sijaitseva samanniminen ravintola, Mirador de Sant Just, on pyöreä ja sieltä näkee isoista ikkunoista joka suuntaan. Sisustus on ehkä jämähtänyt jonnekin 90-luvulle, mutta näköalat korvannevat hieman vanhahtavan miljöön. Ravintola käyttää lähiseudun tuotteita ja menuun on merkitty annokset, joissa on käytetty alueen eli Baix Llobregatin kasviksia. Myös gluteenittomat annokset on merkitty hyvin ja lisäksi sain lämpimiä gluteenittomia sämpylöitä, kun kerroin olevani keliaakikko.

Mirador de Sant Just

 

Ja ruoka oli oikein hyvää. Lista oli ainakin meidän käyntimme aikaan kovin mereneläväpainotteinen, mutta sain itselleni kasvisannoksen ja Samppa oikein hyvää ankkaa. Ruoka oli kautta linjan hyvää, ja vaikka olin etukäteen lukenut arvosteluista, että palvelu olisi hidasta, niin se ei ainakaan meidän kohdallamme pitänyt paikkaansa. Välillä palvelu oli jopa niin nopeaa, että Sampalta jäi viimeinen hörppy olutlasista ottamatta, kun se jo vietiin pois!

Mirador de Sant Just

Mirador de Sant Just

Mirador de Sant Just

Mirador de Sant Just


Kävimme illallisen jälkeen vielä toistamiseen katolla. Vain me kaksi, lämmin kesäilta, jalkojen juuressa koko kaupunki. Aika hienoa!

Mirador de Sant Just

Mirador de Sant Just löytyy osoitteesta Av. de la Indústria, 12, 08960 Sant Just Desvern. Sinne pääsee mm. busseilla 63, 157 ja N12 sekä ratikalla Trambaix, pysäkki Walden. Tornin vieressä sijaitsee erikoisen näköinen, punainen Walden 7 -asuinkompleksi.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.