New York, USA

New York talvella – Nostalgiaa Matkachatin innoittamana

Voin rehellisesti, käsi sydämellä sanoa, että minulla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista matkakuumetta. Voi kyllä, minulle on hyvin tuttu se tunne, että kunpa pääsisin reissunpäälle, ihan minne vaan, jonnekin pois, mutta sitä ei nyt ole. Olen aivan tyytyväinen näihin meidän pikkuretkiimme, joita lähiseuduilla teemme ja tietoon siitä, että kyllä taas joskus, ehkä piankin, pääsen jonnekin kauemmas.

Minulla on kuitenkin yksi ikuinen matkakuumeen kohde: jäytävä, piinaava kaipuu takaisin New Yorkiin. Meille on kotona tullut ihan vitsi siitä. Jos Samppa kysyy, että onko ok, jos hän lähtee viikonloppuna poikien kanssa pyöräilemään, on vastaus varmasti, että sopii, kunhan minä pääsen sitten viikoksi NYC:iin. Samoin jos lapset ovat vailla retkeä kiipeilypuistoon, suostun lähtöön sillä ehdolla, että sitten New Yorkissa minä pääsen ilman kenenkään kitinöitä Met:iin. Ja jos Samppa kysyy, että mitä haluaisin synttärilahjaksi, lastenhuoneista kuuluu välittömästi, että ”joo joo, tiedetään jo, ei tarvitse sanoa, lentoliput Nueva Yorkiin”.

New York talvella

 

Meidän taannoinen viikkomme New Yorkissa vuonna 2013 oli täydellinen. Olimme matkalla ensimmäistä kertaa vuosiin ihan pariskuntana, lapset jäivät Barcelonaan. Vaikka ikävä ja huoli oli suuri, nautin joka hetkestä!

Lentokoneemme oli yksi ensimmäisistä, joka sai luvan laskeutua lumimyrsky Nemon sekoittamaan kaupunkiin helmikuussa 2013. Koko kaupunki oli puhtaanvalkoisen lumen peitossa, joka tosin suli märäksi loskaksi jo seuraavana päivänä. Ilma oli kylmä ja raikas, mutta silti me kävelimme niin paljon, että Sampan piti ostaa uudet kengät, koska vanhoista kuluivat pohjat puhki. Lähdimme aamuvarhain hotellistamme (Washington Square Hotel, oli oikein kiva ja loistavalla sijainnilla ainakin meille. Voisin mennä toistekin!) ja teimme ihan mitä huvitti.

New York talvellaNew York talvellaNew York talvella

Olen kaikille nillittänyt ikävääni Isoon Omenaan, ja moni on kysynyt, että mikä kumma se tekee tästä kaupungista sellaisen, että sinne pitää päästä takaisin. En oikeasti osaa sanoa yhtä ainoaa asiaa. Olin kovin onnellinen hypistellessäni Greenwich Villagessa jossain satunnaisessa (ja satumaisessa) kirjakaupassa kirjoja, samoin istuessani jossakin dinerissä gluteenittomien herkkujeni äärellä.  Tuntui kuin tuntisin kaupungin (vaikka oikeasti en tunne, ylenmääräinen telkkarin katsominen huijaa). Ja se tunne, kun nousimme Penn Stationilta ensimmäistä kertaa ulos ja ohi ajoi NYPD poliisiauto ja tunsin olevani keskellä elokuvan lavasteita, vau!

New York talvellaNew York talvellaNew York talvella

 

Ei ole epäilystäkään, että löydänkö vielä itseni New Yorkista. Ensi kerralla haluan nähdä vielä niin paljon lisää, syödä hyvin, käydä teatterissa (ja pysyä hereillä esityksen ajan. Viime kerralla nukahdin kesken Scarlett Johanssonin esityksen Broadwaylla, kiitos jetlagin) ja löytää sen saman mielenrauhan, jonka viime reissulla onnistuin löytämään.

