Espanja, Eurooppa, Katalonia, Käydyt maat, Outdoors, Retkeily

Olot – Retki tulivuorelle

Tässäpä pieni matkakertomus pienestä retkestä pienelle tulivuorelle!

Garrotxan alue sijaitsee koillis-Kataloniassa, noin 100 km päässä Barcelonasta, ja tänään teimme lauantairetken sinne. Idea tuli Isosiskolta, jolla on koulussa teemana Katalonian comarcat (suomeksi ehkä hallintoalueet), ja hänen täytyy pitää esitelmä Garrotxasta. Ja mikäpä siinä, mielellämmehän me sinne menimme, sillä alueella on esimerkiksi nelisenkymmentä tulivuorta, jotka eivät onneksi ole enää aktiivisia. On siellä kuulemma muutakin mielenkiintoista, kuten lepakoita ja murmeleita, mutta ne jäivät nyt väliin.

Retki tulivuorelle

 

Hurautimme tunnissa Olotiin, joka on Garrotxan hallintoalueen pääkaupunki. Kaupunki on pieni, reilun 30 000 asukkaan viehättävä kaupunki. Kaupungissa on neljä tulivuorta, ja me päätimme kävellä niistä Montsacopalle. Ensin kuljeskelimme kuitenkin kaupungilla ja nappasimme kahvit.

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

 

Polku tulivuorelle on helppo. Montsacopan kraaterin halkaisija on noin 120 metriä, ja siellä käy sen verran ihmisiä, että sen reunalle on muodostunut leveä polku. Onpa ylös rakennettu kirkkokin vuonna 1875.

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

Retki tulivuorelle

 

Kraateri itse on kuin tavallinen niitty, ainoa eroavaisuus on, että sitä kiertää pyöreä reunus. Näin netissä jotain ilmakuvia Garrotxasta ja niistä tulivuoret tunnistaa hienosti. Näin maantasolta ne jäisivät minulta kyllä huomaamatta, jos en tietäisi niitä kraatereiksi.

Retki tulivuorelle

 

Paikka on tosiaan suosittu retkikohde ja polkua kiertää aita, jotta lapset ja mummot eivät putoile jyrkiltä rinteiltä, ja on siellä penkkejäkin istuskelua varten.

Retki tulivuorelle

 

Takaisin Olotiin laskeuduimme tulivuoren toista rinnettä, vallan asfalttitietä pitkin.

Retki tulivuorelle

 

Lapset rakastavat retkiämme, ei täällä kaupungissa pääse vapaasti juoksemaan ja rypemään pusikoissa. Nytkin heillä oli taskut täynnä aarteita: kiviä, höyheniä ja todennäköisesti joku kanankoiven luu, jonka joku retkeilijä oli sen puhtaaksi kaluttuaan heittänyt pois. Hyihyi.

Retki tulivuorelle

 

Ennen kotiin paluuta kävimme vielä lounaalla Olotissa. Mukava, erilainen lauantai!

Retki tulivuorelle

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Olot – Retki tulivuorelle

  1. Kiitos Nella kommentista! En jaksa lakata ihmettelemästä kuinka maisema muuttuu, kun ajaa tunninkin Barcelonasta pois. Jo rannikon ja Pyreneiden väliin mahtuu vaikka minkälaista maisemaa, hiekkarannoista lumihuippuihin ja koskemattomiin metsiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.