Barcelona, Nähtävyydet

Vinkki urheiluhulluille: Open Camp Barcelona

Pitkästä aikaa vinkki Barcelonaan! Mikäli eri urheilulajien kokeileminen kiinnostaa aidolla olympiastadionilla, kannattaa ottaa suunnaksi Montjuic ja Open Camp Barcelona, jossa kuka tahansa pullamössöllä kasvanut sohvaperuna voi testata, että pärjääkö nyrkkeilyssä, pysyykö radalla pyörätuolikelauksessa ja onko yhtä hyvä jousiammunnassa kuin Katniss. Meillä oli ainakin hauska päivä!

Tämä Open Camp, uudenlainen”huvipuisto”, avattiin Montjuicille viime kesänä. Viidessä eri kohteessa on mahdollista kokeilla 25 eri urheilulajia, joista meidän porukan mielestä hauskimmat olivat ammunta, Moto GP ja jo edellä mainittu pyörätuolikelaus. Myös selostajan hommien kokeilu oli kivaa, tehtävänä oli nimittäin huutaa ”goooool” (=maali) niin kovaa kuin palkeista lähti. Kovaäänisin selostaja voitti, sivustaseuraajilta puhkesi melkein tärykalvot.

Open Camp Barcelona

Open Camp Barcelona

 

Sisäänpääsymaksu Open Camp -alueelle on viisi euroa. Yksittäin maksettuna jokainen kokeilu on vitosen, mutta kannattaa tehdä kuten me ja kokeilla kaikkia lajeja niin monta kertaa kuin haluaa 20 eurolla. Tällä rannekkeella pääsee myös mm. tutustumaan Olympiamuseoon, jossa on esimerkiksi Mika Häkkisen formula-auto sekä maskotteja eri olympiakisoista, suurimpana tietysti Barcelonan olympialaisten kisamaskotti vuodelta 1992. Alueella on myös neljä baaria tai ravintolaa eli täällä voi hyvin olla pidemmänkin aikaa. Open Camp on auki joka päivä kello 10.30 – 18.00, ja sen nettisivut ajo-ohjeineen ja tarkempine tietoineen löytyvät tästä linkistä. Sateisena päivänä on ulkolajeja aika hankala testailla, mutta suurin osa lajeista löytyy onneksi sisätiloista.

Open Camp Barcelona

Open Camp Barcelona

Open Camp Barcelona

 

Vaikka ehkä nykyään on sitä vaikea uskoa, minä olin nuorena varsin sporttinen. Yleisurheilu oli minun juttuni, ja kilpailinkin siinä. Olin nopea (matkani oli satanen) ja olin hyvä loikissa ja hypyissä. Aitajuoksu oli suosikkini. Olikin jännä fiilis nousta taas lähtötelineisiin ja odottaa lähtölaukausta, samoin hypätä pitkästä aikaa pituutta. Hieman on tulokset tulleet alaspäin… Nyrkkeilyssä ja koripallossa tunsin adrenaliinin ja kilpailuvietin nousevan vähän liiankin korkealle. Halu olla paras oli aika kova!

Lupasin jo lapsille, että tulemme joskus tänne kavereiden kanssa viikonloppuna ottamaan vähän matsia. Melkein kaikissa lajeissa pystyy nimittäin kilpailemaan kavereiden kanssa, ja sehän se on parasta urheilussa!

Open Camp Barcelona

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.