New York talvellaNew York talvellaNew York talvella

 

Innoitus tähän postaukseen lähti tämäniltaisesta Twitterin #matkachatista, jonka aiheena on juurikin New York. Eihän sitä voi jättää väliin, muistakaa siis illalla Suomen aikaa kello 20.00! Matkachatin ansiosta olen pikkuhiljaa aktivoitunut Twitterissä, minut löytää sieltä nimellä @anskubcn.

New York talvella

 

Osa näistä kuvista on näkynyt jo aiemmissa blogeissani. Mikä harmi, että olin reissumme aikaan töiden vuoksi aivan loppu ja burn outin partaalla, enkä jaksanut juuri kirjoitella blogiin. Tämä matkamme olikin vähän sellainen päänselvitysreissu ja irtiotto arjen huolista, ja hyvin onnistunut sellainen! Matkapäiväkirjaa ei siis reissusta ole, enkä yhtään muista, missä me söimme kaikkia herkkuruokia ja mitä teimme minäkin päivänä. Tunnelman muistan kuitenkin hyvin: olin hyvin, hyvin onnellinen.

New York talvellaNew York talvella

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

 

77 thoughts on “New York talvella – Nostalgiaa Matkachatin innoittamana

 1. Voi että, New York on myös oma henkilökohtainen suosikki ever! Kolme kertaa käynyt, mutta riittääkö se?!? Ei todellakaan, sinne pitäisi päästä uudestaan. Mahdollisimman pian 😀 Ihanan fiilistelevä postaus, tuli ihan ikävä kaupunkiin.

  1. Ei kolme kertaa riitä mihinkään :D. Minä olen hirveän huono kirjoittamaan sellaisia maalailevia, tunnelmallisia fiilistelypostauksia, eikä tämä postaus kuvaa ollenkaan tarpeeksi minun suuria tunteitani tätä kaupunkia kohtaan. Love it!

 2. Voi että, New York on myös oma henkilökohtainen suosikki ever! Kolme kertaa käynyt, mutta riittääkö se?!? Ei todellakaan, sinne pitäisi päästä uudestaan. Mahdollisimman pian 😀 Ihanan fiilistelevä postaus, tuli ihan ikävä kaupunkiin.

 3. Voi että, New York on myös oma henkilökohtainen suosikki ever! Kolme kertaa käynyt, mutta riittääkö se?!? Ei todellakaan, sinne pitäisi päästä uudestaan. Mahdollisimman pian 😀 Ihanan fiilistelevä postaus, tuli ihan ikävä kaupunkiin.

 4. Käsittämätön on tuo kaupunki. Mitä useammin siellä käy, sitä enemmän sitä rakastaa. Vaikka Manhattan on tunnettu tornitaloistaan, niin itselle kotoisamman fiiliksen tuo matalakattoiset alueet kuten Greenwich Village. Mitä lähempänä 1.st streetiä ollaan, niin sitä innostuneempi olen. Huikea kaupunki, missä kannattaa tutustua pala palalta kaupunkiin – myös Manhattanin ulkopuolisiin alueisiin.

  1. Mä RAKASTUIN Greenwich Villageen! Käytiin toki katsomassa pilvenpiirtäjiä ja Times Squarea, mutta Village oli aivan ihana. Koska halusimme tutkia kaupunkia pääasiassa jalkaisin, ehdimme käydä vain Dumbossa ja Harlemissa sunnuntaiaamun gospel-kirkossa. Ensi kerralla pitää nähdä enemmän (mutta haluan myös Villageen :))!

 5. On kyllä kiva lukea kaupungista, jossa en ole vielä päässyt käymään. Pitää tallentaa kaikki vinkit ja ottaa esiin, kun Nykiin matkaan. Voisi itsellekin käydä niin, että kaupunki vaikuttaa tutulta, niin paljon sitä on eri ohjelmissa ja elokuvissa nähnyt. Upeita kuvia!

