Barcelona

Vuoden aloitus aurinkoisessa säässä – Montjuic

Aivan mahtavaa vuoden 2017 alkua kaikille! Me juhlimme vuoden vaihtumista hyvin rauhallisesti kotona, hengähtäen hieman Aragoniaan suuntautuneelta hiihtoreissulta ja keräten voimia tulevaan Tukholman matkaan. Pelasimme joululahjaksi saatua Castles of Mad King Ludwig -lautapeliä (hauska!), söimme hyvin ja sivusilmällä katselin läppärin kautta näkyvää juhlakonserttia Helsingistä. Nukkumaan menimme heti puolen yön ja 12 rypäleen syömisen jälkeen ja niinpä tänä aamuna olikin olo reipas koko porukalla ja ulos teki mieli. Suunnaksi siis Montjuic!

Montjuic

 

Barcelonan kävijät tietävät varmasti Montjuicin, tuon kaupungin keskellä meren rannassa kohoavan pienen nyppylän, josta löytyy vaikka mitä. Siellä on paitsi useita hyvinhoidettuja puutarhoja, myös kasvitieteellinen puutarha, rinteitä pitkin kiemurtelevia polkuja ja monenlaisia suihkulähteitä. Kukkulan laella on iso 1600-luvulla aloitettu linnoitus Castell de Montjuic, ja Montjuicilta löytyy myös Olympiamuseo, Joan Mirón museo, Katalonian kansallistaidemuseo MNAC sekä etnologinen museo. Ja ei ne näkemiset siihen lopu, Montjuicilla on myös CaixaFòrum, jossa on vaihtuvia, tasokkaita taidenäyttelyitä, espanjalainen kylä Poble Espanyol, josta taannoin kirjoitin, arkkitehtuurin helmi Mies Van Der Rohe -paviljonki, Olympiastadion, jossa on nykyään Open Camp -urheiluhuvipuisto, josta myös olen kirjoittanut, sekä tietysti MNAC:in edessä pärskyvä taikasuihkulähde, Font Màgica, ja mitähän vielä… Huh, hengästyttää!

Montjuic

 

Montjuicilla saa siis hyvin helposti kulumaan kokonaisen päivän. Maisemat ovat huikeat sekä merelle että kaupunkiin ja kesäisin täällä on hiukan viileämpää kuin alhaalla kaupungissa. Lenkkeilyyn ja pyöräilyyn puisto sopii erinomaisesti, sillä tiet ja polut ovat hyvät ja leveät. Puistossa on muutamia kioskeja, joista saa pientä välipalaa, mutta etenkin kesähelteillä kannattaa ottaa juotavaa ja pikkusuolaista mukaan. Piknik on myös aika kiva vaihtoehto!

Montjuic

Montjuic

 

Montjuicille pääsee esimerkiksi Plaça d’Espanyan puolelta, jolloin pääsee hyödyntämään kukkulan päälle nousevia liukuportaita ja samalla voi pitää tauon MNAC:in edessä portailla, katsella maisemia ja hyvin todennäköisesti kuunnella portailla soittavaa kitaristia. Montjuicille pääsee myös menemällä Paral.lelin metroasemalle, josta pääsee ylös kukkulalle funicular-kaapelijunalla. Funicularin yläasemalta voi jatkaa matkaa vielä köysiradalla. Barcelonetasta tänne pääsee myös vanhalla punaisella köysiradalla, Aeri del Portilla. Myös mm. turkoosinvärisen turistibussin punainen linja kulkee Montjuicin kautta.

Montjuic

 

Meidän vuotemme alkoi siis aurinkoisissa, hyväntuulisissa merkeissä, kuten kuvistakin varmasti näkyy. Odotamme tulevaa vuotta hyvillä mielin: paljon mukavia asioita on tulossa, sekä isoja että pieniä, sekä arkeen että loma-aikoihin. Talven suunnitelmista kerroinkin jo aiemmin ja kesällekin on jo tehty alustavia suunnitelmia. Eiköhän ainakin Suomi kutsu kesäkuukausina! Minulla on myös pieni positiivinen stressin aihe siitä, että täytän tänä vuonna pyöreitä ja kai sitä pitäisi jotenkin juhlistaa! Vaihtoehtoja on niin paljon, argh…

Mutta näiden tänään otettujen kuvien myötä haluan toivottaa teille kaikille valoisaa, iloista vuotta 2017! Olkoon se täynnä uusia kokemuksia ja elämyksiä!

Montjuic

Montjuic

Montjuic

Montjuic

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Vuoden aloitus aurinkoisessa säässä – Montjuic

    1. Kiitos samoin! Tiedätkö, juuri tänään mietin sinua ja Israelia, tutkin nimittäin karttapalloa ja mietin, että missä olisi kiinnostavaa käydä jossain vaiheessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.