Barcelona, Nähtävyydet

Vivaldin neljä vuodenaikaa

Vaihteeksi muutakin kuin ruumiinkulttuuria. Eilisillan vietimme hienossa rakennuksessa kuunnellen hienoa musiikkia. Palau de la Música Catalana on upea konserttitalo, nähtävyys jo sinänsä. Kannattaa ehdottomasti mennä ajoissa paikalle, jotta ehtii ennen konsertin alkua tutkia yksityiskohtia ja runsasta koristelua, sekä ottaa vaikka kahvit tai tapakset alakerran kahvilassa.

Neljä vuodenaikaa

 

Kuuntelimme Vivaldin Neljä vuodenaikaa, Orquestra Simfònica de Vallèsin esittämänä. Palaun laajasta valikoimasta päätimme mennä kuuntelemaan Vuodenajat, koska tämä viulukonserttojen sarja on aika helppo myös lapsille, joille tämä oli ensimmäinen kerta olla klassisen musiikin konsertissa. Ensimmäisellä puoliajalla oli ohjelmassa mm. Bachin Air, ja Vuodenajat tulivat sitten toisella puoliajalla.

Konsertin aikana ei saanut kuvata, mutta väliajalla lavalla näytti tältä. Meillä oli yhdet edullisimmista lipuista, joten näkyvyys ei ollut kaksinen, mutta kuulimme kuitenki hyvin.

Neljä vuodenaikaa

 

Ihastuttavia koristuksia on joka paikassa, ja olisi mukava päästä joskus opastetulle kierrokselle ja kuulla tarkemmin yksityiskohdista.

Neljä vuodenaikaa

Neljä vuodenaikaa

 

Ja miten jaksoivat lapset istua kaksi tuntia kuunnellen klassista musiikkia? Oikein hyvin. Kuuntelemme paljon klassista(kin) musiikkia kotona, ja Isosisko supatti monta kertaa, että ”hei, mä tunnen tän biisin”. Pikkusisko jaksoi kuunnella myös hyvin, kunnes nukahti syksyn alkusäveliin ja nukkui talviunta loppuaplodeihin saakka. Nallekarkkipussi ja vesipullo auttoivat myös jaksamaan. Kyllä lastenkin kanssa voi siis harrastaa korkeakulttuuria!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.