  1. Se tuttuuden tunne oli ihan käsittämätön! Mulla oli hyvin monesti sellainen tunne, että tiedän tarkalleen, mitä jonkun kulman takana on (ja yleensä olin ihan väärässä :D). Ja reissun jälkeen on ollut tosi kiva katsoa tuonne sijoittuvia leffoja ja sarjoja, kun taustalla on tuttuja paikkoja!

 6. On kyllä kiva lukea kaupungista, jossa en ole vielä päässyt käymään. Pitää tallentaa kaikki vinkit ja ottaa esiin, kun Nykiin matkaan. Voisi itsellekin käydä niin, että kaupunki vaikuttaa tutulta, niin paljon sitä on eri ohjelmissa ja elokuvissa nähnyt. Upeita kuvia!

  1. Se tuttuuden tunne oli ihan käsittämätön! Mulla oli hyvin monesti sellainen tunne, että tiedän tarkalleen, mitä jonkun kulman takana on (ja yleensä olin ihan väärässä :D). Ja reissun jälkeen on ollut tosi kiva katsoa tuonne sijoittuvia leffoja ja sarjoja, kun taustalla on tuttuja paikkoja!

 7. New York ei jostain syystä ole iskenyt itseeni lainkaan. Pitänee sille antaa joskus uusi mahdollisuus, kun takinkäännöt saattavat tulla kyseeseen kun useamman kerran käy jossain kohteessa. Paljonhan riippuu siitä millaiset on odotukset, mikä on matkaseura, mitä on juuri ennen kokenut jne. Kaikki muuthan tuota hehkuttaa.

  Ehkäpä jossain vaiheessa juuri tuollainen parisuhdematka kaksin, Miika kun tuolla ei vielä ole edes käynyt.

  – Gia

  1. Mä luulen, että suurin syy mun täydelliseen rakastumiseen tähän kaupunkiin johtui juurikin ajankohdasta. Oltiin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen miehen kanssa kahdestaan reissussa, mulla oli hirveä työstressi, jonka sain jättää viikoksi taakseni ja monet muut seikat tekivät reissusta niin täydellisen, että itku pääsi 🙂

 8. New York ei jostain syystä ole iskenyt itseeni lainkaan. Pitänee sille antaa joskus uusi mahdollisuus, kun takinkäännöt saattavat tulla kyseeseen kun useamman kerran käy jossain kohteessa. Paljonhan riippuu siitä millaiset on odotukset, mikä on matkaseura, mitä on juuri ennen kokenut jne. Kaikki muuthan tuota hehkuttaa.

  Ehkäpä jossain vaiheessa juuri tuollainen parisuhdematka kaksin, Miika kun tuolla ei vielä ole edes käynyt.

  – Gia

 9. Minulla on sama tunne: en osaa selittää, mikä kaupungissa on se, mikä siinä vetää puoleensa, mutta vaikka kolmesti olen ollut, edelleen olisin menossa, koska tahansa! Olen nähnyt sen kesällä ja juuri tuollaisena talvisena loska-aikana, jota kuvailit, mutta NY:n kokeminen ei ole säästä kiinni.

  1. Ja jos sää on huono, niin onhan kaupunki täynnä museoita, näyttelyitä, teatteria, kauppoja, kahviloita, ravintoloita… Ei lopu tekeminen sateellakaan 🙂

 10. En tykkää Isosta Omenasta. Kerran menasin mennä, mutten siten mennytkään. Ja en mene : D

  Ei vaan…. Ei ole ykkönen kohteena. Ei jotenkin nappaa. Silti, jos edulliset lennot saisi, niin miksei. Tykkään pilvenpiirtäjistä, joten niitä ainakin tuolta löytyisi!

