Espanja, Katalonia

UNESCO:n maailmanperintökohde – Monestir de Poblet

Meillä täällä Kataloniassa on viisi UNESCO:n maailmanperintökohdetta, joista yksi oli minulta, maailmanperintökohteiden bongailijalta, kaikkien näiden täällä asuttujen vuosien jälkeen edelleen vierailematta. Niinpä viime viikonloppuna autonnokka käännettiin kohti kohti länttä ja päiväretken kohteeksi valittiin Monestir de Poblet, sisterssiläinen luostari, joka perustettiin vuonna 1151 ja joka on vuodesta 1991 ollut huolella entisöity UNESCO:n maailmanperintökohde. Olipa vain taas hieno paikka täynnä kauniita yksityiskohtia ja ihmeteltävää!

PobletPobletPobletPobletPoblet

 

Pobletin luostari on osa ”La Ruta del Cisteriä”, 105 km pitkää helppoa kävelyreittiä (108 km pyöräillen), jonka varrella on kaksi muutakin saman katolilaisen sääntökunnan, sisterssiläisyyden luostaria, Reial Monestir de Santes Creus Aiguamúrciassa ja Monestir de Santa Maria de Vallbona Vallbona de les Mongesissa. En ole niissä käynyt, se olisi tälle pakanalle jo vähän liikaa, mutta osat kävelyreitistä kiinnostaisi kovasti. Mikäli Barcelonan loman aikana ei jaksa lähteä ajelemaan kaupungin ulkopuolelle, mutta haluaa silti vierailla vanhassa luostarissa, Pedralbesin kaunis luostari on avoinna yleisölle ja muutaman kuvan siitä julkaisin viime keväänä, kun siellä kävin. Jotain samaa näiden rakennusten arkkitehtuurissa on!

PobletPobletPoblet

 

Pobletin luostarissa on pieni kahvila, josta saa kevyttä lounasta, majatalo, myymälä, jossa on myynnissä luostarin tuotteita ja muutakin sekä erillinen viinikauppa. Lähiseuduilla on myös ravintoloita. Päiväretkeen kannattaa yhdistää esimerkiksi tutustuminen Montblancin keskiaikaiseen pikkukaupunkiin, josta kirjoitin taannoin, ja seudulla on myös maastoautoreittejä hienoissa maisemissa eli kyllä tällä alueella kivasti saa koko päivän kulumaan.

Sisäänpääsy luostariin maksaa 8,50 euroa, oppaan kanssa 10 euroa. Olisin mielelläni mennyt opastetulle kierrokselle, mutta alkamassa oli katalaaninkielinen kierros ja se tuntui liian raskaalta. Kierroksia järjestetään espanjaksi ja ilmeisesti myös englanniksi. Aukioloajat ja muut info löytyvät tietysti Monestir de Pobletin omilta verkkosivuilta.

PobletPoblet

 

Muut Katalonian UNESCO:n maailmanperintökohteet ovat (linkit vievät niistä kirjoittamiini postauksiin):

Ranskan puoleisesta Kataloniasta löytyy Villefranche de Conflent’n kylä ja sen maailmanperintökohteeksi valittu Vaubanin suunnittelema linnoitus.

Andorrasta maailmanperintökohteeksi on valittu Madriu-Perafita-Clarolin laakso.

PobletPobletPoblet

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.