Hotelli, Katalonia, Retkeily

Mökkiviikonloppu kavereiden kanssa

Ollaan jo keskiviikossa ja minä olen vieläkin niin tiukasti viime viikonlopun tunnelmissa, että en oikein osaa istahtaa tähän läppärin ääreen. Mikä lie raitisilmamyrkytys tai mökkiytyminen on iskenyt, kun ei netissä surffailu kiinnosta! Koska kuitenkin lupasin kavereille jakaa kuvia blogin kautta, niin tässäpä tulee ensimmäinen postaus jokavuotisesta mökkiviikonlopustamme vuosimallia 2016!

Mökkiviikonloppu

 

Ohjelmassa oli siis perinteinen mökkiviikonloppu, jota olemme viettäneet näin keväisin samalla köörillä jo vuodesta 2012. Viides kerta jo, huh! Meitä on ollut vuosien mittaan mökkiytymässä vaihteleva määrä perheitä. Tällä kertaa meitä oli koko viikonlopun ajan neljä perhettä ja lisäksi kaksi kävi olemassa lyhyemmän aikaa. Melko sekalainen sakki kyseessä, meitä on nimittäin yksi suomalainen perhe, yksi italialainen, yksi katalaaniperhe ja yksi kanadalais-eteläafrikkalainen perhe. Lisäksi paikan päällä kävi toinen katalaaniperhe ja myös italialais-katalaaniperhe. Melekosta kielten ja tapojen sekamelskaa!

Lapsia oli yhteensä 10, ja he saivat juosta koko pitkän viikonlopun villeinä ja vapaina pitkin vuorenrinteitä. Harvoin näkee niin likaisia, haisevia ja takkuisia lapsia kuin mitä maanantai-iltapäivällä kotiinlähdön koittaessa pakattiin autoihin! Mökin ympärillä laiduntaa kymmenittäin lehmiä ja aika moneen liukumiinaan kakarat taisivat liukastua… Lapset puhaltelivat saippuakuplia, vuoleskelivat linkkuveitsillä, rakensivat majoja, vakoilivat toisiaan ja pelasivat erilaisia pelejä. Kaikkea semmoista kivaa, ilman nettiä ja ohjattua toimintaa.

Mökkiviikonloppu

Mökkiviikonloppu

Mökkiviikonloppu

 

Mökkimme, Masia d’Els Plans, sijaitsee 1300 metrin korkeudessa Garrotxassa, tulivuorista kuuluisassa vehreässä Katalonian kolkassa, lähellä Val d’en Basia. Mökkiä ei ehkä Suomessa kutsuttaisi mökiksi, vaan isoksi maalaistaloksi. Hyvin entisöidyssä talossa on neljä makuuhuonetta, jokaisessa oma kylpyhuone, ja lisäksi mukavasti oleskelutiloja ja myös erillinen pelisali pingispöytineen ja musiikkivehkeineen. Uima-allaskin on, mutta sitä emme ole ikinä päässeet käyttämään, sillä kesä saapuu tänne hieman Barcelonaa myöhemmin ja me olemme halunneet pitää retken nimenomaan kevätretkenä. Ja ennen kaikkea ympärillä on valtavasti tilaa ulkoilla, katsella huikaisevia maisemia ja olla vaan, ihan rauhassa.

Mökkiviikonloppu

 

Mökkiviikonlopun traditioihin kuuluu jättimäinen paella. Tällä kertaa sitä oli syömässä 22 ihmistä ja siitä jäi vielä iso kasa iltapalaksikin. Niin hyvää!

Mökkiviikonloppu

Mökkiviikonloppu

 

Alue on yksi suosikeistani Katalonian alueista ja mökkiviikonloppu yksi vuoden kohokohdista. Traditioihin kuuluu päiväretki jonnekin lähelle ja tällä kertaa teimme sen isolle vesiputoukselle. Postausta siitä sekä myös ympäröivistä maisemista on tulossa ihan pian!

Mökkiviikonloppu

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Mökkiviikonloppu kavereiden kanssa

  1. Kaunista on ja herkullisen näköinen paella! Todella kiva traditio ja lapsillekin hyviä muistoja, ihanaa kun voi vapaasti leikkiä ja juoksennella! Olen ollut tuolla kerran päiväretkellä, täytyy pitää paikka mielessä pidempää oleskelua silmällä pitäen.

    1. Tuo Garrotxa on kyllä tosi kaunista seutua, älyttömän rehevää ja vihreää! Kuulemma ensi kesänä käydään siellä usein, nyt kun meillä on sitten auto, jolla pääsee ihan mitä tahansa kärrypolkuja 🙂

    1. Kiitos :)! Meidän lapsille tämä on tosi tärkeä ja odotettu tapahtuma, ja se korvaa ehkä semmoiset mummola- tai mökkiviikonloput, joita heillä ehkä olisi Suomessa. Iso kontrasti Barcelonan ja tämän Garrotxan mökin välillä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.