  1. No niitä pilvenpiirtäjiä löytyy! Upeita olivat, mutta minun sydämeni sykkii enemmän vaikkapa Villagelle. Liian paljon on vielä näkemättä, että ihan suosikkipaikkani osaisin sanoa, mutta tykkäsin tosi paljon Villagen seudusta <3

 11. En tykkää Isosta Omenasta. Kerran menasin mennä, mutten siten mennytkään. Ja en mene : D

  Ei vaan…. Ei ole ykkönen kohteena. Ei jotenkin nappaa. Silti, jos edulliset lennot saisi, niin miksei. Tykkään pilvenpiirtäjistä, joten niitä ainakin tuolta löytyisi!

 12. Miten tuttu tunne, kun jokin kaupunki vie sydämen mennessään!
  Ja miten helppo siipan onkaan ilahduttaa merkkipäivänä tai jouluna eikä tarvitse tuntikausia miettiä mistähän se vaimo tykkäisi – vain matka riittää… 😉

  1. No niinpä, mun mies pääsee helpolla! Tosin kalliiksi tulee vaimon lahjominen… ;). Toivottavasti se lukee tämän postauksen 😀

 13. Ja jos sää on huono, niin onhan kaupunki täynnä museoita, näyttelyitä, teatteria, kauppoja, kahviloita, ravintoloita… Ei lopu tekeminen sateellakaan 🙂

 14. Ihania talvisia kuvia New Yorkista. New York on ehdottomasti minun lempikaupunki, vaikka tavallisesti tykkäänkin pienistä idyllisistä kaupungeista. Ja minulle New Yorkilla on aivan erityinen paikka sydämessä, koska olen mennyt siellä naimisiin. Elämäni paras joulu ikinä! Välillä on pakko palata fiilistelemään, ja tietysti aina hääpäivän tienoilla joululomalla. Silloin New York onkin eriyisen romanttinen jouluvaloineen.

  1. Kyllä nyt edes kerran kannattaa käydä katsomassa miltä siellä näyttää :). Kaikki ei taida tykätä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka rakastuu 🙂

 15. Mä en ole koskaan käynyt New Yorkissa. Itselle se on aina myös ollut haavelistan kohdassa”sitten joskus”. Nyt kun monista eri blogeista on päässyt lukemaan New York -aiheisia postauksia, niin on väkisin alkanut miettiä että koskahan tämä ”sitten joskus” ajankohta voisi olla. Näistä postauksista saa kyllä todella paljon vinkkejä reissulle ja näihin on sitten hyvä myöhemminkin vielä palata. 🙂

 16. Ihana, ihana New York! ♥ Vain kerran olen siellä käynyt, mutta pomppasi heti kaupunkien top 3 -listalle, ei ihan ykköseksi mutta sinne kärkikolmikkoon kuitenkin. Takaisin on tietysti joskus päästävä, todennäköisesti useammankin kerran.

 17. Ihana, ihana New York! ♥ Vain kerran olen siellä käynyt, mutta pomppasi heti kaupunkien top 3 -listalle, ei ihan ykköseksi mutta sinne kärkikolmikkoon kuitenkin. Takaisin on tietysti joskus päästävä, todennäköisesti useammankin kerran.

 18. Voi että! New York on ihan kirkkaasti suosikkipaikkani maailmalla. Kaupunkiin ei vain voi kyllästyä. Kävin neljä kertaa kolmen vuoden sisällä kaupungissa ja silti jatkuvasti selaan lentotarjouksia kaupunkiin.. Matkachatkaan ei kyllä taas kuumetta helpottanut, sehän on selvää. 😉

 19. Voi että! New York on ihan kirkkaasti suosikkipaikkani maailmalla. Kaupunkiin ei vain voi kyllästyä. Kävin neljä kertaa kolmen vuoden sisällä kaupungissa ja silti jatkuvasti selaan lentotarjouksia kaupunkiin.. Matkachatkaan ei kyllä taas kuumetta helpottanut, sehän on selvää. 😉

