Eurooppa, Käydyt maat, Ranska

Orange ei ole appelsiini (vaan se löytyy UNESCO:n listalta)

Monessa suomalaisessa matkablogissa on ollut viime aikoina juttua UNESCO:n maailmanperintökohteista. Minulla on odottanut jo jonkin aikaa viimeistelyä yksi postaus eräästä kohteesta Ranskassa, joten siirrytäänpä hetkeksi takaisin keväiseen ja sateiseen Etelä-Ranskaan ja Orangen pieneen kaupunkiin!

Orange on pikkukaupunki Vauclusen departmentissa ja sen merkittävin nähtävyys on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista, joka on ansaitusti maailmanperintölistalla. En tiennyt sitä etukäteen, kun majoitusta etsin tuolta seudulta, ja näin vaan törmättiin hienoon arkkitehtoniseen ihmeeseen! Kaupungista ja myös maailmanperintölistalta löytyy myös roomalaiselta ajalta oleva riemukaari.

Orange

Orange

Orange

Orange

 

Olimme tosiaan matkalla kohti Alppeja ja pysähdyimme vain yhdeksi yöksi tuonne viinitilojen keskelle. Valitettavasti meillä ei siis ollut aikaa tutustua teatteriin ja riemukaareen kunnolla. Ehdimme sentään ihmetellä valtavaa teatteria ulkopuolelta (se oli niin iso, että olisi pitänyt olla laajakulmalinssi mukana) ja kävellä riemukaaren ohi, sekä myös muuten käveleskellä ympäri Orangea. Orange on ihan nätti, hyvin ranskalainen, ja sieltä löytyy myös paljon muutakin roomalaisajan arkkitehtuuria. Lisäksi siellä on sijainnut vuoteen 2014 saakka muukalaislegioonan ratsuväkirykmentti, jonka lähellä majapaikkamme itse asiassa sijaitsi eli sekin nähtiin.  Monenlaista kiinnostavaa juttua siis on tapahtunut tässäkin kaupungissa, joka on vielä lisäksi kauniiden viinitilojen ympäröimä.

Teatterissa järjestetään edelleen konsertteja, oopperaa, musikaaleja… Ja tietysti kierroksia turisteille.

 

Samalla stopilla käväisimme myös tutustumassa Châteauneuf du Papen viinitiloihin, ja olenkin siitä aiemmin jo kirjoittanut. Valokuvaamisen kannalta sää oli Orangen visiitillämme huono, mutta jaanpa kuitenkin muutaman kuvan. Ylläolevalta videolta näkyy teatteri paljon paremmin!

Orange

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

6 thoughts on “Orange ei ole appelsiini (vaan se löytyy UNESCO:n listalta)

    1. Niin mekin nimenomaan eksyttiin :): Majapaikkamme omistaja sanoi, että tuota ei kannata jättää väliin ja löi esitteen kouraan. Ja mehän mentiin katsomaan, onneksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.