 20. Voi että! New York on ihan kirkkaasti suosikkipaikkani maailmalla. Kaupunkiin ei vain voi kyllästyä. Kävin neljä kertaa kolmen vuoden sisällä kaupungissa ja silti jatkuvasti selaan lentotarjouksia kaupunkiin.. Matkachatkaan ei kyllä taas kuumetta helpottanut, sehän on selvää. 😉

 21. Mua ei New York oo koskaan erityisemmin kiinnostanut, sillä en oo keskimäärin suurkaupunkien ystävä. Tästä postauksesta on kyllä pakko mainita, että nää kuvat on aivan huikeen ihania! Jotenkin niin erilaisia, kun mitä oon muissa nykki-postauksissa nähny 🙂

 22. En juuri ole kaupunkilomaihminen, mutta blogien Nykin postaukset, kuten tämäkin nyt, ovat alkaneet nostattaa reissukuumettani Isoon Omenaan. Finskillä oli Helsingistä superhalpa tarjouskin äskettäin mutta se oli ja meni, ei pystynyt siihen tarttumaan kun kaupunki on kuitenkin muuten niin kallis. Toivottavasti ensi kerralla 🙂

  1. Majoittuminen on joo aika kallista. Mekin olimme Manhattanilla, eli kyllähän se jonkin verran maksoi. Edullisesti tosin syötiin, onneksi 🙂

  1. :D. Mun jalat oli niin muusia viikon kävelyn jälkeen, että oli jo ihan kiva tulla lepäämään takaisin kotiin :). Hirveästi jäi kyllä vielä näkemättä, pitää siis mennä uudestaan!

  1. :D. Mun jalat oli niin muusia viikon kävelyn jälkeen, että oli jo ihan kiva tulla lepäämään takaisin kotiin :). Hirveästi jäi kyllä vielä näkemättä, pitää siis mennä uudestaan!

  1. :D. Mun jalat oli niin muusia viikon kävelyn jälkeen, että oli jo ihan kiva tulla lepäämään takaisin kotiin :). Hirveästi jäi kyllä vielä näkemättä, pitää siis mennä uudestaan!

 23. Useamman kerran on kaupungissa tullut käytyä – viimeksi siskontyttärien, tuolloin 20+ ikäisiä kanssa olimme viikon ja oli jotenkin kiva seurata tyttöjen ensikokemusta.
  Meillä useimmat käynnit ovat olleet yhteydessä jonnekin muualle menemistä, eli ihan vaan NY ei enää jaksa innostaa. Erityisesti kesäisin, keväisin ja syksyisin suosittelisin kaupungissa kävijöille siihen maaseuturetken liittämistä, esimerkiksi Nantucketin ja Martha’s Vineyardin saaret ovat lyhyen lentomatkan päässä ja kokemisen arvoisia!

  1. Oih, olisipa hienoa päästä tutkimaan lähiympäristöäkin! Me ei olla mitään suurkaupunki-ihmisiä ja pienemmät kaupungit ja etenkin luonto kiinnostavat kovasti.

 24. Nyki on kyllä huikea mesta! Omasta Nykin reissusta on jo jotain 18-vuotta ja silloin 18-vuotiaana maailmaa katsoi vähän eri kulmasta. Nykiin pitää kyllä päästä jo ihan lähitulevaisuudessa, mutta olen ajatellut sen olevan kohde jonne olisi kiva mennä joskus jonkun hyvän ystävän/puolison kanssa, eikä näin yksin reissaten kuten nyt pääasiassa matkaa teen.

  1. Minäkään en ehkä yksin lähtisi, tosin en tykkää yksin matkustamisesta muutenkaan. Pitäisi kai opetella olemaan reissun päällä yksin, onhan siinäkin puolensa!

 25. Nyki on kyllä huikea mesta! Omasta Nykin reissusta on jo jotain 18-vuotta ja silloin 18-vuotiaana maailmaa katsoi vähän eri kulmasta. Nykiin pitää kyllä päästä jo ihan lähitulevaisuudessa, mutta olen ajatellut sen olevan kohde jonne olisi kiva mennä joskus jonkun hyvän ystävän/puolison kanssa, eikä näin yksin reissaten kuten nyt pääasiassa matkaa teen.

 26. Ihanaa New York -fiilistä ja fiilistelykuvia! Mä olen kaksi kertaa käynyt New Yorkissa, joista ekalla kerralla en erityisesti kaupungista pitänyt, mutta toisella kerralla pidin. Ristiriitaiset fiilikset siis. Kolmas kerta toden sanoo? 😉

 27. Tuo teatterissa nukahtaminen on niin vihoviimeistä… Käynyt minulle useasti, ja tiedän, ettei sillä välttämättä ole mitään tekemistä esityksen kiinnostavuuden kanssa! Yhdistelmänä pimeys + rauhallinen puhe vaan on ihan mahdoton. 😀

 28. Tuo teatterissa nukahtaminen on niin vihoviimeistä… Käynyt minulle useasti, ja tiedän, ettei sillä välttämättä ole mitään tekemistä esityksen kiinnostavuuden kanssa! Yhdistelmänä pimeys + rauhallinen puhe vaan on ihan mahdoton. 😀

 29. Tuo teatterissa nukahtaminen on niin vihoviimeistä… Käynyt minulle useasti, ja tiedän, ettei sillä välttämättä ole mitään tekemistä esityksen kiinnostavuuden kanssa! Yhdistelmänä pimeys + rauhallinen puhe vaan on ihan mahdoton. 😀

 30. Tuo teatterissa nukahtaminen on niin vihoviimeistä… Käynyt minulle useasti, ja tiedän, ettei sillä välttämättä ole mitään tekemistä esityksen kiinnostavuuden kanssa! Yhdistelmänä pimeys + rauhallinen puhe vaan on ihan mahdoton. 😀

 31. Kyllä nyt edes kerran kannattaa käydä katsomassa miltä siellä näyttää :). Kaikki ei taida tykätä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka rakastuu 🙂

 32. Ihana postaus ja kauniita kuvia! Nyt vasta huomasin, että täähän onkin julkaistu jo viime vuoden puolella. Noh, kuvat ovat ajattomia, samoin New York, sekä kaipuu sinne 🙂 Jaan kyllä nämä ajatukset. Olen käynyt Nykissä lukuisia kertoja ja osa matkoista on ollut suoranaista terapiaa ja mielenrauhan etsimistä. Jos menee oikein huonosti, niin lentoliput New Yorkiin on aina hyvä idea 🙂

  1. Juu ja reissustakin on jo tasan kolme vuotta, mutta ei hätää, uudet lennot New Yorkiin on jo ostettu!! Vielä pitäisi malttaa odottaa loppukesää <3

 33. Juu ja reissustakin on jo tasan kolme vuotta, mutta ei hätää, uudet lennot New Yorkiin on jo ostettu!! Vielä pitäisi malttaa odottaa loppukesää <3

 34. Eksyin sun blogiin monien mutkien kautta ja kääks! Sun postaukset aiheutti pahan matkakuumeen! Ihania kuvia ja tän tekstin jälkeen aloin jo etsimään halpoja lentoja New Yorkiin, vaikka aikaisemmin toi paikka ei ole niin paljoa houkutellut 😀 Pakko päästä mahollisimman pian sinne! Mukavaa tulevaa reissua 🙂

  http://www.lumipallo.fi/huipullatuulee

  1. Kiva kun löysit tänne :). New York -juttuja tulee lisää kesällä (jeee!!!) ja toivottavasti ehditään vielä muutaman kerran lumille tänä talvena. Sukset ovat vielä ihan pölyisenä odottamassa ensimmäistä laskettelureissua 🙂

 35. Kiva kun löysit tänne :). New York -juttuja tulee lisää kesällä (jeee!!!) ja toivottavasti ehditään vielä muutaman kerran lumille tänä talvena. Sukset ovat vielä ihan pölyisenä odottamassa ensimmäistä laskettelureissua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.